Keajaiban Kaabah ~ Pusat Emas Bumi

x 160 - Keajaiban Kaabah ~ Pusat Emas Bumi

Pastinya anda pernah mendengar nama Fibonacci. Dia adalah seorang ahli matematik yg hidup pd abad pertengahan di Algeria. Semasa kecilnya pernah berguru kepada seorang ahli matematik Muslim, sehingga akhirnya Fibonacci membawa ilmu ‘Nisbah Emas’ yg menggoncangkan Eropah dan dunia.

‘Nisbah Emas’ benar-benar penemuan ilmu pengetahuan yg menakjubkan.

Anda blh melihat bukti-bukti saintifik luar biasa dr misteri yg tetap tersembunyi di Kota Suci Makkah selama ribuan thn. Makkah ditetapkan sbg arah bersujud, tempat konvensyen berbilion-bilion umat Islam dan kota paling suci bg umat Islam. Orang-orang Muslim sanggup berkorban utk melakukan perjalanan ke kota suci Makkah utk berkumpul terutamanya di sekitar Kaabah.

Phi Konstan – 1,618, nombor Nilai terhebat matematik. Allah Yg Maha Pencipta selalu menggunakan nombor ini dlm pelbagai perkara di alam semesta. Dlm denyutan jantung, aspek nisbah spiral DNA, di dlm rekaan istimewa alam semesta yg disebut ‘dodecehadron’, dlm penyusunan pelbagai daun tanaman yg disebut ‘phylotaxy’, dlm bentuk serpihan salji, ristal , dlm struktur spiral pelbagai galaksi. Yg Maha Pencipta kerap menggunakan nombor yg sama, nombor “NISBAH EMAS”: ~ 1, 618!

Nilai Nisbah ini juga digunakan utk reka bentuk seni bina, bahkan Piramid di Mesir. Kepler astronomi terkenal, mendefinisikan nombor ini sbg ‘Penemuan yg Terbaik’. Byk pelukis terkenal, jurutera dan arkitek, seperti Leonardo Da Vinci, telah menggunakan nisbah ini dlm karya seni mereka selama beratus-ratus thn.

Dimana ‘Nisbah Emas’ yg sesuai?

‘Nisbah Emas’ – Pd Wajah Manusia

Wajah ternyata menyimpan nisbah-nisbah matematik yg relatif konstan di hampir semua jenis wajah manusia. Dr Steven Markout, yg telah menghabiskan 25 thn meneliti unsur matematik pd tubuh manusia, berjaya membuktikan di balik rupa paras seseorang tersembunyi nisbah-nisbah matematik. Dia meneliti 18 model wajah dr pelbagai suku & umur. Hasilnya? 97% mempunyai pola yg sama!!

‘Nisbah Emas’ – Pd Anatomi Tubuh Manusia

Tubuh manusia pun tak terlepas dr nisbah tersebut. Cuba anda kira sendiri:
* Panjang dr pangkal lengan – sikut / sikut – hujung jari
* Panjang dr ubun ubun – dagu / ubun ubun – sambungan kepala leher

* Panjang lutut ke kaki / panjang dr abdomen ke lutut … dan lain sbgnya … Semuanya berada di angka 0,61 … Jari-jari kita pun juga mengandung Nisbah Emas.

Perbandingan antara buku jari pun ternyata sesuai dgn barisan nombor Fibonacci: 2, 3, 5 dan 8 yg merupakan Siri Fibonacci – ‘Titik Nisbah Emas’.

‘Nisbah Emas’ – Pd Organ Dlman

Golden Ratio Points (Titik Nisbah Emas) berlaku juga pd organ dlm tubuh kita iaitu paru-paru. pd thn 1987, B.J West & Dr. AL Goldberger berjaya mengungkapkan ‘Nisbah Emas’di paru-paru kita. Secara anatomi, paru-paru kita menyerupai bentuk pokok yg sudah kering. Cuba amati lebih teliti, bentuknya pun tidak simetri. Sbg contoh, saluran udara yg memisahkan 2 tenggorok; salah satunya lebih panjang dr yg lain. Bentuk a-simetri ini berterusan ke cabang seterusnya. Dan yg menakjubkan, rata-rata bronchus (cabang tenggorok) yg satu dgn cabang tenggorok yg lain ada di angka 0.61.

Kota Makkah adalah Golden Ratio Points Dunia?

Nisbah jarak antara Makkah – Kutub Utara dgn jarak antara Makkah – Kutub Selatan adalah persis 1,618 yg merupakan ‘Nisbah Emas’. Selain itu, perkadaran jarak antara Kutub Selatan dan Makkah dgn jarak antara kedua kutub adalah lagi 1,618 unit.

Keajaiban belum selesai ‘The Golden Ratio Point of the World’ adalah di kota Makkah menurut peta lintang dan bujur yg merupakan penentu umum manusia utk lokasi.

Nisbah jarak Timur – Barat Makkah adalah 1,618 unit. Selain itu, perkadaran jarak dr Makkah ke garis titik balik matahari dr sisi barat dan perimeter garis lintang dunia juga mengejutkan sama dgn ‘Nisbah Emas’- 1,618 unit. ‘The Golden Ratio Point of the World’ selalu dlm lingkungan kota Makkah di Tanah Suci yg meliputi Kaabah, mengikut perkiraan semua sistem pemetaan meskipun perbezaan kecil dlm kiraan kilometer mereka.

‘Nisbah Emas’ – Pd Al-Quran

Hubungan antara Kota Mekah dan ‘Nisbah Emas’ jelas tercatat dlm Surah Ali Imran, ayat 96.

x 161 - Keajaiban Kaabah ~ Pusat Emas Bumi

Jumlah semua huruf dr ayat ini adalah 47. Dgn mengira nisbah emas keseluruhan huruf, ditemui bahawa, perkataan ‘Makkah’ tersirat: 47/1.618 = 29,0. Memang ada 29 huruf dr awal ayat (Ali Imran: 96) sehingga ke perkataan ‘Makkah’… seperti dlm peta dunia. Jika hanya satu kata atau huruf yg hilang, nisbah ini tidak mungkin blh dicapai … Dgn tanpa batas, kita cuba lakukan proses yg sama di atas peta dunia dan akan disaksikan pertalian kosisten jumlah huruf, yg mendedahkan hubungan Makkah dgn ‘Nisbah Emas’..

Semua bukti ini menunjukkan bahawa  “Pencipta Alam dan Matematik, adalah Satu dan Tunggal iaitu Allah SWT. Yg Maha Kuasa yg telah mencipta Kaabah, Tanah suci (Al-Haram), dan Al-Quran. Ini mengingatkan seluruh umat manusia bahawa Dia telah memberikan tanda-tanda utk seluruh umat manusia atas dasar ramalannya tentang masa depan dan bahasa umum manusia (matematik).

Penemuan mengenai hubungan antara ‘Nisbah Emas’, Makkah, Kaabah dan Quran telah meningkat dr hari ke hari. Pd gambar itu ditunjukkan bahawa pengukuran dgn nisbah emas kompas yg juga dikenali sbg ‘Kompas Leonardo’, membuktikan bahawa kota Makkah terletak di ‘Golden Ratio Point of Saudi’ sementara Kaabah terletak di Makkah ‘Golden Ratio City’. Menurut perkiraan kebarangkalian, semua bukti ini tidak mungkin berlaku secara kebetulan.


Loading...

Tags: #Bumi #Emas #Kaabah #Keajaiban #Pusat

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Keajaiban Kaabah ~ Pusat Emas Bumi"