Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

Loading...

Majlis utk meraikan hari ulangtahun kelahiran ayah nieyl telah diadakan pd 30 Dis yg lepas dgn meriahnya. Alhamdulillah kali ini dapat berkumpul dgn semua ahli keluarga besar nieyl, tak sangka sehari lama bilangan ahli keluarga bertambah dr 9 adik beradik kini ahli bertambah seramai 54 org..Kalau buat family day mesti meriahkan, perancangan ke arah tu memang ada cuma masih lagi dlm perangkaan bajet. Doakan moga dipermudahkan..
IMG 20181230 101505 1 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Majlis dibuat di kedai mkn abg nieyl, sabtu dan ahad kedai memang tutup jadi, urusan majlis semua berlangsung dekat sana,senang sebab peralatan semua dah sedia ada. Majlis dimulakan dgn bacaan doa selamat oleh anak buah nieyl bagi memohon keberkatan majlis pagi tu.

IMG 20181230 103106 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Selepas bacaan doa selamat, sesi mendengar ucapan khas dr ayah nieyl dlm 15min. Agak panjang ucapan dia, banyak amanat yg disampaikan utk anak-anak, menantu, cucu cicit. Yg duduk depan tu abg sulung nieyl, mak nieyl dan mak no.2 nieyl, mak no.3 nieyl tak dapat hadir.

IMG 20181230 114020 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

Nampak tak suasana kemeriahan majlis, lepas ucapan perut semua dah lapar kita mula mkn. Sambil mkn-makan tu blh sembang-sembang sesama adik beradik , ipar duai..time ni la nak berkongsi macam-macam cerita bersama. 
IMG 20181230 104616 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Kemuncak majlis sesi memotong kek. Sebahagian anak-anak buah nieyl bersama-sama atok dia nyanyi lagu birthday dan potong kek ramai -ramai. 

IMG 20181230 104452 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

Cantik tak kek birthday ayah nieyl yg ke-70?Nieyl tempah khas dgn kawan nieyl, deco tu nieyl pilih sebab sangat dekat dgn jiwa ayah nieyl. Dia seorang yg sangat rajin berkebun, menanam dan bertukang. Kira semua tu simbolik dgn ayah nieyl la..
IMG 20181230 100743 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Semua mknan utk majlis ini semuanya sumbangan setiap adik beradik. Kitaorang buat potluck , di mana setiap 1 rumah kena bawa 1 jenis mknan. Seperti biasa nieyl jadi KETUA yg akan mengerakkan majlis, sebab nieyl adik perempuan paling muda..hehehe…boleh dikatakan semua majlis keluarga la nieyl yg akan jadi leader hahaha..Adik beradik lain dieorang follow je..

IMG 20181230 100801 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

IMG 20181230 100830 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

IMG 20181230 100853 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
IMG 20181230 100752 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

IMG 20181230 100842 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70

IMG 20181230 104921 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Antara menu yg ada pd majlis tu :-
  • Nasi goreng kampung
  • Bihun Goreng
  • Spaghetti olio
  • Mee Kari
  • Ayam masak merah
  • Buah tembikai
  • Sandwich
  • Kuih muih (3 jenis)
  • Nugget
  • Air panas
  • Air sejuk
Banyakkan mknan walaupn seorang bawa 1 jenis.Alhamdulillah, nieyl memang berterima kasih dekat semua kakak-kakak, abang-abang nieyl yg sangat sporting dan sangat memberi kerjasama tanpa banyak songeh. 
IMG 20181230 115954 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Selepas majlis selesai, yg mana anak buah yg perempuan akan uruskan bahagian mknan, kemas apa yg patut, kerusi meja di susun di tempat asal. Mana kala anak-anak buah yg dah meningkat remaja ni di bahagian basuh pinggan mangkuk. Bila buat kerja sama-sama penat tu akan jadi seronok tak adalah penat sorang-sorang kan. 

IMG 20181230 122014 - Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70
Oklah itu je nieyl nak share story majlis birthday ayah nieyl yg ke-70.. Alhamdulillah, ayah diberikan kesihatan yg baik, dipanjangkan usianya melihat anak,menantu,cucu dan cicit dia membesar. Doakan semoga Ayah nieyl ya..

Loading...

Tags: #'Ayah #Birthday #Majlis

author
Author: 
    Kokos Jiang Alias Kokos Leo Lim Mafia Koruptor Yg Merugikan Negara Rp 477 Milyar
    Jakarta, Infokanlah.com  Kokos Jiang atau juga dikenal Kokos Leo Lim merugikan negara Indonesia
    Cikgu Izzudin sudah tiada…
    “SAYA minta maaf. Sesiapa yg sudah membuat bayaran utk tempahan tag nama, saya
    Ibu bapa beratur sendiri beri hadiah kepada murid sempena Hari Apresiasi
    Setiap kali menjelang hujung thn, kesibukan sekolah menganjurkan majlis apresiasi kepada murid-murid mereka
    NUTP bantah mesyuarat guru di pertengahan cuti sekolah akhir thn
    SHAH ALAM – Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) bantah tindakan segelintir sekolah di

    Leave a reply "Majlis Birthday Ayah Yg Ke -70"