Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni

untitled poster 35634752 11 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Assalamualaikum awak semua..


Baru-baru ni partner BBL merajuk, kes apa tu saya lupa dah hehe so plan la nak pujuk dia balik. Termenung jugak satu hari mcm mana nak pujuk dia balik. Kemudian scroll la list bookmark dlm Twitter pasal kedai bunga fresh murah area Pasar Seni. Terus besok pagi shoot pergi. 

Time BBL pergi ni jam 7.30 pagi. Park kat LRT Pasar Seni lps tu jalan kaki area Petaling Street. Waktu ni ada jumpa few kedai yg jual bunga fresh, masuk try cuci mata sebab ni first time datang sini sebab nak cari bunga. Sambil tu snap gambar harga & bunga apa ada. Lps tu jalan kaki sikit area Petaling Street nampak la warung yg gubah fresh flower ala banquet konvo tu. Harga dlm RM35 – RM50 sejambak tapi cantik la. 

Then BBL perasan satu kedai Lee Wah Florist. Masuk jelah. Pergh byk gile bunga ros dlm baldi. Ada mcm-macam warna. Sebut je color merah, pink, kuning, baby pink, biru pun ada. Terus cakap dlm hati OMG cantik & fresh bunga ros. Sekali tengok harga cuma RM20 – RM25 je. Lagi la BBL terus lemah lutut rasa nak borong je semua sekali. 

kedaiBbungaBfreshBmurahBpasarBseni - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Kalu perasan kertas pembalut putih tuk bunga dah mekar & kertas coklat tuk bunga masih putik. So saya pilih 2 jenis color, kuning & putih sebab si dia suka sangat warna kuning hahaha. Nak match lg nice campur ros putih. Dlm satu bungkus tu ada 12 pcs, so kira murah la. Total 2 jambak ni RM40 hinggit je. Balik dgn hati berbunga-bunga hehehe

Btw kedai Lee Wah Florist ni ada jual mcm-macam jenis bunga mcm matahari, orkid, carnation, baby breath, daisy, hydragen & few lg. Sorry tak kenal sangat bunga. Oh yg mix pun ada. Harga lingkungan RM30 RM35 je. Incase nak beli daun sahaja pun ada. Kan balik korang gubah la sendiri. 

cats 3 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
cats 4 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
cats 5 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Tak silap ni kedai ni agak famous sebab pemborong bunga segar dr Cameron Highland. Masa sampai tu around 8.30 pagi dah ramai sister beratur nak pilih bunga. Elok la datang awal pagi sebab bunga byk pilihan. Orang kata bahagian belakang kat chiller tu ada byk lg bunga cuma BBL tak berani nak masuk. Datang sorang segan la. Mesti sister-sister beli bunga utk deko rumah, gubah hantaran, atau buat hand banquet kahwin kan.

Ni pun antara hasil gubah dr budak-budak twitter yg beli kedai ni. Cantik amat!

photo 2019 12 14 16 35 49 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
cats 6 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
cats 7 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Sementara nak bayar tu, tengok jugak staff kedai tengah sibuk gubah bunga. Ala biasa kedai cina kalu grand opening mesti byk bunga tersusun tepi kedai.. kat sini pun ada services gubah gubah. Around RM150-RM200 depends bunga & size. Kalu nak suruh staff gubah pun blh cuma take time la kalu dorang tak beberapa nak sibuk hahaha

Okay habis cerita kat situ. Balik rumah dgn hati girang terus excited nak susun bunga dlm box. Weh bila buka kertas pembalut tu terkejut sangat tengok rupanya total bunga ros ada 20 pcs. Tersembunyi 8 kuntum kat bawah. Serius gembira amat sebab 1 kuntum jatuh harga RM1.00 je.

photo 2019 12 14 13 08 57 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
atas nampak ada 12 bunga je

photo 2019 12 14 13 08 48 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni
 tu dia ada lg 8 kuntum kat bawah… siapa tak suka surprise mcm ni kan


Potong daun & batang tu biar nice lps tu susun dlm box. Tada siap akhirnya.. tak muat semua sekali sebab kotak agak kecik. So muat 37 kuntum. Blh la tahan cantik sebab tangan jantan yg gubah kan..

caraBgubahBbunga - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Hehehe harap si dia tak merajuk dah lps dpt bunga ros special ikhlas dr hati ni. ehek!

Kedai Lee Wah Florist ni dekat je dgn stesen LRT Pasar Seni tu. Just 3 minit je jalan kaki. Ikut je Google Map, confirm sampai. 

photo 2019 12 14 13 08 37 - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Satu lg kedai yg murah, kedai Florist Weng Hoa. Lebih kurang pilihan bunga cuma byk pilihan. Senang citer pandai-pandai la nak beli mana satu. Dua-dua murah sebab harga borong kan.

kedaiBbungaBmurahBdiBpasarBseni - Kedai Jual Bunga Segar Murah Di Pasar Seni


Next time BBL dah tahu kedai mana nak beli bunga fresh murah. Eh tak sabar nak repeat datang beli lg.

Lee Wah Florist
129, Jalan Tun H.S.Lee, 50000 KL
Waktu Buka : Isnin – Sabtu (8.30 pagi – 10.00 malam)
Ahad (9.00 pagi – 4.00 petang)(7.00 petang – 10.00 malam)


Bye korang..

Loading...

Tags: #Bunga #Jual #kedai #Murah #pasar #Segar #Seni

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Comments are closed.