Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

000 16 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

Annyeonghaseyo K-food lovers!


BBL ni part time je minat K-drama nie tapi bila tengok episode scene oppa handsome bersama kekasih hati mkn BBQ grill terus rasa terliur. Lagi-lagi part dorang tengah bakar ayam & daging sambil borak..fuh craving amat sangat. Sedap je mata tengok kamera fokus mknan tu.


SeoulNami Korean BBQ – Authentic & Halal Kini Di The Gardens Mall, KL
Ha hujung minggu lepas BBL dgn kawan-kawan pakat pergi mkn kat SeoulNami Korean BBQ. Kedai ni level 1 The Gardens Mall (sebelah Robinsons). Senang je nak cari..dari jauh blh spot restoren sign lampu neon & lagu K-pop dr jauh. Actually SeoulNami ni inspirasi dr  satu pekan – Chuncheon, Selatan Korea yg famous amat bab ayam barbecue nie. 

P1120944 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120947 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL


Menu Mesti Cuba Mkn!
Geng kami try beberapa menu yg staff SeoulNami suggest. Yelah first pulak datang sini..semua blur ak order apa. Si Dboy dr pintu masuk dah sebut-sebut suruh order Kimchi & Spicy Octopus. Acah betul dia tu cakap korea hahaha

Tips mkn kat sini – 
1. Mula-mula order daging/ayam korang nak mkn
2. Side dish & sos blh refill – JIMAT DUIT 
3. PERCUMA telur stim setiap meja
4. Time nak start bakar, mintak staff tolong. Setengah daging tu kena masak atas grill, ada yg kena masak atas plate. Tak blh campur nanti rasa tu lain..hehe
5. Sambil grill daging, sambil mkn.. kan tunggu semua masak berjangut la engkau. 
P1120950 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120953 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120954 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL


Picture atas (steam egg) percuma kat setiap meja & sos serta sayur blh refill utk balut daging/ayam bbq nanti. Utk portion kami ambil ni blh mkn 3-4 orang. Consider murah bila pakat rama-ramai.
cats 6 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Chuncheon Chicken (RM 59.00) flavor Honey Butter Chicken & Ganjang Chicken)

P1120990 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

P1120996 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Beef Platter (RM 119.00)

P1120967 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Spicy Octopus (RM 39.00)

P1120961 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Kimchi Trio (RM 29.00)

P1120966 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120978 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Fist Rice (RM 29.00)


P1120979 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Fire Ramyeon (RM 39.00)

P1120949 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Charcoal Burnt Cheesecake (RM 12.00) 


Kalu datang sini, order air bawah ni. Rasa fresh mkn dgn daging premium tu. Kalu korang tanya BBL mana sedap off course semua sedap. Try la Binggrae Banana Uyu Colada & Out-of-This-World Lemonade  confirm tak menyesal minum..

photo 2019 04 16 22 54 58 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120960 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KLSignature Drinks
Out-of-This-World Lemonade (RM 24.00)
Binggrae Banana Uyu Colada (RM 24.00)
Sparkling Orange Cream Soda (RM 19.00)

Fizzy Sour Plum Cooler (RM 19.00)

Bila semua dah ready apa tunggu lagi..serang!! First sebab meja kami ada dua bbq stone so blh grill ayam dan daging serentak. Jimat masa sikit. Macam BBL mention tadi utk ayam blh bakar atas jaring terus, tak payah risau asap ke apa..sebab ada tiub atas para bbq tuk sedut asap arang tu. 

P1120987 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

photo 2019 04 22 23 43 22 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

Manakala daging kena pakai plate utk masak. Ha dah blh nampak perbezaan cara masak tak.. blh mintak staff tolong ajar cara masak kalu tak reti. Sambil balik daging blh mkn Fire Ramyeon – agak spicy sikit tapi siapa suka mkn pedas tu..this is for you.

P1120995 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1130002 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

Menarik kat SeoulNami Korean BBQ ni korang blh experience sendiri gaul & gumpal Fist Rice. Bila dah mix out semua rencah tu, blh uli bagi bulat-bulat kecil. Pastu “kamera mkn” first baru anda blh rasa..

P1120972 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
P1120982 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL

Jemput mkn ye kawan-kawan. Oh ya incase korang tertanya apa tube panjang atas jaring grill tu.. itulah smoke tube utk sedut asap supaya anda blh enjoy daging premium gril dgn aman tanpa asap. Blh ejeas nak tinggi atau rendah.hehe

page - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL
Perut dah kenyang, masing-masing pun dah tersadai asyik gelak bila Amir buat lawak. Korang blh la share entri ni kat facebook pastu tag member mana tahu blh BBQ date..ewah

photo 2019 04 16 22 55 20 - Fuh Acah Korean Mkn Kat SeoulNami Korean BBQ The Garden KL


SeoulNami Korean BBQ 
F-215 The Gardens Mall, Lingkaran Syed Putra, 

Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur
No Telefon : 03 2202 3336
Facebook : facebook.com/seoulnamikoreanbbq
Intagram : instagram.com/seoulnamikoreanbbq

Loading...

Tags: #Acah #Garden #KOREAN #SeoulNami

author
Author: 
    6 Artis dan Selebgram Ini Berdonasi Buat Corona! No 3: Nyumbang Gak Perlu Diumbar!
    slidegossip.com – Di tengah mewabahnya virus corona atau covid-19 di negeri ini, sejumlah
    Viral Video Surat Cinta dr Corona! Masihkah Manusia Berani Sombong dan Lupa Adab?
    slidegossip.com – Baru-baru ini, sebuah video yg berisi surat cinta dr virus corona
    Anies: Korban Corona Meninggal 283, Pusat: 123, Netizen: Rakyat Harus Percaya Siapa?
    slidegossip.com – Baru-baru ini, rakyat dibuat bingung dgn transparansi pemerintah pusat dlm menyampaikan
    Ganjar Pranowo Kaget Lihat Kiriman Bantuan APD Dari China, Ternyata Buatan Indonesia!
    slidegossip.com – China mengirimkan bantuan sebanyak 10 ribu Alat Pelindung Diri (APD) utk

    Comments are closed.