Food Processor Autumz Utk Bayi Umur 6 Bulan Ke Atas

Assalamualaikum semua.

Lama tak menaip, sekali sekala menaip ni rasa macam janggal pulak. Tapi bila dah mula menaip dia jadi payah nak berenti. Haha. Tapi takpe, kita cuba buat seringkas mungkin.

PhotoGrid 1488951997530255B1255D 1 - Food Processor Autumz Utk Bayi Umur 6 Bulan Ke Atas

12/02/17 hari tu genap la 6 bulan umur kesayangan Nur Aira Sofea. Maka mama pun excited la nak mula beri solid food pd Aira sebab kesian tengok dia bila dia nampak kami mkn terjelir-jelir lidah tu ha. Kadang-kadang kalau mkn sambil dukung dia siap nk rampas lagi mknan tu dr tangan kita. Haha. Kesian.

So mama pun gigih la beli food processor jenama Autumz kat Lazada. Beli hari ni, esok goyang kaki, lusa sampai. Senang dan mudah. Nak beli jenama Beaba macam anak Hanis Zalikha tu rasa macam tak mampu pulak. Guna bukan lama pun, nanti bila dia dah tak nak puree puree atau yg cair-cair ni dah tak guna dah. Ikut pengalaman masa ngan Amni, umur setahun lebih dia dah start mkn bubur nasi yg lebik tu dah. Tak mau dah puree-puree ni. Hehe. Ok melalut pulakss.

20170211 090924255B1255D - Food Processor Autumz Utk Bayi Umur 6 Bulan Ke Atas

So far, sepanjang guna food processor ni mudah memang la mudah. Sebab dia blh steam mknan tu pastu blend terus kan. Dlm satu bekas tu je, mknya jimat la kerja membasuh bekas. Lagi satu tak yah la mamanya ni gigih keluarkan pengukus bertingkat mama tu nak steam sebatang carrot semata-mata. Lepas tu nak kena ambik blender pulak utk blend halus. Memang jimat keje.

Kalau korang tanya, memang perlu ke beli food processor ni kalau baby dah blh start mkn? For me, tak wajib pun. Ni semua kehendak mamanya je ni, bukan keperluan pun. Sebab masa Amni dulu elok je mama guna cara manual tu, sihat sejahtera je si kakak comel tu. Hehe. Cuma anak kedua ni rasa macam nak la up to date sikit kan. Kah kah kah. Naseb baik papa mau sponsor.

Untuk yg bertanya harga Autumz Food Processor ni, beli kat Lazada hari tu RM184.00 dapat free sekali dgn bekas mknan baby 8x4oz.

Kusangkakan panas sehingga ke petang rupanya hujan di tengah hari. Mama dah excited beli stok sayur dan buah utk Aira, sekali perut Aira mungkin belum ready lg nak terima mknan. Sebab lepas mkn je Aira sembelit. Sampai menangis-nangis meneran, tapi tak keluar pun. Sedih tengok weh. So, mama buat keputusan utk lupakan dulu mknan utk Aira, tak sampai hati tengok dia menjerit nangis masa nak membuang. So, for now mama continue BF je si Aira, mungkin minggu depan atau nanti 7 bulan dah blh start bagi solid food balik. Harap-harap perut Aira dah ok masa tu.


Loading...

Tags: #Atas #Autumz #Bayi #Bulan #Food #Processor #umur

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Food Processor Autumz Utk Bayi Umur 6 Bulan Ke Atas"