Hati-Hati Bila Naik UBER Di Kuala Lumpur

Loading...

Pemandu Uber

HATI-HATI NAIK  UBER DI KUALA LUMPUR
**********************************************

Kejadian ini terjadi hari Khamis mlm Jumaat lalu, demi melindungi mangsa kita sebut saja namanya Lina.

Sebab ada pekerjaan yg harus diselesaikan, mlm tu Lina bekerja sampai larut mlm di office di depan Masjid India…

Kira-kira jam 11 mlm, Lina memesan uber utk menghantarnya pulang ke rumah sewanya.

_“Stadium Merdeka ya bang?”_ ujar Lina

Pemandu uber itu hanya menggangguk & langsung menjalankan uber

Selama perjalanan tdk terjadi percakapan antara Lina & pemandu uber

Mungkin Lina merasa letih karena bekerja sampai larut mlm

Pemandu uber juga tdk berniat utk berkomunikasi.

Sekitar 20 minit lamanya keheningan terjadi, tiba2 Lina ingat kalau ia tdk bawa cukup duit buat bayar tambang

Di dompetnya cuma ada sekitar 8 ringgit saja dan Lina cemas takut tak cukup

Lina lalu menepuk belakang pemandu uber dgn maksud berhenti dulu di kawasan Lebuh Ampang utk mengeluarkan duit di ATM

Tapi setelah blkg nya di tepuk tiba-tiba pemandu uber itu secara melulu dan memutarkan stering ke kanan ke kiri sambil berteriak histeria…

Sampai akhirnya uber itu melanggar pembahagi jalan dan pokok mangga..

Untung Lina dan pemandu uber tdk mengalami luka parah.

Pemandu uber itu kemudian menoleh & bercakap dgn Lina :

_“Maaf saudari… saudari  x apa-apa kan? Saudari tepuk blkg saya tadi… terkejut saya setengah mati !!”_

_“Laaa, tepuk blkg bahu pun x blh?!”_ jwb Lina heran

_“masalahnya ini hari pertama sy jadi pemandu uber.”_

_“Sebelum ni kerja apa Cikkk ?_” tanya Lina turut terkejut.

_”Saya kerja 20 thn  jadi pemandu Van jenazah”_ jawabnya…

_”Tu la terkejut sgt saya tu…_

saja nk cerita…

**JOM DAFTAR JADI PEMANDU UBER DISINI..santai² pun buleh buat income**

Loading...

Tags: #bila #HatiHati #Kuala #Lumpur #Naik #UBER

author
Author: 
    Promosi Air Boba JLD Dragon RM1.00 Kat Intermark Mall, Kuala Lumpur
    Hello boba lovers & peminat milk tea,  Ni ada berita baik especially anda
    Wajah Berubah Makin Cantik Setelah Bengkak, Via Vallen Operasi Plastik?
    slidegossip.com – Belum lama ini pedangdut Via Vallen menghebohkan publik dgn perubahan penampilannya
    Gebetan Baru Luna Maya Lebih Kaya dan Berkelas dr Reino Barack? Ini Deretan Bisnisnya!
    slidegossip.com – Meski Luna Maya sudah beberapa kali menegaskan kalau statusnya dgn Ryochin
    Setelah 7 Thn Menikah, Ustad Abdul Somad Diam-Diam Sudah Ceraikan Sang Istri!
    slidegossip.com – Ulama kondang Ustad Abdul Somad (UAS) tiba-tiba saja membawa kabar mengejutkan.

    Leave a reply "Hati-Hati Bila Naik UBER Di Kuala Lumpur"