Media Malaysia Juga Perlu Berhenti Menyelitkan Propaganda Anti Muslim, Islam Seru Pendakwah..

Oleh : Firdaus Wong

Apa yg dilakukan oleh pengganas berkulit putih di Christchurch barangkali adalah hasil dr propaganda media terhadap ideologi ‘White Supremacy’, Neo-Nazi danretorik anti-Islam anti-Muslim selama ini. Pengganas itu juga menamakan Donald Trump sbg ikon White Supremacy yg menjadi inspirasi beliau!

Jazeera 1 - Media Malaysia Juga Perlu Berhenti Menyelitkan Propaganda Anti Muslim, Islam Seru Pendakwah..


Bagaimana Hitler memainkan propaganda sehingga tenteranya sanggup membunuh 6 juta Yahudi dan menceroboh serta mengganas di Eropah? Media menerusi video, radio, surat khabar serta filem blh menjadi senjata yg amat berkesan tetapi pd masa yg sama sangat merbahaya.

Contoh selepas filem American Sniper yg diarahkan oleh Clint Eastwood ditayangkan pd 2015, ramai yg telah menonton terinspirasi dan seperti ingin atau tergerak utk menembak orang Arab atau Muslim kerana watak utama Chris Kyle yg dilakonkan oleh Bradley Cooper digambarkan sbg hero kerana berjaya MEMBUNUH 160 orang. 
 

Jazeera2 - Media Malaysia Juga Perlu Berhenti Menyelitkan Propaganda Anti Muslim, Islam Seru Pendakwah..

Sama ada 160 orang yg DIBUNUH itu benar-benar adalah pengganas, wallahualam tetapi bagaimana watak pembunuh Chris Kyle diagung-agungkan kerana MEMBUNUH itu memberikan idea yg salah bahawa seolah-olah semua Arab atau Muslim adalah pengganas dan patut dilenyapkan.

Stereotyping Muslim oleh media perlu diberhentikan kerana jikalau tidak, insiden pengganas di Christchurch tidak akan menjadi insiden yg terakhir tetapi akan terjadi lagi pd masa depan.

Serangan media terhadap Muslim & Islam di Malaysia juga perlu di berhentikan agar tiada pihak pelampau yg akan mengambil kesempatan dan menjadikannya sbg alasan utk melakukan sesuatu yg melampaui batasan agama dan undang-undang negara.

Harap pihak berkuasa khususnya Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysiaakan memantau dan memberikan amaran keras kepada media massa di Malaysia agar tidak ‘memangsakan’ Muslim & Islam di Malaysia. – 17 Mac 2019.

Loading...

Tags: #ANTI #Berhenti #Islam #Juga #Malaysia #Media #Menyelitkan #Muslim #pendakwah #Perlu #Propaganda #Seru

author
Author: 
  Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat (LAGU RAYA BARU)
  Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat Lagu Raya Ayda Jebat 2019, Lagu
  Sinopsis Telefilem Tiga Lima; Cereka Ahad TV3
  SINOPSIS TIGA LIMA Halim, baru kematian ayahnya, Daud. Kini ibunya, Hasnah perlu menyara
  Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam
  Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam | Hai korang, aduh-aduh sejak bulan
  GOT7 Terbang Tinggi Ke Luar Angkasa Pakai Baju Astronot Di Dance Practice ‘Eclipse’!
  Sepertinya  GOT7 baru saja mendarat dr luar angkasa, dan terjun utk melapor kepada

  Leave a reply "Media Malaysia Juga Perlu Berhenti Menyelitkan Propaganda Anti Muslim, Islam Seru Pendakwah.."