Kenapa Tak Tangkap Pemimpin Yg Sering Menimbulkan Permusuhan Dgn Islam? Kenapa Pendakwah Jer Jadi Mangsa..?

Oleh : Dr. MAZA

ISLAM TERANCAM?
 
Terima kasih saudara Firdaus. Inilah realiti yg kelihatan pd hari ini. Pelbagai kenyataan yg dibuat oleh individu-individu yg berada dlm kerajaan hari ini yg menghina Umat Islam dan menimbulkan ketegangan kaum, mereka hanya dipanggil utk beri keterangan. Betapa ramai yg menghina Nabi Muhammad dan mempersenda ajaran Islam, juga hanya dipanggil memberikan keterangan.

 

Zamri 1 - Kenapa Tak Tangkap Pemimpin Yg Sering Menimbulkan Permusuhan Dgn Islam? Kenapa Pendakwah Jer Jadi Mangsa..?

Tapi, ceramah dlm masjid utk umat Islam sahaja di KELANTAN oleh seorang yg menceritakan pengalaman peribadi menukar agama dan memilih agama Islam, telah menyebabkan beliau ditangkap. Apakah fakta beliau palsu? Apakah beliau menghina atau sekadar kisah dirinya sendiri? Apakah beliau bertujuan utk menimbulkan ketegangan seperti kenyataan pemimpin-pemimpin yg telah menyebabkan peristiwa trajedi antara kuil dan pihak bomba? 

Tidak pula mereka itu ditangkap. Bagaimana dgn ucapan pemimpin-pemimpin politik dr agama lain yg sering menimbulkan permusuhan dgn masyarakat Islam?

Saudara Zamri di Perlis telah membuat byk program membantu membina hubungan baik antara agama. Ziarah ke gereja, ke tokong dan pelbagai dialog harmoni beliau telah anjurkan di bawah One Centre Malaysia. Blh lihat di media sosial mereka. Ucapan beliau itu hanyalah sedikit cerita pengalaman diri sebelum menganut Islam dibandingkan usaha beliau utk hubungan antara agama.

Saya tidak menyalahkan pihak PDRM, tetapi ini berlaku kerana realiti politik yg membiarkan Umat Islam dibuli. Suara-suara mempertahankan Islam sukar kedengaran dlm kalangan yg memimpin pentadbiran hari ini melainkan sejumlah kecil. Apakah ini suatu keadilan?

Realiti ini menjadikan rakyat makin akur bahawa Islam berada dlm keadaan yg tidak begitu selamat di bawah pentadbiran hari ini.

Loading...

Tags: #Islam #JADI #Kenapa #mangsa #Menimbulkan #Pemimpin #pendakwah #Permusuhan #Sering #Tangkap

author
Author: 
  Muat Turun Buku Panduan Persatuan Bulan Sabit Merah
  Buku Panduan Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia ialah dokumen yg memerincikan garis panduan
  Cuti wajib 14 hari jika terdedah coronavirus
  Menteri Kesihatan Singapura, Gan Kim Yong. SINGAPURA: Individu yg mempunyai rekod terdedah kepada
  Sudah Mualaf dan Haji, Artis Ini Ingin Dimakamkan Secara Kristen, Lalu Ini yg Terjadi!
  slidegossip.com – Meninggalnya aktor Johny Indo membawa duka yg mendalam utk keluarga yg
  Blak-Blakan, Marshanda Ngaku Ingin Bunuh Diri Jelang Thn Baru 2020, Ini Sebabnya!
  slidegossip.com – Marshanda dikenal sbg artis yg berani bicara jujur soal kondisinya yg

  Comments are closed.