Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang ternampak sebuah karavan besar dan exclusive parking tepi jalan korang cubalah pergi dekat. Jangan risau ia bukanlah sebuah kenderaan yg membahayakan tapi ia adalah sebuah karavan yg akan memberikan korang kegembiraan. 
Hit and Eat Caravan KL 15 1 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan

Kenapa Maha cakap mcm tu sebab dlm karavan tu ada mcm-macam jenis mknan yg enak dan juga sihat. Itulah ia Hit & Eat karavan mknan yg membawa konsep mkn jalanan ke tahap yg baru dan lebih menarik. Maha pun tak pernah nampak karavan ini tapi pertama kali tengok kat area MRT Taman Mutiara memang sangat kagum.
Hit and Eat Caravan KL 17 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit Eat Caravan KL - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Tak pernah ada lagi karavan yg cantik dan mewah mcm ni menyajikan mknan bertaraf lima bintang tapi harga sangat berpatutan. Sekarang ni kalau tak silap Maha dah ada 7 lokasi terletaknya karavan ini iaitu di Solaris Mont Kiara, Sri Petaling, Cheras, Jalan Changkat dan ada byk lagi lupa lak. 
Hit and Eat Caravan KL 19 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 14 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Kalau korang tanya Maha apa bezanya karavan ini dan juga Food Truck yg biasa kita tengok memang sangat byk bezanya. 
1) Mereka mempunyai centralised kitchen dimana ada lokasi lain utk memasak semua menu dan dihantar terus ke kawasan tapak karavan ini.
2) Di sini juga tidak ada proses memasak mknan dilakukan hanya menyedia dan membungkus mknan sahaja.
3) Karavan mereka tidak menggunakan generator utk menghidupkan alatan atau pekakasan di situ tetapi menggunakan kuasa elektrik.
4) Mereka mengutamakan kebersihan dan juga kesihatan mknan yg disajikan kepada pelanggan.
5) Tapak karavan ini kekal statik dan tidak akan berubah. 
Hit Eat Caravan KL 1 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan

Sebab itu mereka cuba utk membuka lebih byk karavan dikawasan tumpuan ramai dan ia masih dlm proses kelulusan pihak berkuasa. Kalau ada lebih byk memang lebih menarik sebab ia satu konsep yg baru dan lebih menarik. Variasi mknan yg ada di sini juga sangat byk lebih kurang 35 menu semuanya. Harga pula didalam lingkungan RM10 sehingga ke RM25 sahaja.
Hit and Eat Caravan KL 18 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 13 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Di antara mknan yg mereka hidangkan di sini adalah seperti pelbagai jenis burger, pasta, daging iaitu daging lembu dan kambing, masakan Asia seperti Malaysia dan Indonesia, serta side dish. Maha paling suka kat sini adalah mereka punya kambing bersama dgn tak silap Maha Nasi Basmati kerana saiz beras yg panjang dan lebih besar. Mkn pulak tu dgn sos lada hitam memang terangkat.
Hit and Eat Caravan KL 11 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 9 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 6 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 7 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 10 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Lain-lain menu yg ada Maha nampak kat situ seperti Nachos Chips, Chicken Pumpkin Mac & Cheese, Chicken Pesto Pasta, Chicken Tender, Cream Butter Chicken, Sheredded Beef Taco, H&E Buffalo Chicken Wings, Cheese Chips, Hot Dog, Cheese Stuffed Beef Meatball, Nashville Chicken Burger dan Beef Burger. Juga ada minuman yg menyegarkan utk korang bungkus bawa kema-mana sahaja.
Hit and Eat Caravan KL 2 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 4 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 5 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Hit and Eat Caravan KL 8 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan

Kebanyakan karavan mereka ada ni tak sediakan ruang utk mkn ia lebih kepada konsep grab & go juga lah. Tapi pelanggan dpt pilihan mknan yg byk serta yg berkualiti sesedap seperti di restoran lima bintang. Disamping menggunakan produk 100 % berkualiti mereka juga menekankan standard yg tinggi dlm proses penghantaran mknan ke karavan dan penyediaan mknan di karavan tersebut memenuhi piawaian antarabangsa.
Hit and Eat Caravan KL 3 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan

Hit and Eat Caravan KL 12 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Maha suka tengok design dan dekorasi karavan ini kerana ia unik dan pertama di Malaysia. Mereka membawa konsep ini drpada luar negara dan diaplikasikan mengikut kesesuaian suasana dan budaya di Malaysia. Karaavan mereka juga lebih kemas, bersih dan teratur sebab tiada bahan buangan yg mengotori dlm mahupun sekitar kawasan karavan ini. Lps ni dengar citer mereka nak kembangkan lagi kosep ini kepada negeri-negeri lain di seluruh Malaysia. 
Hit and Eat Caravan KL 16 - Hit & Eat Pertama Di Malaysia Dgn Konsep Karavan Mknan
Tapi kalau korang jauh tak jumpa karavan ni tak apa korang masih blh nikmati mknan mereka dgn buat pembelian secara dlm talian melalui aplikasi Hit&Eat di Google Play Store dan Apps Store. Juga korang blh order utk katering mereka bg majlis seperti rumah terbuka, perkahwinan dan byk lagi. Mereka sedia memberikan khidmat mknan terbaik kepada korang. So selamat mencuba dan selamat menjamu selera semua ok.
Info lanjut dan juga promosi serta lokasi terbaru blh layari :-
Laman web : https://www.hitandeat.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/hitandeat
Instagram : https://www.instagram.com/hitandeat
Loading...

Tags: #Karavan #Konsep #Malaysia #Mknan #Pertama

author
Author: 
    6 Artis Indonesia Ini Punya Anak Sebelum Nikah, No 2 Diisukan Gay, No 4 Hamil Duluan!
    slidegossip.com – Popularitas yg diraih seorang artis turut membawa rasa penasaran publik soal
    Demo Ormas Tolak DWP Bubarkan Diri Karena Suara Speaker Kalah Keras!
    slidegossip.com – Penyelenggaraan acara Djakarta Warehouse Project (DWP) yg dihadiri byk artis dan
    Trio Ikan Asin Dipenjara, Kumalasari Makin Populer! Mbak You: 2020 Dia Akan Jatuh!
    slidegossip.com – Tak bisa dipungkiri, gara-gara kasus video ikan asin, nama Barbie Kumalasari
    Tiga muka surat pelajaran tulisan Jawi jadi pertikaian Dong Zong didedahkan
    Sejak Julai, pengkritik bertegas membantah rancangan kerajaan utk memperkenalkan tiga halaman pelajaran tulisan

    Comments are closed.