Gambar Gubahan Hantaran Kain Batik

Gubahan hantaran kain batik 2017/ 2018. Gambar gubahan kain batik terkini cantik memukau! Koleksi idea gubahan kain batik utk hantaran. Bagi yg sedang mencari idea kreasi seserahan kain batik, blhlah rujuk gambar batik gift tray dlm artikel ini. Ada dikongsikan gambar idea gubahan lipatan kain batik, gubahan kain batik bentuk burung merak, hantaran kain batik bentuk perahu layar, hantaran kain batik bentuk kipas, hantaran kain batik bentuk bunga, gubahan kain batik bentuk kapal, gubahan kain batik bentuk gajah, gubahan kain batik bentuk kura-kura penyu dan gubahan kain batik kebaya (rujuk dlm link video di bawah).

Bermacam idea kreatif mendekorasi gubahan kain batik sbg hantaran. Lihat ↓↓↓

KOLEKSI GUBAHAN HANTARAN KAIN BATIK***

Memandangkan majlis pertunangan dan perkahwinan memerlukan belanja besar, ramai pasangan yg terfikirkan tentang gubahan hantaran kain batik yg murah. Jadi, kalau nak yg murah kena buat sendiri. Jom cuci mata melihat idea kreatif hantaran kain batik, cantik-cantik dlm artikel ini. Memberi ilham cara melipat gubahan kain batik hantaran diy sendiri. Nak lebih banyak design gubahan hantaran kain batik? Rujuk dlm link video koleksi gubahan kain batik di atas.

 Kalau macam saya sendiri, saya suka melihat hasil kerja orang lain, dr situ blh dapat idea membuat gubahan kain batik utk perkahwinan/ pertunangan. Malahan dapat ilham mendekorasi gubahan kain batik simple. Gubahan kain batik mudah yg dihias dgn bunga-bunga, diselitkan dgn reben. Memang cantik la. Kalau malas buat sendiri, blh menempah gubahan kain batik hantaran dr mereka yg pakar. Ada banyak yg menjual servis membuat gubahan kain batik utk hantaran.

Pssst! Yg nak explore gubahan kain batik pernikahan, blh lihat gambar hiasan gubahan kain batik bawah ni. Belajar sendiri tutorial melipat kain batik hantaran tunang, banyak dikongsikan kat blog-blog dan di YouTube. Jom lihat kreativiti mereka dlm membuat gubahan kain batik terkini. Kreatif!
kain batik kebaya, gubahan hantaran kain batik , gubahan kain batik utk hantaran gubahan lipatan kain batik, gubahan kain batik bentuk merak, hantaran kain batik bentuk perahu layar, hantaran kain batik bentuk kipas, hantaran kain batik bentuk bunga, batik gift tray, kreasi seserahan kain batik
Gubahan kain batik bentuk burung merak
kain batik kebaya, gubahan hantaran kain batik , gubahan kain batik utk hantaran gubahan lipatan kain batik, gubahan kain batik bentuk merak, hantaran kain batik bentuk perahu layar, hantaran kain batik bentuk kipas, hantaran kain batik bentuk bunga, batik gift tray, kreasi seserahan kain batik
Hantaran kain batik bentuk kipas

Berpandukan video koleksi gubahan kain batik di atas, harap ianya menambah ilham anda utk membuat hiasan kain batik anda. Tak pun blh tunjukkan pd pengambil upah buat hantaran, nak design gubahan kain batik hantaran macam ni, macam tu. Selamat mendeko kain batik hantaran anda.


Carian Berkaitan

cara membuat hantaran dari kain sarung, hantaran lamaran
Loading...

Tags: #BATIK #Gambar #Gubahan #Hantaran #Kain

author
Author: 
    Ahmad Dhani Panggil Maia ‘Tersayang’ di Indonesian Idol, Netizen: Akhirnya Nyesel Kan!
    slidegossip.com – Ahmad Dhani hadir menjadi bintang tamu di acara Grand Final Indonesian
    Jadi Korban Tabrak Lari, Kondisi Ayah Jessica Iskandar Kini Patah Tulang dan Susah Nafas!
    slidegossip.com – Artis Jessica Iskandar (Jedar) kini tengah dirundung duka. Seperti dilansir dr
    Hibur Warga, Artis Cantik Ini Main TikTok di Tengah Banjir, Netizen: Calon Gubernur Masa Depan!
    slidegossip.com – Jakarta banjir lagi! Hujan deras yg melanda kawasan DKI Jakarta sejak
    Reading Materials to teach values in classroom
    Education isn’t just about reading, writing and arithmetic. It’s also about life, citizenship

    Leave a reply "Gambar Gubahan Hantaran Kain Batik"