Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral

000 5 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


Assalamualaikum everybody!


Amboi seronok nampaknya. Yelah perut tengah kenyang lepas mkn kat restoren Ojju K-Food NU Sentral, Kuala Lumpur. Siapa peminat K-Pop, K-Drama, K-Beauty? Ha ini ada satu tambahan senarai dlm checklist perlu korang cuba sendiri thn 2019. 


Ojju K-Food baru je beroperasi Oktober 2018 yg lalu. Menampilkan menu citarasa penduduk Korea Selatan. Kalu korang nak tahu, Ojju adalah nama tempat di Seoul. Lebih kurang datang sini blh acah dah sampai ke sana la. So BBL nak suggest korang datang rasai sendiri bermacam mknan di sini. Isnin lepas lebih kurang waktu tengahari macam tu kitorang geng housemate sampai ke Ojju K-Food yg terletak di aras 4 NU Sentral. 

First thing kita belek menu apa yg ada kat sini. 

menuBojjuBk foodBmalaysia - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
menuBojjuBk foodBmalaysiaBnuBsentral - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
menuBrestorenBojjuBk food - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral

menuBdiBojjuBk food - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


Part best waktu masuk kedai ni korang akan rasa seolah pergi kedai mkn Korea bila staff Ojju menyambut dgn ucapan “An-nyeong-ha-se-yo! Welcome To Ojju” berjemaah dr pintu masuk sampailah ke kicthen. Meriah gituh. Kami sempat try beberapa menu hot selling iaitu Chicken Rolling Cheese, Chessy Korean Fried Rice, Bingsoo Tutti-Fruitti Generation dan Corn Tea. 

IMG 7122 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
– Corn Tea RM11.90 –


First dorang akan hidangkan Corn Tea sejuk. Lebih kurang macam green tea popular tetapi bila minum tu kat hujung lidah rasa jagung manis. Simple nice utk basahkan anak tekak. Menu seterusnya mestilah Chicken Rolling Cheese dgn mozzarella cheese leleh. Fuh terliur tengok live cooking mozzarella cheese dipanaskan depan korang. Kemudian peha dan sayap ayam akan dibalut dgn cheese tu. Serius telan air liur tak sabar nak ngap ayam tu. Dapat pulak mkn panas-panas memang terbaik. Side dish kentang goreng  pun ranggup. Kruk-kruk bunyi kerak ayam. 

IMG 7134 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
– Chicken Rolling Cheese (chicken wings) RM43.90 –


IMG 7141 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
IMG 7159 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral

Sebelum semua ayam tu habis, staff Ojju akan goreng Cheesy Korean Fried Rice sbg hidangan sampingan secara live hadapan anda. Paling surprise, telur goreng berbentuk hati kat tengah-tengah nasi goreng tu. Sweet amat. Blh mkn bersama ayam goreng cheese tu. Kombinasi sempurna utk perut tengah lapar. Oh ya set ini cukup utk hidangan 2-3 orang mkn. Ngam-ngam kami housemate datang bertiga.

IMG 7146 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


Pelengkap sajian cubalah bingsoo Tutti-Fruiti Generation iaitu air batu kisar diperbuat dr susu bersama topping buah-buahan mangga, kiwi dan strawberi. Kemain kejap je dah habis kena ceduk sampai licin. Selain tu ada empat pilihan bingsu lain blh korang cuba mengikut citarasa masing-masing. Kesemua nama bingsoo ni mengambil inspirasi nama-nama band k-pop dan k-drama. Ching!

IMG 7162 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
IMG 6932 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


Kalu still tak kenyang, blh cuba pelbagai menu Ojju K-Food lain seperti steamboat, burger  & side dish Mexico dengan selera Korea dan mknan original Korea – Seafood Pajeon, Teobokki & Eomuk Bokkeum, Japchae, Gyeran Jjim, Kimchi dan banyak lagi la.

Incase korang risau portion besar sangat dan takut tak habis, blh pilih hidangan Dosirak atau ramyeon (sama ada daging, ayam atau seafood) yg cukup utk sorang mkn. 

menuBojjuBk food - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


Overall satu pilihan cukup menarik jika korang mahu menikmati sajian citarasa Korea dgn harga berpatutan dlm kuantiti besar. Blh gather beramai-ramai. Hari tu ramai customer datang dgn keluarga dan kawan-kawan. 

IMG 7189 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral
IMG 7178 - Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral


BBL pun dah kenyang mkn menu Korea utk lunch. Sekarang turn anda utk datang cuba sendiri menu-menu yg BBL mention kat atas tu. Jangan lupa upload ke Facebook dan Instagram, tag #OjjuMalaysia sekali. Biar kawan-kawan tahu anda dah ke Ojju K-Food. 

Loading...

Tags: #KFood #Korea #Lunch #MENU #OJJU #Sentral

author
Author: 
    Corona Membawa Berkah? Gara-Gara Corona, Roro Fitria Kini Bebas Dari Penjara!
    slidegossip.com – Artis Roro Fitria yg sempat terjerat kasus narkoba kini sudah dibebaskan
    Guided Reading Lower Level Materials 01
    What is Guided Reading? These worksheets help to focus on the reading strategies
    Korea Utara Tetap Ngotot Negaranya Bersih Dari Corona! Amerika Bakal Kirim Mata-Mata?
    slidegossip.com – Virus corona atau covid-19 masih saja membuat was-was masyarakat dunia. Melansir
    Tertangkap Kamera CCTV! Sebelum Meninggal, Pria Positif Corona Ludahi Orang Lain Agar Tertular!
    slidegossip.com – Baru-baru ini viral sebuah video yg memperlihatkan seorang pria yg sudah

    Leave a reply "Lunch Menu Korea Kat Ojju K-Food Nu Sentral"