Gambar Gubahan Kain Pelikat Utk Hantaran

Loading...

Gubahan hantaran kain pelikat 2017/ 2018. Gambar gubahan kain pelikat utk hantaran terkini cantik memukau! Koleksi idea gubahan kain pelikat utk hantaran. Bagi yg sedang mencari idea kreasi hantaran kain pelikat, blhlah rujuk gambar kain pelikat gajah duduk dlm artikel ini. Ada dikongsikan gambar idea gubahan kain pelikat terkini, contoh gubahan kain pelikat bentuk tengkolok, gubahan kain pelikat bentuk keris, gubahan kain pelikat simple, gubahan kain pelikat bentuk kapal, gubahan lipatan keris, gubahan kain pelikat bentuk love, gubahan kain pelikat bentuk kipas, gubahan kain pelikat bentuk anggur, gubahan kain pelikat bentuk terompah / selipar dan gubahan kain pelikat bentuk baju kemeja (rujuk dlm link video di bawah).

Bermacam idea kreatif mendekorasi gubahan hantaran kain pelikat menarik. Lihat ↓↓↓

KOLEKSI GUBAHAN KAIN PELIKAT CANTIK & KREATIF***

Kain pelikat ni ada yg memanggil kain sarong atau pun sarong cloth. Apakah jenama kain pelikat terbaik? Ermm setahu saya kain pelikat gajah duduk antara jenama kain pelikat paling popular orang beli. Apa sejarah kain pelikat? Asal usul kain pelikat adalah dr India. Ketika zaman Kesultanan Melaka, pedagang Palaiyakat (kawasan di timur laut Tamil Nadu) menjual barangan diimport dr Palekat di Melaka. Kain sarung ini menjadi sangat popular di kalangan masyarakat tempatan dan dikenali sbg PELIKAT. Kat kampung, sering kita tengok golongan dewasa dan orang-orang tua menggunakan kain pelikat. Malah ada yg begitu kreatif menghasilkan pelikat pants utk digayakan oleh orang-orang muda. Mudah bergerak ke mana saja. Kain pelikat berbentuk seluar.

Memandangkan majlis pertunangan dan perkahwinan memerlukan belanja besar, ramai pasangan yg terfikirkan tentang gubahan kain pelikat yg murah. Jadi, kalau nak yg murah kena buat sendiri. Jom cuci mata melihat idea kreatif gubahan kain pelikat hantaran, cantik-cantik dlm artikel ini. Memberi ilham cara membuat dan menghias gubahan hantaran kain pelikat diy sendiri. Nak lebih banyak design gubahan hantaran kain pelikat? Rujuk dlm link video koleksi gubahan hantaran kain pelikat di atas.

 Kalau macam saya sendiri, saya suka melihat hasil kerja orang lain, dr situ blh dapat idea membuat hantaran kain pelikat utk perkahwinan/ pertunangan. Malahan dapat ilham mendekorasi kain pelikat hantaran tunang simple. Gubahan kain pelikat, dihias dgn bunga-bunga, diselitkan dgn reben. Memang cantik la. Kalau malas buat sendiri, blh menempah gubahan hantaran kain pelikat dr mereka yg pakar. Ada banyak yg menjual servis membuat gubahan kain pelikat utk hantaran.

Pssst! Yg nak explore gubahan kain pelikat hantaran pernikahan, blh lihat gambar hiasan hantaran kain pelikat bawah ni. Belajar sendiri tutorial cara melipat kain pelikat utk hantaran, banyak dikongsikan kat blog-blog dan di YouTube. Jom lihat kreativiti mereka dlm membuat gubahan hantaran kain pelikat terkini. Kreatif!

jenama kain pelikat terbaik, kain pelikat gajah duduk, kain sarong, sarong cloth, gubahan hantaran kain pelikat, gubahan kain pelikat utk hantaran, kain pelikat hantaran tunang perkahwinan, gubahan kain pelikat bentuk tengkolok dan keris, gubahan kain pelikat bentuk kapal dan love, gubahan kain pelikat bentuk kipas dan anggur, gubahan kain pelikat bentuk terompah / selipar dan baju kemeja
Gubahan kain pelikat bentuk tengkolok
jenama kain pelikat terbaik, kain pelikat gajah duduk, kain sarong, sarong cloth, gubahan hantaran kain pelikat, gubahan kain pelikat utk hantaran, kain pelikat hantaran tunang perkahwinan, gubahan kain pelikat bentuk tengkolok dan keris, gubahan kain pelikat bentuk kapal dan love, gubahan kain pelikat bentuk kipas dan anggur, gubahan kain pelikat bentuk terompah / selipar dan baju kemeja
Gubahan kain pelikat bentuk kapal
Berpandukan video koleksi gubahan hantaran kain pelikat di atas, harap ianya menambah ilham anda utk membuat hiasan hantaran kain pelikat hantaran anda. Tak pun blh tunjukkan pd pengambil upah buat hantaran, nak design gubahan kain pelikat hantaran macam ni, macam tu. Selamat mendeko kain pelikat hantaran anda.


Carian Berkaitan

cara cara gubahan kain pelikat, gubahan hantaran kain pelikat, lipatan kain pelikat hantaran
Loading...

Tags: #Gambar #Gubahan #Hantaran #Kain #Pelikat

author
Author: 
    Alieff Irfan akui filem separa lucahnya jejaskan maruah guru
    Filem ini telah pun dipadamkan di Youtube dan Facebook Video terbaharu personaliti Youtube
    Vicky Nitinegoro Ditangkap, Polisi: Kalau Gak Terbukti Narkoba Ya Dipulangkan!
    slidegossip.com – Model dan aktor tampan Vicky Nitinegoro kini tengah diamankan di Polda
    Diminta Jadi Ketua Umum Partai, Awkarin: Saya Gak Akan Ditunggangi Pihak Manapun!
    slidegossip.com – Selebgram kondang Awkarin kembali menyita perhatian publik. Setelah sebelumnya ia sempat
    Lucinta Luna Ketahuan Lagi Bernama Asli Muhammad Fatah dan Abash Adalah Wanita Bernama Dian Ayu?
    slidegossip.com – Nama Lucinta Luna sudah lekat dgn imej artis yg tak kenal

    Leave a reply "Gambar Gubahan Kain Pelikat Utk Hantaran"