Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang masih ingat lagi dulu Maha pernah review satu hidangan yg sangat unik iaitu Nasi Lemak Rendang Ayam Peanut Butter. Itu adalah menu yg fusion pernah mereka perkenalkan tak silap Maha 5 thn dahulu. Kini masih lagi membawa kepada menu yg fusion dan enovasi seperti ini tapi di tempat lain nama masih sama.
Anggun Chef METIC Valentine Days 8 1 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Itu lah dia Anggun Fusion yg kini berada di lokasi baru mereka iaitu terletak di South Entrance MITEC. Konsep lebih segar dan lebih menarik bg Maha kerana dpt datang mkn kat sini. Masa tu Maha ada event kat MITEC sebab lokasi ini selalu buat expo dan cafe ini terletak di aras 1 . Kalau korang masuk pintu utama MITEC dah blh nampak cafe ini.
Anggun Chef METIC Valentine Days 13 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Anggun Chef METIC Valentine Days 11 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur

Anggun Chef METIC Valentine Days 17 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur

Anggun Chef METIC Valentine Days 12 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Sekarang ini pula mereka tengah buat promosi mknan utk dua orang. Mknan ini adalah utk pasangan suami isteri yg baru berumah tangga nak mkn bersama. Juga utk meraikan teman istimewa juga blh apa salah. Sebab dlm set kali ini sangat menarik satu harga dpt mkn dan minum utk dua orang. 
Anggun Chef METIC Valentine Days 18 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur

Anggun Chef METIC Valentine Days 19 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Set promosi ini ada dua hidangan utama yg korang blh pilih iaitu nak mkn Parmigiana Chicken atau juga Beef Fried Rice. Kalau Parmigiana ini adalah daging ayam yg disalut dgn serbuk khas utk memberi kesan rangup serta ada sos istimewa di atasnya juga dilapisi dgn cheese. Tengok sahaja seperti warna kemasan dan sangat menarik utk dinikmati. Rasa mknan kat sini sangat lengkap dan juga mempenuhi citarasa tempatan kita orang Melayu dan selera antarabangsa. 
Anggun Chef METIC Valentine Days 1 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Parmigiana Chicken

Anggun Chef METIC Valentine Days 2 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur

Beef Fried Rice

Anggun Chef METIC Valentine Days - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Redcino

Anggun Chef METIC Valentine Days 6 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Citrus Mint Berry
Sepecial lain dlm set ini juga adalah mereka ada sediakan minuman yg unik iaitu Redcino atau juga blh pilih yg sejuk iaitu Citrus Mint Berry. Kalau nak dua-dua minuman ini sekali pun blh juga tak ada masalah. Ada juga sepasang hidangan pencuci mulut juga dlm set ini iaitu Sago Gula Melaka. Semua set utk dua orang ini korang blh dpt dgn harga RM49.00 sahaja tau sangat berbaloi. Kena cepat kerana sset promosi ini utk masa terhad sahaja iaitu 13, 14 dan 15 Feb 2019 tau lps tu dah habis.
Anggun Chef METIC Valentine Days 7 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Paling best kalau korang mkn dgn set utk dua orang ini bukan sahaja dpt mkn tapi juga blh dpt bawa pulang satu kotak tea box exclusive mereka iaitu antara Honey Lemon Milk Tea atau Milk Tea. Terus terang Milk Tea mereka tu Maha dah rasa dan memang sangat sedap cukup rasa teh susu dan manisnya. Satu kotak tu ada mengandungi 12 sachet jadi blh minum utk setiap pagi sangat sesuai.
Anggun Chef METIC Valentine Days 15 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Burger Rendang Peanut Butter Beef/Chicken

Anggun Chef METIC Valentine Days 16 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Asam Pedas Lamb Grill Spaghetti 
Walaupun korang tengok cafe ini terletak kat dlm METIC satu dewan pameran yg besar dan exclusive sebenarnya kat cafe ini mereka ada sediakan khidmat utk buat pelbagai aktiviti. Kalau korang rasa nak buat acara perjumpaan, sambutan hari jadi, reunion atau mcm-macam lagi di sini mereka blh ubah menjadi seperti mana yg korang mahukan. Dari segi mkn dan minum tak perlu risau memang disediakan sekali. Juga sejak dr dulu lagi mereka masih ada khidmat Exclusive Catering utk majlis luar yg kurang drpada 200 orang
Anggun Chef METIC Valentine Days 9 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Juga sekarang ni Anggun Fusion dgn konsep Grab & Go Mini Cafe ada stall membuat kopi dgn barista kopi yg profesional. Korang blh tengok sendiri hasil kopi yg dihasilkan kerana utk menjadikan seni minuman kopi mcm ni sangat memerlukan kemahiran yg tinggi. Maha ni bukan pecinta kopi tegar tapi korang blh rasa kopi mereka adalah yg premium dgn rasa yg sejati. Jadi pecinta kopi tegar kat luar sana kena datang cuba special minuman kopi yg ada di sini.  
Anggun Chef METIC Valentine Days 5 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Anggun Chef METIC Valentine Days 20 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
Kalau rasa korang tak dpt datang mkn kat cafe ini jangan risau kerana mereka juga di sini ada menyediakan khidmat penghantaran mknan utk sekitar pejabat di Hartamas, Mont Kiara, Jalan Duta dan juga Segambut. Kalau rasa nak meraikan insan istimewa ini di rumah atau di lokasi special tapi dpt mknan yg enak blh order mereka akan hantarkan terus kepada anda melalui Grad Food juga. 

Anggun Chef Signature Gravies

Sekarang ni mereka telah melangkah ke satu tahap lagi apabila menghasilkan produk sos ready-to-eat. Ada byk rupanya lebih kurang 9 jenis sos yg menarik utk korang buat sbg bahan masakan atau juga blh dimakan terus.  Sembilan jenis sos tersebut adalah :-
Anggun Chef METIC Valentine Days 10 - Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur
  1. Asam Pedas
  2. Rendang Peanut Butter 
  3. Seafood Sauce
  4. Sour & Spicy
  5. Vegetarian Green Curry
  6. Beef Rendang
  7. Satay Sauce 
  8. Sambal Dip
  9. Chilli Crab
Semua sos ini blh didapati sendiri dijual di Anggun Fusion cafe ini atau blh beli secara dlm talian di halalfoodmaster.com terus hantar kat korang. Maha dah dptkan sos yg special ini dan nanti Maha akan buat satu resipi khas menggunakan produk ni. Kalau korang nak tahu kena tunggu next post Maha ok. Jadi korang kena dptkan juga semua produk keluaran mereka ini memang original dan ianya Halal.
Tempahan dan juga pertanyaan blh layari :
Laman web : www.anggunfusion.com
Tel : 019-3120689 
        012-2824710
Facebook : https://www.facebook.com/anggunfusionrte
Instagram : https://www.instagram.com/anggun_chef
Alamat : Anggun Fusion 
               South Entrance MITEC, 
               No 8, Jalan Dutamas 2, 
               Kompleks Kerajaan Kuala Lumpur
Ranking Mahamahu :-
Kebersihan : 4/5
Kesedapan : 4.5/5
Harga : 4/5
Loading...

Tags: #Anggun #Dari #Fusion #Hidangan #Kasih #Kompleks #Kuala #Lumpur #Meraikan #MITEC #Sayang

author
Author: 
    Jadi Sarang Hantu, Anang Hermansyah Ingin Jual Rumahnya Seharga Puluhan Miliar?
    slidegossip.com – Rumah yg ditempati Anang Hermansyah dan Ashanty bersama anak-anak mereka yg
    Kunjungi Korban Gempa di Ambon, Nikita Mirzani Tuai Pujian, Jokowi Malah Kena Sindiran!
    slidegossip.com – Artis sensasional Nikita Mirzani kembali jadi perbincangan publik. Namun kali ini
    Guru ditahan terlibat aktiviti pengganas LTTE
    GURU sebuah sekolah di Banting, Selangor, Ahli Majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri
    GPK HEM maut selepas rebah daki gunung
    LELAKI tiba-tiba rebah sebelum disahkan meninggal dunia ketika mendaki Bukit Beruang, Melaka hari

    Leave a reply "Hidangan Meraikan Kasih Sayang Dari Anggun Fusion Kompleks MITEC Kuala Lumpur"