Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha adalah salah seorang pengguna Yoodo iaitu pembekal perkhidmatan mudah alih digital yg memberikan kita kawalan penuh dlm menyesuaikan pelan telefon. Maha mula-mula tak tahu tapi setelah terbaca dlm satu artikel bahawa ada plan yg kita blh kawal sendiri berapa byk internet yg nak guna dan juga apa sahaja pakej yg ada dlm talian ini. Jadi Maha tertarik utk cuba dan sampai sekarang masih menggunakannya.
Yoodo PUBG Free 1 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!

Ok dr apa yg Maha sendiri telah gunakan talian mudah alih Yoodo ni ia sangat memberikan kelonggaran kepada Maha sendiri yg memang sentiasa menggunakan lebih pd sosial media setiap masa. Jadi dlm plan Yoodo ni sendiri telah ada fungsi kita blh pilih utk plan menggunakan lebih byk Instagram, Facebook, Youtube dan juga WhatsApp. Serendah RM5 sahaja sebulan ia tidak akan mengganggu data lain yg ada dlm pilihan pakej kita. 
Yoodo PUBG Free 1 1 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Korang mesti tahukan yg Maha ni memang aktif kat Instagram dan juga Facebook utk update apa sahaja jadi ini sangat menguntungkan. Kalau utk pakej data biasa pun tetap ada dan korang blh pilih utk ambil data serendah RM12 sebulan utk 2GB data sahaja. Pastu plus dgn RM5 utk 50minit voice serta RM3 utk SMS sahaja. Itu pakej yg Maha ambil sekarang ini jadi ia hanya serendah RM20 sahaja utk satu bln. Ini asing tau dgn sosial media tadi, ia tak ganggu langsung data korang kalau dah ambil pakej sosial media tadi.  

Yoodo Menyokong Kaki E-Game

Tadi plan utk data, kali ni Maha nak tunjuk pula tentang kesitimewaan kepada kaki e-gamers kat luar sana kalau korang gunakan Yoodo ni. Ia akan berikan sehingga 20GB free data setiap bln kepada anda kaki gamers utk permainan yg sangat popular sekarang ini iaitu PUBG. Walaupun terus terang Maha ni bukan kaki PUBG ni tapi bila tengok keistimewaan yg bg ni sangat untung gilerr lah.
Yoodo PUBG Free 11 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!

Yoodo PUBG Free 8 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Caranya korang blh pilih sahaja pilihan PUBG Mobile yg ada dlm applikasi Yoodo tu dan secara automatik ia akan aktif dlm akaun korang. Kat situ sahaja korang blh main sepuasnya game ini. Maha dah start belajar main walaupun game pertama dah mati tak sempat nak jadi Chicken hehehe. Bahasa-bahasa kaki gamers jer yg tahu. 
Yoodo PUBG Free 12 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!

Paling best bukan sekadar korang jadi jaguh kampung main e-games ini, tapi Yoodo adalah penaja utama utk Malaysia’s First official PUBG MOBILE National Championship (PMNC) yg telah berlangsung pd  26 dan 27 January 2019 yg lps. Rupanya ada 256 team dan lebih drpada 1000 orang pemain seluruh dunia sertai pertandingan ini yg menawarkan hadiah bernilai sehingga RM60,000. Tak silap Maha juara yg baru ini adalah team Gank YTK dan mereka telah menerima tajaan drpada Yoodo utk perlawanan peringkat seterusnya. Lps ni korang juga blh jadi juara kalau hari-hari main PUBG ni percuma dgn Yoodo. Blh belatih mulai sekarang utk pertandingan akan datang lak.

Yoodo Memudahkan Kaki Kembara

Ini satu lagi yg Maha suka sangat dgn Yoodo ni sebab apa mereka dah ada pakej rooming yg dipanggil Yoodo’s Roam Like Home. Bestnya rooming mereke ini blh support sehingga 53 buah negara seluruh dunia ok. Kalau korang nak tahu yg baru-baru ini Maha ada pergi travel ke negara jiran Indonesia pun guna rooming drpada Yoodo ini ia sangat mudah dan murah.
Yoodo PUBG Free 4 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Caranya mudah sahaja dgn plan yg korang dah pilih tadi sebelum ini dan hanya tambah rooming RM10 hingga RM20 sahaja mengikut negara utk kegunaan 24jam. Contoh hari tu Maha pergi Indonesia Maha punya pakej ada sekarang RM20 dan kena aktif rooming tambah RM10 sahaja dan blh guna kat sana. Nak aktif tu pula tak susah semua buat dlm aplikasi Yoodo sahaja online tak perlu nak call atau buat pengesahan dahulu. Tiada caj tersembunyi sebab korang bayar apa yg korang guna sahaja  
    

Hari Komuniti Yoodo

Ini seronoknya kalau dah jadi pengguna Yoodo ni kerana korang yg aktif dlm komuniti mereka akan berpeluang diraikan pd satu majlis khas bg pengguna setia Yoodo. mcm thn lps pd ulang thn pertama Yoodo mereka telah adakan Yoodo Komuniti Meat-up Day dimana Maha sendiri hadir ada pd hari tu ok. 
Yoodo Community - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!

Yoodo Community 9 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Pada hari tersebut juga Yoodo memberikan pelbagai keistimewaan kepada pelanggan setia hadiah yg tidak dijangka-jangka. Ada yg dpt telefon baru, t-shirt dan best semua orang hari tu dpt tonton wayang. Bg Maha aktitviti bersama pengguna dan juga menghargai pengguna ini adalah yg pertama kot di buat oleh provider mcm ni. 
Yoodo PUBG Free 13 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Bila dah guna Yoodo ni aktif lah jadi Yooders pula kat web community mereka nanti mana tahu nama korang akan naik untung-untung akan dpt hadiah istimewa tau. Maha sendiri pun mula aktif kat sana sikit-sikit kongsi pendapat dan juga bercerita pengalaman menggunakan Yoodo kat dlm komuniti ini. 

Nak Dptkan Sim Kad Yoodo

Tidak perlu nak cari kat luar sana korang blh daftar secara online dlm talian di www.yoodo.com.my kerana memang sim card ni tak ada jual kat luar sana hehehehe. Bila dah order sim card mereka akan hantar kad itu terus ke alamat korang. Bila dah dpt sim card blh aktifkan dan terus blh set pakej mana korang nak gunakan. 

Yoodo PUBG Free 2 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Semua pakej yg Maha cite tu ada dlm aplikasi Yoodo korang kena muat turun selepas sahaja dah dpt sim. Pendaftaran utk talian ni pun hanya buat dlm aplikasi ni kerana mereka akan minta pengesahan gambar IC atau passport depan belakang dan juga facial recognition scan utk tahu betul ker orang atau tidak mudah sangat. Lps tu korang blh enjoy guna semua keistimewaan yg Maha juga dah gunakan ini. 
Nak topup pun tak perlu risau utk beli kat kedai kerana telah ada dlm aplikasi tersebut. Semasa korang buat pengesahan pendaftaran akan perlu ada pengesahan akaun melalui kredit kad, online banking atau juga Paypal. Jadi semua pembayaran dibuat secara dlm talian sangat mudah dan cepatkan.  Tak perlu nak pergi kedai beli topup lah, lps tu nak gores lah pastu nak kena masuk kod baru blh aktif. Ia secara automatik bila korang dah daftar dan aktifkan sim kad nanti. 
Yoodo PUBG Free 6 - Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!
Maha cerita ni pun sebab pengalaman Maha menggunakan Yoodo ni, jadi nak kongsi ngan korang satu talian yg flexible kita blh pilih dan bayar pd apa yg kita byk gunakan sahaja. Tiada fix dan ia blh berubah setiap masa. Sangat mudah dan cepat zaman sekarang semua nak cepat jer. Kalau tidak kita akan ketinggalan lah. Nanti korang kalau rasa nak gunakan Yoodo daftar online jer dan semasa aktif sim kad tu masukkan kod Maha ni ‘iuljz2106‘. Nanti korang akan dpt RM20 dlm Yoodo Wallet dan blh cash out. 
Selamat mencuba semua ok.
Info lanjut blh layari :-
Laman web : www.yoodo.com.my
Facebook : www.facebook.com/yoodoMY
Loading...

Tags: #Main #Mobile #PERCUMA #PUBG #SECARA #Yoodo

author
Author: 
    Pertimbang bonus sebulan gaji, semak semula SSM – CUEPACS
    GEORGETOWN: Kerajaan diharap mempertimbangkan pemberian bonus sekurang-kurang sebulan gaji kepada penjawat awam dlm
    MATXI Corp Sambut Ulangtahun Ke 2 Penuh Gemilang
    Assalamualaikum Tahniah MATXI Corp atas ulang thn ke 2 pd 21 Sept lps.
    Dijambak Haters dan Ketahuan Botak, Lucinta Luna Ngamuk di Tempat Umum!
    slidegossip.com – Lucinta Luna kembali jadi perbincangan publik. Seperti terlihat dlm video yg
    Lirik Lagu Ilir 7 ‘Entah Apa yg Merasukimu’ Langsung Viral di Media Sosial!
    slidegossip.com – Lagu berjudul ‘Entah Apa yg Merasukimu’ tiba-tiba saja jadi viral di

    Leave a reply "Main PUBG Mobile Secara Percuma Dgn Yoodo!"