Hijjaz – Rasulullah

Loading...

Hijjaz - Rasulullah

Hijjaz – Rasulullah

Rating video: /5

Sumber video: Youtube

Loading...

Tags: #Hijjaz #Rasulullah

author
Author: 
    Doa Pembuka Majlis
    Berikut adalah contoh Doa Pembuka Majlis yang boleh digunakan untuk sebarang acara. Bacaan
    Hanya Kerana RENDANG Tak Crispy | Ustaz Mohd Aslam
    Nota: Bagi yang ingin menyumbang untuk kos pengurusan & operasi bulanan AKS ,
    Ustaz Wan Hizam A Sabil l 19042018 l Rapuhnya Aqidah Umat Akhir Zaman
    Bertempat di ; Masjid Al-Azim Masjid Negeri MelakaI,Bukit Palah, Melaka. Selamat datang ke
    PERBEDAAN LULUSAN SMA DENGAN SARJANA! DILEMA KULIAH ATAU TIDAK?
    MAU CARI KERJA??? KAMU LULUSAN APA? SMA ATAU SARJANA? Sebenernya mana yang lebih
    1. author

      Ruhul jihad2 years ago

      bikin yang versi karaokenya dong mas bro…

      Reply
    2. author

      Fikri Rahan2 years ago

      teringat masa skolah rendah, nyanyi lagu ni kat skolah. rindu zaman ni 😒

      Reply
    3. author

      Lulu Syazwanieza2 years ago

      Ingat lagi dulu tv2 ke tv1 lupa setiap petang Jumaat mesti ada carta nasyid 30minit sebelum mula da start terpacak kat depan TV skang ni hummm Ntah la

      Reply
    4. author

      Neymar_ Joker2 years ago

      Nasyid ini pada tahun kelahiranku

      Reply
    5. author

      Nizami the Conspirator2 years ago

      spe lagi dengar lagu ni tahun 2018 ?

      Reply
    6. author

      Enah Enah2 years ago

      The best nasyid

      Reply
    7. author

      Rasah Kakean Cangkem2 years ago

      Kenapa lagu ini berbeda dengan yang beredar di pasaran Indonesia yang album the best cover warna putih?

      Reply
    8. author

      hasan syazily2 years ago

      Legend…2018

      Reply
    9. author

      AIDIL RAMDHAN sya2 years ago

      Tolong lah nasyid bangkit kembali

      Reply
    10. author

      AIDIL RAMDHAN sya2 years ago

      2018

      Reply
    11. author

      Amirul Mohd Zain2 years ago

      hijjaz..raihan..rabbani…my fevouret😍😍😍😍😍

      Reply
    12. author

      Angga Steela Angga2 years ago

      Allahuma sholi Muhammad

      Reply
    13. author

      Ar- Rahman2 years ago

      Allah telah menyatakan dlm al-quran?tidak akan aku utuskan lagi seorang rasul kedalam muka bumi ini!maka dgn itu Kita lah yg bertanggung jawab menjalankan sunah rasul

      Reply
    14. author

      Faiz fah2 years ago

      the best song ever

      Reply
    15. author

      Hakimin 4512 years ago

      Dengar nasyid ini terasa rindu kepada Rasulullah.walaupun x pernah melihatnya .😒😒😒

      Reply
    16. author

      aminul islam2 years ago

      ok 0

      Reply
    17. author

      Syahid Jaafar2 years ago

      Comel je abang munif

      Reply
    18. author

      Mohd Fakhruddin2 years ago

      Salam Maulidur rasul 2017,Allahummasollialamuhammad wa`ala`alihi saidina muhammad

      Reply
    19. author

      Muchtar Hasan2 years ago

      Rasulullah dalam mengenang mu
      Kami susuli lembaran sirah mu
      Pahit getir perjuangan mu
      Membawa cahaya kebenaran

      Engkau taburkan pengorbanan mu
      Untuk umat mu yang tercinta
      Biar terpaksa tempuh derita
      Cekalnya hati mu menempuh ranjaunya

      Reff
      Tak terjangkau tinggi pekerti mu
      Tidak tergambar indahnya akhlak mu
      Tidak terbalas segala jasa mu
      Sesungguhnya engkau Rasul mulia

      Tabahnya hati mu menempuh dugaan
      Mengejar erti kesabaran
      Menjulang panji kemenangan
      Terukir nama mu di dalam Al-qur'an

      Rasulullah kami umat mu
      Walau tak pernah melihat wajahmu
      Kami cuba mengingati mu
      Dan kami cuba mengamal sunnah mu

      Kami sambung perjuangan mu
      Walau kita tak pernah bersua
      Tapi kami tak pernah kecewa
      Allah dan Rasul sebagai pembela

      Back to reff

      Reply
    20. author

      syahiran razali2 years ago

      selamat menyambut maulidur rasul 2017

      Reply

    Leave a reply "Hijjaz – Rasulullah"