INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

ASSALAMUALAIKUM…
InilahB10BRahsiaBUntukBMulakanBBisnesBKekB2526BRotiBDariBRumah - INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

Bagi sesiapa yg minat bakeri, selalu buat kek dan pastri, dan bila ada orang nak order, mesti excited nak siapkan tempahan customer kan. Dlm fikiran yg baru permulaan nak buat bisnes bakeri, mesti macam – macam fikiran yg bermain dlm kepala.

Kalau ada orang nak ambil utk tempahan 30 cupcake ke, rasa macam dah blur dan gelabah dah apa perkara pertama sekali yg perlu diambil kira.

Sekarang, customer lebih gemar ambil tempahan dr homemade baker. Utk sesiapa yg berminat nak buat bisnes bakeri, inilah 10 rahsia utk menjana pendapatan sehingga 3 – 4 angka sebulan. Utk suri rumah atau sesiapa sahaja yg sudah tentunya kena ada minat dgn bakeri la kan kalau nak mulakan bisnes ni.

Tapi kalau kena cara dgn bisnes memang jadi sungguh. Pendapatan sebulan 3 sehingga 4 angka tu biasa dah.  Banyak kelebihan sebenarnya kalau buat bisnes hanya dr rumah.

Kalau kita lihat kek apa yg tengah viral sekarang di media sosial. Kek cheeseburnt tu kan ?. Ada ternampak status sahabat facebook, beliau bagi tahu harga kek cheeseburnt dlm RM 200.


Kalau guna bahan berkualiti, sudah tentu blh cecah sampai RM 200. Jadi tidak hairan lah. Mknan kalau yg viral – viral ini kena ambil kisah juga, nanti senang nak berbisnes kan.

Di sini nak kongsikan pengalaman Puan Nik Roslin Nik Men sbg pengusaha bakeri sambilan yg telah mempunyai 6 thn pengalaman dlm dunia bisnes bakeri. Dlm ebook beliau telah memberikan 10 rahsia kejayaan beliau dlm bisnes bakeri. Banyak lagi sebenarnya tips penting dlm ebook ini.

JomBBuatBBisnesBakeri - INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

1. FORMULA 2M+2P

Ini adalah formula yg digunakan utk memulakan bisnes bakeri dr rumah. Ianya adalah formula yg membuatkan beliau terus bersemangat dan bermotivasi utk meneruskan perniagaan bakeri dr rumah.

 2.  DIMANA MAHU BELAJAR BAKERI?

Ok! Ini adalah bab utk anda yg masih kurang mahir membuat pelbagai jenis kuih & kek (produk bakeri). Ada beberapa jenis kelas serta tempat yg blh anda rujuk utk belajar membuat produk-produk bakeri.Ada yg berbayar dan ada juga yg percuma! Tapi.. sebelum pergi mana-mana kelas, kena tetapkan dulu kuih apa yg anda mahu belajar! Barulah tak sia-sia anda pergi belajar nanti.

 3. 4 LANGKAH MEMBUKA BISNES BAKERI

Minat & sebab dah ada, ilmu buat bakeri pun dah ada! Kini secara rasminya anda mahu memulakan perniagaan bakeri anda dr rumah!Dalam bab ini saya tunjukkan anda langkah-langkah utk mendaftarkan perniagaan anda dan membuka akaun bank bagi perniagaan anda.Ianya bukan sahaja penting utk memastikan perniagaan anda mematuhi undang-undang, ianya juga dapat meningkatkan kredbiliti dan kepercayaan pelanggan terhadap perniagaan anda!

 4. SENARAI PERALATAN DAN KOS

Dalam bab ini, disenaraikan peralatan-peralatan yg anda perlukan utk menjalankan perniagaan bakeri anda. Mungkin anda tidak perlukan semua peralatan tersebut, tetapi sekurang-kurangnya, anda tahu apakah kegunaan setiap peralatan serta berapakah kosnya.

5. CARA MENGIRA & MENETAPKAN HARGA JUALAN

Ini adalah bab yg paling penting! . Ramai pengusaha bisnes bakeri tidak mengira harga kos dgn betul dan sekadar main agak-agak sahaja! Akibatnya, order dr pelanggan dapat banyak tapi duit untung tak nampak! Hanya sekadar dapat penat sahaja!Ada 2 kaedah utk menentukan harga jualan produk bakeri anda. Saya tunjukkan kedua-dua kaedah pengiraan di dlm bab ini!

6. TEKNIK PROMOSI

Sedap macam mana pun kuih anda, tetapi jika tiada siapa yg tahu dan beli! Maka ianya tidak membawa apa-apa makna!Oleh itu, bab ini juga adalah antara bab yg terpenting utk bisnes bakeri anda.Saya senaraikan 8 kaedah promosi yg blh anda gunakan utk mempromosikan produk-produk bakeri anda! Ianya merangkumi kaedah promosi secara online dan juga offline!

7. 5 KESILAPAN BISNES BAKERI

Setelah menjalankan bisnes bakeri ini dr rumah dan produk anda sudah mula mendapat perhatian dan permintaan. Ada beberapa perkara yg pasti akan anda hadapi.Jadi, awas kepada 5 perkara ini! Jika anda tidak hadapi 5 perkara ini dgn betul, ianya mungkin akan mengugat perniagaan bakeri anda. Silap haribulan, anda mungkin akan berasa penat dan mahu berputus asa menjalankan bisnes anda.

8.  9 CABARAN BISNES BAKERI & CARA MENANGANINYA

Walaupun anda hanya menjalankan bisnes bakeri dr rumah, jangan sangka ianya tiada cabaran!Disini ada senaraikan 9 cabaran yg mungkin akan anda perlu hadapi dan bagaimanakah cara utk mengatasinya!Cabaran persaingan harga!Kenaikan kos harga barang mentah!Bahan mentah habis stok!Supplier stop bekalan!Itu adalah antara beberapa cabaran yg mungkin akan anda hadapi.Ketahui cara menanganinya dlm bab ini!

9. BAGAIMANA MENJANA RM2,000 SEBULAN

Dalam bab ini, dikongsikan strategi bagaimana utk menjana pendapatan sekurang-kurangnya RM2,000 sebulan utk perniagaan bakeri dr rumah yg anda jalankan.

10. 10 TIPS EXTRA BISNES BAKERI

Dalam bab ini dikongsikan 10 tips yg amat penting utk memastikan produk yg hasilkan sedap, enak dan berkualiti tinggi .Tips-tips yg diberikan adalah berdasarkan pengalaman sebenar menjalankan bisnes bakeri sejak 6 thn yg lalu.

300x250 - INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

Harga Promosi : RM 30 sahaja

Sekiranya kalian dapat belajar sesuatu,,boleh click share dan sekiraanya kalian berminat utk mendapatkan ebook ini blh click link di atas.


Loading...

Tags: #BISNES #Dari #Inilah #MULAKAN #Rahsia #Roti #Rumah #untuk

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH"