Harga Tiket Terkini Zoo Negara

Seingat saya la, campur yg terbaru ni, baru 2 kali saya buat kunjungan ke Zoo Negara.. Sebelum ini saya pernah pergi ke Zoo Negara, tapi tiket sbg Volunteer Zoo Negara.. teringat dulu, kena bersih kandang landak la.. harimau la.. perhhh… mencabar.. begini rupanya tugas-tugas penjaga Zoo Negara, selain memberi mkn kepada haiwan-haiwan yg ada di situ.. Itu zaman 2010 dulu la… So yg latest ni, saya pergi atas sebab nak bawa anak kenal-kenal dgn binatang yg ada.. ada yg sedia duk dlm sangkar, dlm kandang dan dlm bilik berhawa dingin pun ada yakni.. Panda.. hehehe..

FB IMG 1471709681644 1 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
yeahhh.. selamat datang ke Zoo Negara, Malaysia
Kalau hampa perasan kan, dulu yakni thn lepas & sebelumnya, tiket nak masuk Zoo Negara memang mahal, tak termasuk Giant Panda lagi.. kalau termasuk Giant Panda, mau cecah RM54 utk orang dewasa..
harga tiket zoo negara 2015 Puterahelmei - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
ni Harga Tiket Masuk Zoo Negara utk thn 2015 & sebelumnya
Mau fikir dua tiga kali juga kan kalau harga mcm tu.. so bermula thn 2016, Zoo Negara memperkenalkan harga baru tiket masuk Zoo Negara, dgn harga yg kompetitif & lebih menarik perhatian pengunjung..
tiket%2Bzoo%2Bnegara%2Bputerahelmei - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
ni harga tiket terbaru Zoo Negara, RM44 sahaja termasuk Giant Panda… 
Perlu diingat, utk Giant Panda last blh masuk jam 4.30petang.. dan operasi Zoo Negara tutup jam 5.30petang, dan ianya dibuka setiap hari utk kunjungan.. Masa saya pergi hujung minggu ni, sempat juga saya tengok Animal Show.. 
P 20160819 160242 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
Tengok Singa Laut beraksi.. memang mencuit hati…
FB IMG 1471709714951 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
lepas dr tengok pertunjukkan haiwan, 
terus kami laju2 menuju ke tempat panda..
kang tutup pula.. rugi.. hehehe…
FB IMG 1471709719939 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
tengok mak & anak panda beraksi.. hehe.. 
FB IMG 1471709765210 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
Sang Buaya tengah berehat atau menunggu mangsa.. 
P 20160819 170420 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
Harimau Bintang ni macam mengandung tak silap..
FB IMG 1471709781604 - Harga Tiket Terkini Zoo Negara
udah 2 jam wei… balik la.. tunggu lagi.. kaki dah ketaq ni…
Pelbagai lagi jenis haiwan sama ada jinak ataupun liar tak sempat saya nak ambil gambar, terkejar-kejar dgn masa.. kang tutup pula Zoo Negara ni.. Hampa nak tau apa lagi binatang yg ada di Zoo Negara, so terjah je la Zoo Negara, Malaysia.. tunjuk la ke anak cucu kita.. nanti depa dah besaq, entah ada atau tidak binatang-binatang tu.. 
Apa yg hanpa perlu sedia bila berkunjung ke Zoo Negara:
– sediakan air mnieral yg cukup, jalan jauh + panas..
– sediakan payung (sebab panas + hujan)
– bawa la mknan utk alas perut sambil jalan-jalan dlm Zoo tu..
– kalau blh yg ada anak kecil, bawa stroller.. larat ka nak dukung nanti.. hehe..
Sumber :
Zoo Negara Malaysia
Blog Hasrul Hassan

Loading...

Tags: #Harga #Negara #Terkini #tiket

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Harga Tiket Terkini Zoo Negara"