Hebat Betul Mulut Orang Kan

Assalamualaikum korang…putrajaya hujan lebat sekarang ini, Alhamdulillah dah beberapa hari panas mendatang, akhirnya Allah turun kan hujan membasahi tanah. Sbg manusia, korang semua mesti pernah terdengar kata-kata orang yg bajet peramah tetapi muslihat dia menghancurkan hubungan sesama manusia. 
24129567 2145440349024411 6028447729262223845 n 1 - Hebat Betul Mulut Orang Kan
Kalau tengok contoh-contoh di atas tu, itulah realiti yg terjadi dlm masyarakat kita termasuklah kita ni sebenarnya. Kehebatan mulut orang ini mampu meruntuhkan masjid yg dibina, blh melunturkan kepercayaan,kesetiaan dan lain-lain lagi tidak kira dlm persahabatan, kekekuargaan ataupun sesama manusia. 
Diri kita sendiri blh menilai manusia itu sendiri. Kita digalakkan utk berkawan sdengan semua orang, rambut sama hitam tetapi dlman sifatnya belum tentu sama jadi, berhati-hati dlm berkawan, bersahabatan . Bila orang sampaikan sesuatu berita, cerita ataupun info..selidik dan fikir dahulu sebelum percaya 100% dan sebarkan. Bila berita atau cerita yg disebarkan tidak benar,ia blh jatuh kepada FITNAH. Tahu kan hukum menfitnah ni apa kan..jadi, hati-hati . Sama-sama kita ingat mengingati ya..


Loading...

Tags: #Betul #Hebat #Mulut #Orang

author
Author: 
    Ratu Kebaya Masuk U | Telefilem Komedi Lakonan Ruhainies
    JUDUL : RATU KEBAYA MASUK U WAKTU SIARAN : Jumaat, 12 Januari 2018.
    Kompilasi 52 LAWAK Dubbing ajqhrs (@ajqhrs ig)
    Episod Penuh di http://www.layanon9.pro/ Like facebook page kami di https://www.facebook.com/layanon9 Follow kami di
    Rizki DA & Lesti DA – Rindu Berat | Tour Dangdut Vaganza
    Rizki DA & Lesti DA menyanyikan lagu Rindu Berat di Tour Dangdut Vaganza
    Biodata Pemain Anak Langit SCTV
    Berikut video biodata lengkap para pemain sinetron Anak Langit di SCTV Rating video:

    Leave a reply "Hebat Betul Mulut Orang Kan"