Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan

mandi bersama 1024x538 - Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan
Kehidupan berumah tangga bukanlah semata-mata mencari keseronokan berpasangan, sebaliknya satu amanah Allah SWT yg seharusnya dipikul secara bersama oleh suami dan isteri.

Firman Allah SWT dlm surah al-An’am ayat 32 bermaksud: “Dan tidak (dinamakan) kehidupan dunia melainkan permainan yg sia-sia dan hiburan yg melalaikan; dan demi sesungguhnya negeri akhirat itu lebih baik bg orang yg bertakwa. Oleh itu, tidakkah kamu mahu berfikir?.”

Oleh itu sama ada suami mahupun isteri perlulah sama-sama menyuburkan hubungan suami isteri antaranya ialah suami isteri mandi bersama.

Berikut perkongsian berguna drpada Akhtar Syamir

Kelebihan mandi bersama bg pasangan suami isteri.

Ilmu rumahtangga ini hanya utk pasangan suami isteri yg sah. Ilmu ini sangat bernilai dan jarang dibincangkan. Inilah sebabnya saya terpanggil utk membuat penulisan berkenaan dgn hal ini kerana ianya amat baik. Sila tinggalkan pandangan negatif anda ke tepi dan buka hati serta minda utk menerima ilmu ini.

Kelebihan mandi bersama bg pasangan suami isteri.

1. Membantu pasangan membina kepercayaan.
Apabila berdiri di hadapan orang yg anda cintai tanpa seurat benang pun, tiada apa lagi yg diselindungkan. Di sinilah saatnya anda menjadi semakin percaya dgn pasangan anda dan pasangan terhadap anda juga.

2. Membina keyakinan.
Setiap manusia ada kelebihan dan kekurangan terutamanya dr segi fizikal. Keyakinan diri akan meningkat sangat tinggi apabila pasangan anda membuktikan yg dia menerima anda seadanya semasa mandi bersama.

3. Membina komunikasi yg harmoni.
Komunikasi sesama pasangan suami isteri tidak terhad kepada lisan sahaja. Segala gerak tubuh dan sentuhan menjadi satu “percakapan” yg difahami. Apabila komunikasi berjaya terjalin hanya melalui sentuhan, tahap komunikasi perhubungan anda sebenarnya telah berada di tempat yg lebih tinggi lagi.

4. Menjadikan pasangan gembira.
Jadikan ianya saat yg indah. Apa yg dilakukan ini halal. Di hadapan anda itu pasangan yg sah. Anda miliknya dan dia milik anda. Bergembiralah, raikan saat indah ini bersama. Tiada siapa yg berhak menghalangnya. Ia pasti akan menggembirakan.

5. Meruntuhkan dinding pemisah antara pasangan.
Jika dahulunya pasangan masih malu, mandi bersama bakal meruntuhkan dinding pemisah antara pasangan. Selepas disatukan dgn ikatan perkahwinan, yg dua itu perlu menjadi satu. Tidak perlu malu lagi dan mandi bersama ini sangat-sangat membantu menghilangkan perasaan malu itu.

6. Menambah nilai romantik dlm perhubungan.
Romantik ialah suatu sifat dan perkara yg blh dibina. Sekeras-keras manusia, pasti ada titik lembutnya. Mandi bersama dpt menyumbang kepada perhubungan yg lebih romantik.

7. Membuatkan pasangan tenang.
Jika fikiran sentiasa berserabut, mandi bersama dpt menenangkan hati dan jiwa. Jadikan sesi itu satu proses terapi yg lembut dan perlahan. Ia pasti menenangkan.

8. Mengurangkan tekanan.
Lpskan segala tekanan dunia sama ada di tempat kerja atau di rumah dgn mandi bersama. Ketenangan yg dicapai bakal mengurangkan segala tekanan yg ada. Hasilnya sangat positif.

9. Merapatkan hubungan dan meningkatkan keintiman.
Pernah terfikir yg perhubungan anda semakin lama semakin renggang? Cubalah mandi bersama. Ia bakal merapatkan kembali perhubungan anda dgn meningkatkan keintiman bersama. Biarkan kenangan cinta itu kembali mekar dan hangat.

10. Blh membersihkan pasangan dgn lebih baik.
Ini salah satu kelebihan yg sangat berguna. Pasti ada bahagian di badan yg sukar utk dicapai dan dibersihkan dgn sempurna. Sudah tentu tempat yg sukar dicapai itu jarang kita lihat sendiri. Pasangan blh memainkan peranan dgn membersihkannya. Ini termasuklah ketika anda membersihkan rambutnya. Si dia pasti menghargainya.

11. Sangat baik utk perbualan peribadi.
Di dlm bilik mandi juga sesuai utk perbualan yg bersifat peribadi dan tidak sesuai diperkatakan di luar. Pd sesi inilah ianya blh diperkatakan dan dibincangkan.

12. Blh dijadikan satu temujanji yg sempurna.
Kenapa tidak? Jika mandi bersama dijadikan dan dianggap sbg satu temujanji yg hangat, apa salahnya? Jadikan ia satu pertemuan bersama yg sempurna tanpa ada sebarang halangan.

13. Ianya sangat menyeronokkan.
Jika ditambah dgn gurau senda, anda dan pasangan bakal menjadikan sesi mandi bersama ini satu aktiviti yg menyeronokkan. Malah mungkin blh dijadikan satu perkara yg suka dibuat berulang-ulang kali.

14. Saat yg terbaik utk nakal dgn pasangan.
Jangan nakal di luar dgn orang lain, jadilah seorang yg nakal dgn pasangan semasa mandi. Realisasikan segala imaginasi supaya fokus anda kekal tertumpu pd pasangan sendiri sahaja.

15. Sangat mengghairahkan.
Mandi bersama blh menjadikan anda dan pasangan amat mengghairahkan. Ini sangat penting dlm mendorong semangat kecintaan yg sangat tinggi. Gunakanlah kelebihan situasi ini sepenuhnya bersama pasangan.

Jika anda sudah baca sehingga ke baris ini, pastinya anda terdetik utk mencuba. Di sini saya sertakan juga beberapa tip persediaan utk mandi bersama pasangan.

21aa - Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan Pastikan tandas sentiasa bersih. Letakkan wangian jika mahu. Ia sangat membantu.

21aa - Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan Berhenti jadikan anak sbg alasan. Anda berdua sudah dewasa, ikhtiarlah supaya anda berdua tidak diganggu.

21aa - Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan Rancang jika perlu. Kadang-kala masa dan kerja membatasi, rancanglah terlebih dahulu. Bina keseronokan dgn mengingatkan pasangan sementara hari itu tiba.

21aa - Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan Jika ini kali pertama, jangan tertekan. Anggaplah ia sesi yg sangat gembira dan bakal menjadikan hubungan anda lebih baik dr sekarang.

Amaran:

Kelebihan mandi bersama ini besar kemungkinan akan menjadi permulaan kepada hubungan bersama. Sila berhati-hati kerana keadaan mungkin akan menjadi licin. Keselamatan amat perlu diutamakan.

Semoga perkongsian berharga ini bakal mendetikkan niat dan membuatkan anda lebih bahagia bersama pasangan. Jika hubungan suami isteri itu membahagiakan, sudah tentunya keluarga akan menjadi lebih ceria.

Sumber kredit: Akhtar Syamir

The post Ini 15 Kelebihan Suami Isteri Mandi Bersama, Salah Satunya Dpt Kurangkan Tekanan appeared first on Islam Itu Indah.


Loading...

Tags: #bersama #Isteri #Kelebihan #kurangkan #Mandi #SALAH #Satunya #suami #Tekanan

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Comments are closed.