Mempelajari Bahasa Inggeris Utk Hari Esok Yg Lebih Baik

Bahasa adalah sistematik, bersangkut-paut and susunan yg bermakna oleh pelbagai simbol serta peraturan yg digunakan oleh manusia bagi membolehkan mereka berkomunikasi. Bahasa adalah peralatan penting yg diperlukan oleh manusia utk mencapai keperluan yg diingini bagi membiasakan diri dan pengalaman lampau serta semasa orang lain, apabila hidup bermasyarakat.

Memandangkan pentingnya dwibahasa atau menguasai tiga bahasa dlm masyarakat kita, kita akan menyedari peranan yg dimainkan dlm pembangunan ideal modal manusia. Oleh kerana itu, adalah penting utk mempelajari bahasa lain dan menggunakannya secara berkesan.

Mempelajari dan bertutur dlm Bahasa Inggeris adalah keperluan pertama dlm literasi hari ini. Bahsa Inggeris adalah satu-satunya bahasa global, ia telah disebarkan ke seluruh negara, dan hampir semua negara menggunakannya, yg tidak menggunakannya, adalah terlepas drpada tamadun.

Bahasa adalah yg digunakan utk menhubungkan budaya, sosial dan politik negara. Bahasa adalah yg digunakan dlm pelbagai buku dan rujukan sains serta bidang lain, kerana majority saintis dan pendidik di seluruh dunia adalah penutur Bahasa Inggeris.

Tambahan pula, ia juga adalah bahasa yg diterima oleh komputer dan internet; oleh itu adalah penting utk masyarakat kita utk mempelajari dan bertutur Bahasa Inggeris dgn lancar, bagi membolehkan mengatasi dan berjalan seiring dgn pembangunan pesat saintifik, teknologi dan sosial. Pelajar yg tidak mempelajari Bahasa Inggeris secara serius dlm lalam persekolahan akan menghadapi pelbagai rintangan dlm institusi pendidikan yg lebih tinggi.

The post Mempelajari Bahasa Inggeris Utk Hari Esok Yg Lebih Baik appeared first on wanzawawi[dot]net.

Loading...

Tags: #BAHASA #Baik #Esok #Hari #Inggeris #Lebih #Mempelajari

author
Author: 
  OHFREEFOOD , Aplikasi Berkongsi Mknan Percuma
  OHFREEFOOD , Aplikasi Berkongsi Mknan Percuma ! Tinggal beberapa minggu lagi dah nak
  Senarai penuh pemenang AME 2019
  Senarai penuh pemenang AME 2019: Fesyen MeleTOP – Syafiq KyleArtis Baharu MeleTOP –
  Lirik Lagu Mencuba-Sufian Suhaimi
  Lirik Lagu Mencuba-Sufian Suhaimi bercinta, mengapa setiap percubaan tiadaseperti peluang pertama, pd mulanya

  Leave a reply "Mempelajari Bahasa Inggeris Utk Hari Esok Yg Lebih Baik"