Kenapa Tak Tangkap Pemimpin Yg Sering Menimbulkan Permusuhan Dgn Islam? Kenapa Pendakwah Jer Jadi Mangsa..?

Loading...

Oleh : Dr. MAZA

ISLAM TERANCAM?
 
Terima kasih saudara Firdaus. Inilah realiti yg kelihatan pd hari ini. Pelbagai kenyataan yg dibuat oleh individu-individu yg berada dlm kerajaan hari ini yg menghina Umat Islam dan menimbulkan ketegangan kaum, mereka hanya dipanggil utk beri keterangan. Betapa ramai yg menghina Nabi Muhammad dan mempersenda ajaran Islam, juga hanya dipanggil memberikan keterangan.

 


Zamri 1 - Kenapa Tak Tangkap Pemimpin Yg Sering Menimbulkan Permusuhan Dgn Islam? Kenapa Pendakwah Jer Jadi Mangsa..?

Tapi, ceramah dlm masjid utk umat Islam sahaja di KELANTAN oleh seorang yg menceritakan pengalaman peribadi menukar agama dan memilih agama Islam, telah menyebabkan beliau ditangkap. Apakah fakta beliau palsu? Apakah beliau menghina atau sekadar kisah dirinya sendiri? Apakah beliau bertujuan utk menimbulkan ketegangan seperti kenyataan pemimpin-pemimpin yg telah menyebabkan peristiwa trajedi antara kuil dan pihak bomba? 

Tidak pula mereka itu ditangkap. Bagaimana dgn ucapan pemimpin-pemimpin politik dr agama lain yg sering menimbulkan permusuhan dgn masyarakat Islam?

Saudara Zamri di Perlis telah membuat byk program membantu membina hubungan baik antara agama. Ziarah ke gereja, ke tokong dan pelbagai dialog harmoni beliau telah anjurkan di bawah One Centre Malaysia. Blh lihat di media sosial mereka. Ucapan beliau itu hanyalah sedikit cerita pengalaman diri sebelum menganut Islam dibandingkan usaha beliau utk hubungan antara agama.

Saya tidak menyalahkan pihak PDRM, tetapi ini berlaku kerana realiti politik yg membiarkan Umat Islam dibuli. Suara-suara mempertahankan Islam sukar kedengaran dlm kalangan yg memimpin pentadbiran hari ini melainkan sejumlah kecil. Apakah ini suatu keadilan?

Realiti ini menjadikan rakyat makin akur bahawa Islam berada dlm keadaan yg tidak begitu selamat di bawah pentadbiran hari ini.

Loading...

Tags: #Islam #JADI #Kenapa #mangsa #Menimbulkan #Pemimpin #pendakwah #Permusuhan #Sering #Tangkap

author
Author: 
  Sebelum ‘Cendol Dawet’ Viral, Abah Lala Berjuang Mati-Matian Sampai Rela Dihujat!
  slidegossip.com – Para pecinta lagu dangdut, khususnya di Pulau Jawa pasti tahu dgn
  Alhamdulilah, Team BBL Menang Miss SHOPhia Shopping Hunt 2019!
  Assalamualaikum semua… Miss SHOPhia Shopping Hunt 3.0 kembali lg thn ni. Ni kali
  (Video) Panduan Penjaminan Kualiti Pentaksiran Berasaskan Sekolah
  Penjaminan kualiti merupakan piawaian utk menentukan kualiti pelaksanaan PBS mengikut garis panduan yg
  Nikita Mirzani Siap Bayari Tiga Setia Gara Pulang ke Indonesia, Tapi Jawabannya Malah Begini!
  slidegossip.com – Artis asal Indonesia, Tiga Setia Gara yg kini tinggal di Amerika

  Comments are closed.