Drama Nur2 Episod 1

Drama Nur2 Episod 1 : Drama Nur kembali lagi. Kali ini dgn judul Nur2. Bersiaran menerusi slot samarinda mulai 02 April 2019 akan datang. Pelakon masih gandingan Syafiq Kyle dan Amyra Rosli. Watak Juwita dihidupkan utk meruntuhkan kebahagiaan Ustaz Adam dan Nur. Juwita lakonan Azar Azmi. 

Seperti yg kita sedia maklum, drama Nur ini pernah menjadi drama trending dgn nilai tontonan 11 Juta. Adakah Nur 2 akan mengatasi trending youtube sekali lagi.

Minggu ini minggu pertama drama Nur2 bersiaran. Pastinya ramai penonton tak sabar ingin mengetahui apa yg akan berlaku. Bila tengok video promo, macam-macam konflik yg berlaku. 

Screenshot 20190320 194425 5 - Drama Nur2 Episod 1
Sebelum ini lagu Tak Pernah Hilang menjadi lagu OST Drama Nur. Namun kali ini lagu Bimbang nyanyian Marsha. Lirik Lagu Bimbang – Marsha Milan blh dilihat di bawah.


Video Lagu Bimbang – OST Drama Nur 2

Lirik Lagu Bimbang-Marsha Milan

Ku rasa denting jiwa
Antara kau dan aku
Sanggupkah pertahankan semua

Biarlah ku leraikan
Tiap satu persoalan
Agar dapat kau ingati janjimu

Bimbang hatimu utkku
Jangan sampai ia mati
Benar makin ku tersiksa
Saat kau mula ingin dia

Jika sampai ku pdmkan
Hatimu yg berbagi
Agar dapat kau ingati janjimu

Bimbang hatimu utkku
Jangan sampai ia mati
Benar makin ku tersiksa
Saat kau mula ingin dia

Bimbang hatimu utkku
Jangan sampai ia mati
Benar makin ku tersiksa
Saat kau mula ingin dia


SINOPSIS NUR 2
Ujian demi ujian telah datang kepada Adam dan Nur dlm menempuhi hidup mereka sbg suami isteri. Setelah berkahwin Adam dan Nur mengajar kanak-kanak mengaji di rumah lama milik Nur. Pd mulanya niat baik mereka itu tidak menghadapi masalah sehinggalah ada penduduk tidak berpuas hati. Jiran mereka terganggu dgn kelas mengaji yg semakin mendapat sambutan, Adam dan Nur perlu mencari tempat baharu tetapi mereka kekurangan dana.

Adam masih meneruskan aktiviti utk memberi dakwah di lorong-lorong yg turut mendapat sokongan Nur. Kehadiran Juita seorang pelacur baharu dikawasan itu mengubah segalanya. Juita juga mengimpikan utk menjadi seperti Nur. Dia inginkan Adam menjadi miliknya. Sejak dr itu, Juita sentiasa cari peluang utk mendampingi Adam. Malah, Juita menggunakan Nur dgn berpura-pura menjadi sahabat baik Nur utk mendapatkan Adam.

Selain dr konflik rumah tangga, Adam juga perlu menyelesaikan masalah sekolah Darul Mukhsin yg kekurangan dana akibat penyelewengan Hamadi. Walaupun meringkuk di dlm penjara, Hamadi masih tidak serik malah mengugut utk menceraikan Aisyah jika tidak mencari wang jaminan utk membebaskannya.

Aisyah tersempit di antara suami dan keluarga. Aisyah menebalkan muka meminta bantuan ibunya. Pd awalnya Ayah Haji tidak bersetuju kerana Hamadi menjadi punca permasalahan keluarga mereka. Oleh kerana kasihankan Aisyah, akhirnya permintaan Aisyah dituruti.

Aisyah dan Hamadi turut dihalau keluar dr rumah sewanya dan terpaksa menebal muka utk tinggal bersama keluarga Aisyah. Kehadiran Hamadi bukan sahaja membuatkan kedua-dua orang mentuanya tidak selesa malah Nur menjadi takut utk menjejakkan kaki ke rumah itu. Nur masih trauma dan terkesan dgn peristiwa hitam yg pernah terjadi dgn Hamadi dahulu.

Adakah Hamadi akan insaf atau terus dgn niat jahatnya utk mendapatkan Nur? Berjayakan Nur dan Adam mempertahankan rumah tangga mereka drpada orang lain yg sentiasa hadir utk merosakkan seagalanya?


Sumber sinopsis : infotaip

View this post on Instagram

A post shared by Drama Nur 2 Tv3 (@dramanur_2) on 

Loading...

Tags: #drama #Episod #Nur2

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Comments are closed.