MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

Loading...

P1150368 1 - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati


Jika sebelum ni BBL update artikel tentang MATXI anniversary kali ke 2 di Kuala Lumpur Convention Centre – boleh rujuk entri ini. Hari ni saya share antara produk menarik bawah jenama Matxi Health yg telah dpt byk komen positif kalangan pengguna di Asia Tenggara terutama penduduk negara Vietnam, Thailand, Kemboja, Singapura & kini telah memasuki pasaran tempatan khususnya buat kaum lelaki. 


MATXI Tongkat Ali Essence
Membawa moto “You Deserve A Better Life”, salah satu variasi Matxi Corp Malaysia – Max Skin Care, Max Health & Max 1. Off course utk lelaki mcm BBL sesuai la cuba Matxi Tongkat Ali Essence. Rasanya kita semua tahu akar kayu tongkat ali memang byk khasiat terutama bg kesihatan dlman & utk tenaga batin orang lelaki. Oleh tu Matxi Tongkat Ali Essence menggunakan ekstrak tongkat ali (nisbah ekstrack 100:1) semulajadi sbg kandungan utama. Tak cukup tu saja, turut ada tambahan enzim bahan buah semulajadi sbg add-value setiap botol. 

Kebaikan lelaki amal minum MATXI Tongkat Ali Essence
 improve kesihatan seksual
 tenaga & stamina tambahan
 improve peredaran darah dlm tubuh
 baik utk testosteron > sel hormon lelaki bg sistem pembiakan

P1150366 - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

Kenapa perlu memilih MATXI Tongkat Ali Essence?
✅ Tongkat ali pekat di ekstrak 100 kali & campuran enzim dgn proses penapaian semulajadi selama 2 thn
✅ Guna Iso-maltooligosaccharide sbg pemanis. Ia sesuai diminum oleh pengidap kencing manis
 Packaging jenis cecair supaya mudah utk body hadam & diserap
 Packaging botol senang dibawa spt travel & senang simpan dlm rumah

Jika anda ingin tahu, setiap botol MATXI Tongkat Ali Essence mengandungi bahan spt ekstrak tongkat ali, enzim greengage (plum), enzim mulberry & Iso-maltooligosaccharide. Bukan saja-saja letak sebab setiap kandungan mempunyai khasiat tersendiri termasuklah

tongkatBali - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati


1. Tongkat Ali
Biasanya masyarakat Melayu & Indonesia didihkan akar tongkat ali utk kesihatan dlman lelaki. Seperti kita tahu, ia bagus menolong memulihkan tenaga batin lelaki. 

Malah tongkat ali turut dikenali sbg pasak bumi bermaksud tongkat berjalan Ali. Dlm bahasa Melayu lebih popular dgn nama tongkat kayu membawa maksud organ bahagian lelaki. Apa-apa pun nama panggilan tongkat ali, paling penting ia cukup bernilai & besar manfaat kepada kaum adam.

Secara saintifik melalui ujian makmal Universiti Malaysia telah membuktikan ekstrak tongkat ali berkesan dlm
▪️Meningkatkan kekuatan & kecergasan fizikal
▪️Mengurangkan keletihan
▪️Anti-bakteria
▪️Anti-ulser
▪️Antipiretik
▪️Membantu penyakit spt hipertensi, diabetes

Tidak setakat tu, laporan makmal Zhaobao Lianhe pd thn 2002 mendapati tongkat ali turut ada beberapa penawar anti-kanser & anti-AIDS. Ha hebat betul herba yg senang tumbuh dlm negara kita. 

ScreenshotB2019 10 09BatB8.46.54BPM - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

2. Greengage (plum)
▪️Kaya dgn asid organik, flavonoid, asid fenolik & sebatian antioksida yg bagus dlm improve metabolisma badan
▪️Boleh kurangkan keletihan & ada cici-ciri detokfikasi

black mulb - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

3. Mulberry
▪️Bagus utk buah pinggang & menolong kurangkan gejala anemia serta pening kepala
▪️Menggalakan pertumbuhan rambut hitam
▪️Mencegah masalah hati berlemak

liquid isomalto oligosaccharide syrup23513380190 - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati


4. Iso-maltooligosaccharide
▪️Serat mknan dr sumber tumbuhan semulajadi
▪️Prebiotik, mudah larut & rendah glisemik
▪️Tidak mempengaruhi kadar gula dlm darah atau insulin
▪️Tidak diserap dlm usus kecil – sesuai kepada pengidap diebetes

Nak tahu cara Matxi Tongkat Ali Essence dibuat?

Proses Mekanisma Fermentation
Proses ni sangat penting utk make sure khasiat asal tongkat ali tidak terjejas. Selain tu sbg tambah nilai dr segi aroma & rasa. Turut terlibat proses penukaran gula kepada asid, gas atau ethanol. Menarik pulak BBL tengok flow ni.

ScreenshotB2019 10 09BatB8.59.42BPM - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati
ScreenshotB2019 10 09BatB8.58.56BPM - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

kiranya dlm bahasa mudah, setiap pek tongkat ali essence akan melalui step kawalan ketat kilang sebelum sampai ke tangan pengguna. Yelah nak make sure setiap produk Matxi menepati standard yg betul. 

Cara pengambilan Matxi Tongkat Ali Essence
Minum 1 atau 2 botol sehari sebelum sarapan pagi. Kalu ada masalah penghadaman, blh je minum selepas mkn. Terpulang pd anda. Sekotak ada 14 botol. Mudah nak bawa ke mana-mana spt tempat kerja contohnya.

P1150356 - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

Menariknya, perempuan pun blh minum Matxi Tongkat Ali Essence sebabnya ia bagus melegakan masalah sendiri serta arthritis. Wanita mengandung tak blh minum tau.

cats - MATXI Tongkat Ali Essence Penuh Manfaat Kepada Lelaki Sejati

Senang cerita MATXI Tongkat Ali Essence sesuai kepada lelaki yg nak improve pretasi dlman & kesihatan diri. Ha blh la cuba satu hari ini. Dptkan di pengedar MATXI berdekatan kawasan anda ye.
Loading...

Tags: #Essence #Kepada #Lelaki #Manfaat #MATXI #Penuh #Sejati #Tongkat

author
Author: 
    Jom Cuti Sekolah Bersama Captain Quack & Friends Di Sunway Lagoon
    Hi semua.. Dah masuk cuti sekolah kan mesti tengah planning nak bawa anak-anak
    Sindir Artis yg Suka Pamer Isi ATM? Tamara Bleszynski: Receh, Sangat Memalukan!
    slidegossip.com – Belakangan ini byk artis-artis yg ikut-ikutan membongkar isi saldo di ATM
    Bibir Bengkak, Barbie Kumalasari Disantet? Mbah Mijan: Dari Orang yg Ditolak Cintanya!
    slidegossip.com – Kabar mengejutkan datang dr Barbie Kumalasari. Baru-baru ini bibir Barbie Kumalasari
    Elaun Perjalanan Kenderaan (EPK) Penjawat Awam Dinaikkan
    Melalui satu siaran bertrikh 12 November 2019, adalah dimaklumkan bahawa Kementerian Kewangan telah

    Comments are closed.