MUDAHNYA ROTI CANAI AIR FRYER

Loading...

ASSALAMUALAIKUM
mudahnya roti canai air fryer

Sejak berjinak masak guna air fryer ni, habis menu nak cuba, dr yg frozen sampai lah nak bakar ayam, daging, kalau ikan tu sempat bereksperimen bakar ikan cencaru sumbat. Yg ikan lain tak pernah, tak semua orang kat rumah ni minat kalau ikan nak bakar dlm air fryer hii. Susah juga, kata nak sihat dah jadi main tak main nak azam kan.

Kali ini dah cuba grill roti canai dgn air fryer. Banyak – banyak jenama roti canai segera yg dah cuba, memang dah jatuh hati dgn jenama KAWAN. Roti canai jenama KAWAN memang sedap. Yg satu lagi Paratha KAWAN pun sedap juga. Jenama KAWAN ni memang first choice, Wani suka guna, lebih lagi yg pastry puff dia tu, memang jenama KAWAN lah yg selalu guna

Roti canai dan paratha tu grill dlm air fryer ni tak spray minyak pun, cukup dgn minyak yg dah ada dlm roti canai dan paratha. Korang yg peminat roti canai tu dah cuba tak jenama ini ?

C360 2018 09 26 09 56 42 240 01 - MUDAHNYA ROTI CANAI AIR FRYER

Dalam bungkusan di dlm, ada 2 keping dlm setiap plastik. Nanti korang tonton video tu ya. Selalu grill dlm ni, mkn sekali dgn minum air kopi. 2 keping tu dah terlebih kenyang dah. Suka dgn tekstur roti canai yg garing. Air fryer tak preheat pun, guna terus. Ok elok garingnya.
ROTI CANAI AIR FRYER 
Bahan – bahan 
Roti canai jenama KAWAN
Cara – cara 

1. letak 2 keping roti canai ke dlm basket
2. Tolak basket masuk dlm air fryer. Suhu 180 C dan masa dlm 8 – 10 minit. Kalau sekeping dlm 8 minit dah cukup. ini sebab letak 2 keping jadi tambah masa sikit. 
3. Dlm tempoh tersebut, balikkan kedua belah ya
4. Dah siap, mkn ketika panas tu sedap
Loading...

Tags: #CANAI #FRYER #MUDAHNYA #Roti

author
Author: 
    Tuntutan Bayaran Semula Insurans Persendirian Ke Luar Negara Oleh Penjawat Awam
    KETAHUI HAK ANDA! Sekiranya anda adalah penjawat awam, tahukah anda bahawa kerajaan memperuntukkan
    90% sekolah daif di seluruh negara sudah dibaik pulih – Maszlee
    Menteri Pendidikan Maszlee Malik berkata, keutamaan diberikan kepada sekolah daif yg diisytiharkan tidak
    16 Sentence Examples To Help Weak Pupils To Write Pertaining To The BM Word – “ADA”
    Malaysian English Teacher…hopefully these will help.. Every time our pupils begin to write,
    Dipastikan Menikah Hari Ini, Richard Kevin Sudah Pindah Agama Sebelum Nikahi Cut Tari?
    slidegossip.com – Pasangan artis Cut Tari dan Richard Kevin sudah dipastikan akan melangsungkan

    Leave a reply "MUDAHNYA ROTI CANAI AIR FRYER"