Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Loading...

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review 

Actually selama ni Lisa tak pernah pakai CC cream , biasanya pakai alas bedak atau selalu dipanggil foundation . Rutin makeup step-step asas seperti Toner , Moisturizer , Sunscreen dan kemudian alas bedak , tapi problemnya kalau pakai foundation ni rasa berat je dekat muka .  Kawan sugest utk tukar ke cc cream sebab lebih ringan . Kali ini Lisa nak cuba pakai , S+RECOVER GOLD NANO CC CREAM  from Hansaegee Nature Bagus Utk Kulit Berminyak di Malaysia. Wahhh rasa teruja pula kali ini .
20181206 100848 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Hansaegee Nature S+Recover Gold Nano CC Cream

CC cream dr Hansaegee Nature ini atau  dikenal sbg  Color Control Cream atau Complexion Corrector adalah formula yg lebih ringan dibandingkan krim BB atau alas bedak pd umumnya. Sebagian besar krim CC memiliki tekstur krim lebih lembut yg sangat ringan dan halus. Berfungsi utk meratakan tona wajah yg tak sekata , baik kekuningan atau kemerahan . Tekstur yg lebih ringan dr pd memakai Foundation. Nah,. Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni juga blh digunakan sbg makeup Primer tau . Best kan !
PicsArt 12 11 03.21.33 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

  • Perlindungan UV Sun SPF30 PA ++
  • Mengimbangi nada kulit secara semulajadi
  • Kurangkan penilaian liang
  • Boleh bertindak sbg Base Makeup atau Primer Makeup
  • Mencerahkan
  • Mencegah kulit penuaan; Meningkatkan keanjalan kulit
  • Glowing Skin, Smooth Skin
  • Pastikan kelembapan
  • Melegakan masalah kulit

Back to topik awal tadi ,  Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini salah satu produk dr Hansaegee Nature ,  salah satu jenama produk kecantikan yg bertapak di Malaysia sejak thn 2011 ,dan  mengimport produk penjagaan kulit yg berkualiti tinggi & asal dr Korea. Jangan risau , semua bahan produk tu telah diluluskan secara sah dan selamat digunakan. 
Sungguh ringan di wajah . Tak berminyak dan tak melekit . Rasa gebu

PicsArt 12 06 10.26.15 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review
LRM EXPORT 156427108661921 20181206 101429911 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review
First Pam keluar Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream , korang akan nampak krim tu berwarna putih , dan korang akan nampak krim tadi menunjukkan butiran coklat kecil dlm krim warna putih, . 
20181205 192838 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review
Kemudian bermula dr  sapu dan blend dgn jari , ia akan berubah warna  sesuai warna kulit , menjadikan tona wajah sekata secara semula jadi.

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream mengandungi 3 Bahan Kandungan Utama iaitu :

  • Mineral Water – yg berfungsi utk mengekalkan keseimbangan PH kulit dan meningkatkan keanjalan kulit 
  • Ipomea Hederacea Cullus Culture Extract – berfungsi sbg anti bakteria dan melegakan masalah kulit 
  • Colloidal Gold – Mencegah penuaan kulit , memblok radiasi infrared dan mempunyai akntioksidan aktiviti yg tinggi 

PicsArt 12 07 03.12.19 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

PicsArt 12 05 07.15.48 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review
Warna yg tak putih sangat dan tak gelap sangat , sesuai utk semua jenis warna kulit wajah . Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini akan meresap dan kemudian bertukar warna sesuai kulit korang agar nampak jadi bersinar dan cerah semula jadi . 

Cara menggunakan –  Sapukan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream dgn tangan / jari  , senang je bukan .. takaperlu gunakan berus atau span .

PicsArt 12 10 12.06.08 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

Awalnya krim warna putih, selepas korang  menyapukan pd  muka secara merata, lama kelamaan warna itu  akan berubah dan menyamakan warna tona kulit korang secara semula jadi,  jadi ia kelihatan cerah secara semulajadi. Tak perlu risau nampak putih sangat atau coklat sangat . 

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

ahakss.. Lisa pernah dengar kawan pakai cc cream tapi wajah dia nampak lebih kusam atau gelap dr warna kulit wajah asal . Seraaammmm ! 

20181206 112747 - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review

REVIEW Lisa tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Totally i love it ! Review Lisa tentang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream  miliki tekstur yang ringan di wajah , siap ada perlindungan sunscreen  SPF 30 ++ , tak melekit dan tak berminyak . Yg paling penting , produk  ni adalah bebas dr sumber haiwan , paraben – free , sulfate – free , dan alcohol-free .  Lisa pun jenis bukan suka sangat makeup tebal ni , rasa macam pakai topeng je . 
Sangat berguna utk penggunaan harian yg mudah dan cepat. Sesuai la utk lisa , kadang lepas solat time kerja ni malas nak tepek terlalu banyak step makeup lagi . Tapi dah namapun kerja menghadap orang , kena makeup juga walaupun light je . Korang blh juga try tau ! Silap-silap blh jatuh hati .. auwwchh. 
Semua produk penjagaan kulit Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream HANYA boleh didapati di laman web rasmi di www.hansaegee.com/shop .Tidak dijual dr mana-mana kedai runcit atauonline shop channel . Detail selebihnya ada dibawah ini .  


Hansaegee Nature 
Website : www.hansaegee.com/shop
IG : ww.instagram.com/hansaegeenature/
FB Page : www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube Page : www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia
hansaegeeBnature - Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review
Loading...

Tags: #Cream #Gold #Hansaegee #Nano #Nature #Review

author
Author: 
    Lirik Lagu Ilir 7 ‘Entah Apa yg Merasukimu’ Langsung Viral di Media Sosial!
    slidegossip.com – Lagu berjudul ‘Entah Apa yg Merasukimu’ tiba-tiba saja jadi viral di
    KPM pantau jerebu, murid ikuti pembelajaran melalui dlm talian
    PUTRAJAYA – Sesi pengajaran dan pembelajaran (PdP) akan diteruskan secara dlm talian sekiranya
    5 Oktober diisytihar Hari Akademia – Menteri Pendidikan
    Kenyataan Media: Mesyuarat Jemaah Menteri pd 18 September 2019 telah bersetuju dgn cadangan
    (Video) Vocabulary Games For Kids In The Classroom
    1. AnagramsThe teacher writes preferably an 8-letter word or longer on the board

    Leave a reply "Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Review"