Master Pasto || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Loading...

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan || 
Salam semua. Ini pertama kali dengar spagheti segera siap utk dimakan hanya panaskan 3 minit jerr. Mulanya tu macam tak percaya, ingat ada spaghetti kering kat dlm tu tapi kena rebus balik.

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Takkan 3 minit juga nak rebus spaghetti kan. Rupanya tak, ianya memang dah siap dimasak sekali dgn sos, cuma kita kena panaskan balik. Nak panaskan balik tu tak ambil masa lama, cuma panaskan saja dlm 3 minit. Ini Lagi tak percaya :D.

Memang food revolution sungguh kan. Ya lah zaman teknologi canggih dah. Pembungkusan mknan pun dah upgrade sikit.

Master Pasto Spageti Segera Yg Sedia Utk Dimakan Hanya 3 Minit

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Dari tadi sebut spaghetti segera siap dimasak 3 minit, korang pernah dengar tak Master Pasto. Oklah buat korang yg masih belum kenal dgn Produk Master Pasto, produk ini adalah produk pasta segera dan dibuat oleh Lioco Food Industries Sdn. Bhd yang terletak di Penang.

Master Pasto di antara  produk mknan halal pasta Malaysia yg sedia utk dimakan di mana ia dipaket dgn selamat  dlm “Flexy Packy”. Flexy packy ialah pek mudah yg selamat dan blh dipercayai di mana ia telah melalui pengendalian suhu tinggi utk tujuan penstrilan dan dibuat khas utk pembungkusan produk Lioco.

Master Pasto adalah salah satu pasta segera yg sudah siap dimasak sepenuhnya. Disebabkan pembungkusan di dlm Flexy Packy utk sos dan spageti dlm satu kotak. Jadi, masa dapat dijimatkan, korang hanya panaskan sahaja dan sedia utk dimakan.

3 Jenis Produk Spageti Segera Dari Master Pasto 

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Nampak gambar di kotak Master Pasto ni tak tahan godaan, mengancam betul gambarnya. Utk pengetahuan korang semua, spageti segera dr Master Pasto ada 3 jenis ya.

1. Spageti Bolognese Ayam 
2. Spageti Aglio Olio Ayam
3. Spageti Sos Cendawan Berkrim

Harga nya memang reasonable sebab kalau nak buat from the scratch, nanti korang blh compare harga beli bahan – bahan nak dimasak dgn sekotak yg dah siap macam ini.

Memang harga yg paling murah di Malaysia. Kalau kat kedai tak dapat harga macam ini.
Nanti rajin lah click laman web Master Pasto, link dah ada di bawah ya. :).

Boleh lah nak buat hadiah nak bagi dekat ahli keluarga, nak buat surprise ke atau bagi dekat kawan – kawan yg busy bekerja tu takut tak sempat nak masak- masak, kot bila tengok sekotak spageti segera ni sejuk hati sikit kan hii.

Master Pasto Tiada Bahan Perisa Dan Juga Tanpa Bahan Pengawet

Apa yg menariknya spageti segera ini tidak mempunyai bahan perisa dan juga tanpa bahan pengawet. Dah la tidak ada semua tu, lagi satu senang tak payah simpan dlm peti. Ingat takut kena simpan dlm peti kan dah sos pun siap masak kan.

Tapi tak perlu ya dgn pembungkusan flexy packy, ianya selamat walaupun berada pd suhu bilik.

Sesuai sangat  peringkat usia dr  kanak – kanak dan juga dewasa. Kiranya spageti terbaik utk dimakan dah la guna bahan natural utk setiap hidangan dlm pasta.

Produk Mknan Halal Malaysia 

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan


Kalau ada yg bertanya halal ke tak ? ni dah terpampang ni logo halal di kotak. Jangan risau ya, Master Pasto adalah produk halal tanpa was – was. Ke semua bahan – bahan yg digunakan adalah halal. Ada 2 jenis spageti yg gunakan ayam iaitu spageti aglio olio dan juga spageti bolognese. Yg satu lagi sos krim bersama cendawan.

Cara – Cara Pemanasan Yg Betul

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Walaupun dah siap bungkus dlm flexy packy, ada cara yg betul ya sebelum nak mkn, lama ingat terus buka dan mkn. Bukan macam tu ya. Caranya mudah sahaja semudah ABC. Ada 2 cara yg mudah sama ada nak rendam dlm air mendidih ataupun guna ketuhar gelombang Mikro. 3 Minit dah siap tapi cara berbeza.

A. Dgn Menggunakan Air Panas Mendidih 

1. Didihkan air di dlm periuk ataupun blh rebus air guna cerek elektrik.
2. Kemudian, masukkan ke dua – dua pek “Flexy Packy” di dlm air panas yg mendidih dan biarkan air terus didih selama 3 minit.
3. Keluarkan spageti dan sos dr flexy packy dr periuk. Buka terus dan tuangkan ke dlm pinggan sedia utk dihidangkan.

B.Dengan Menggunakan Microwave

1. Tuangkan spageti dan sos ke dlm pinggan ataupun bekas yg sesuai utk microwave.
2. Masukkan ke dlm microwave dan panaskan selama 3 minit.
3. Sedia utk dihidangkan

Mudah kan, ni sendiri nak mkn pilih cara rebus air je lah. Ala sekejap jerr pun. Tunggu 3 minit tak lama. Sambil buat kerja lain sekejap. Lepas tu blh mkn dah.

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Review : Spageti Segera Terbaik Dan Paling Murah Di Malaysia

Wani dah mencuba ketiga – tiga spageti dgn sos yg berbeza dr Master Pasto ini. Apa yg dapat disimpulkan di sini, ke semuanya memang sedap. Yg mana peminat spageti memang patut cuba. Jom tengok close up sikit gambar – gambar spageti segera yg memang menyelerakan.

1. Spageti Bolognese Ayam 

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Sos yg sedap banyak ketulan ayam dan  rasa macam baru lepas masak hii dan spageti pun tekstur al dente tak lembik ya terasa kenyal – kenyal gitu bila gigit. Kenyang perut utk 1 pinggan ini. Elok – elok ngam dgn perut kita.

2. Spageti Aglio Olio Ayam 

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Untuk spageti aglio olio ni sama jugak sos dia ikut selera tekak wani, pedas – pedas orang asia mkn hii. Sedap ooo.

3. Spageti Sos Cendawan Berkrim 

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Sos krim cendawan sedap, terasa lemak – lemak penuh krim hii. Cendawan pun banyak. Berselera sungguh mkn.

Cuma berharap sangat kalau sos banyak sikit lagi hii. Licin kuah sampai jilat pinggan :D. Apapun terbaik tak pernah ku sangka wujud spageti segera ingatkan mee segera jerr ada.

Dah la low cost, sekotak murah jer. Tak payah bersilat kat dapur lagi hii. Ke semuanya di hujung jari anda. Satu lagi, senang nak bawa utk travel yg mana kaki travel tu jangan lupa bawa Master Pasto menjelajah negara :).

Master Pasto  || Hanya Panaskan Dlm 3 Minit Dah Siap Spageti Segera Utk Dimakan

Nak tonton cara penyediaannya utk Master Pasto ini, jemput tonton video di bawah ya 🙂 

Sekiranya berminat utk mendapatkan produk ini, korang blh dapatkan maklumat lanjut tentang produk ini, di laman web dan juga laman sosial Master Pasto seperti di bawah : 
Website : https://www.masterpasto.com/
Instagram : https://www.masterpasto.com/
Facebook : https://www.facebook.com/masterpastolioco
Loading...

Tags: #Dimakan #Hanya #Master #MINIT #Panaskan #Pasto #Segera #Siap #Spageti

author
Author: 
    Guru lelaki maut ketika water rafting
    Gambar hiasan via MyAdventureHost GOPENG 15 Sept. – Seorang guru lelaki mati lemas
    8 Tips Lindungi WhatsApp Dari Hacker Nakal
    WhatsApp adalah aplikasi perpesanan terpopuler. Bagaimana tidak, jumlah pengguna aktif blnannya lebih dr
    Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
    Assalamualaikum… Tidur tu satu nikmat. Lagi-lagi lps satu hari suntuk kerja atau buat aktiviti
    Pengenalan Guru Nadi Negara angkat martabat guru – Maszlee
    Malah, kata beliau, KPM akan turun pdng ke setiap negeri di Malaysia utk

    Comments are closed.