Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang

Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang | Cuti minggu Thn Baru Cina baru-baru ni nieyl bersama adik beradik belah husband pergi bercuti di Kedah dan Penang. Kebetulan nak pergi ke rumah baru adik ipar nieyl dekat Sungai Petani..3 Hari 2 malam nieyl dekat sana.. Sebelum pergi ke sana memang dah listkan nak pergi mana 3 hari tu. Supaya 3 hari tu terisi dgn aktiviti.
Untuk hari pertama nieyl pergi ke Dark Mansion 3D di Penang. Utk perjalanan pergi tu sahaja lalu jambatan Pulau Pinang , balik tu baru naik feri sebab adam dia kata nak naik feri.  Alhamdulillah perjalanan tak jem , kereta pun tak berapa banyak sangat time kiteorang keluar tu..
IMG 20190202 121920 1 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
Kalau pergi ke Pulau Pinang wajib snap gambar jambatan ni sebab ianya salah satu mercu tanda Pulau Pinang. Nak sampai sini,beberapa thn sekali je, itupun sebab rumah adik ipar dekat sana kalau tak, tak tahu bila akan sampai sana lagi…tapi insyaÁllah selagi dia duduk sana..akan pergi lagi nanti..sebab ada beberapa tempat yg kiteorg tak sempat nak pergi lagi..sebab kekangan masa. 

IMG 20190202 125649 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
Terus terang nak bagitahu, kalau nak pergi tempat-tempat macam ni korang kena sabar sikit sebab parking memang susah dan korang kena jalan kaki utk ke tempat tu. Sebelum ni nieyl pernah pergi upside down museum juga area situ juga. 

IMG 20190202 141110 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
Kalau korang guna waze ataupun google maps, dia tak akan bawa korang betul-betul depan museum tu tau. Better korang cari parking dulu lepastu jalan kaki. Bangunan dia lot-lot kedai lama macam tu. 
Harga Tiket Masuk
Untuk harga tiket korang blh beli secara walk in masa sampai dekat museum tu ataupun korang blh beli online melalui website https://darkmansionpenang.com/ atau diskaun KLIK SINI

IMG 20190202 131353 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
Bila masuk sahaja memang gelap gelita, pekerja museum tu suruh main water color ikut kita lah nak letak dekat mana pipi ke muka ke misai ke kuku ke.. Contoh macam nieyl warna kan kuku je, lepas tu duduk di bawah sinaran lampu LED nampak la warna kuku tu terserlah dlm gelap..cantik x..magic..
Dalam Museum ni ada 5 thema yg wajib korang singgah bergambar tau..serius memang cantik, korang jangan risau sebab pekerja museum tu akan tolong korang snap gambar yg cantik-cantik..
  • Fairytale Land
  • Fire & Water – tribute to darwin
  • Tropital Pandora -The Forbidden Land
  • Infinity Room
  • New Atlantis – The underwater world

IMG 20190202 133400 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang

IMG 20190202 135419 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
BeFunky collage12 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang

BeFunky collage - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
IMG 20190202 132122 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang

IMG 20190202 132027 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
IMG 20190202 131851 - Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang
Sebelum keluar bergambar kenangan bersama keluarga tercinta sbg tanda kita dah sampai muzium ni. Gambar ni juga pihak muzium print sekeping besar utk kami bawa pulang sbg tanda kenangan tapi ada bayaran dikenakan juga.. 
So, kalau korang ada plan cuti sekolah bulan 3 ni nak ke Penang tu blh la singgah sini juga anak-anak pasti teruja sama. 

BUSINESS HOURS
 Open Daily (including Public Holidays)
 10am – 630pm

Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang

145 Kimberley Street, 10100 George Town, Penang 
 +604 251 9694 
 info@darmansionpenang.com

Loading...

Tags: #Dark #Glow #Mansion #Museum #Penang

author
Author: 
    Di Desa Ini, Gadis Muda Wajib Menikah Sesana Jenis Dgn Wanita Tua! Tapi Mereka Bisa Punya Anak!
    slidegossip.com – Orang-orang asli Benua Afrika, kehidupannya dikenal masih kental dgn adat budayanya.
    Usai Nikah, Wanita Ini Baru Tahu Ternyata Suaminya Perempuan! Begini Caranya Menipu Keluarga dan Penghulu!
    slidegossip.com – Siapapun pasti menginginkan kebahagiaan bersama pasangan setelah menikah. Namun apa yg
    Begini Cara Reza Menipu Para Korbannya Hingga Si Wanita Rela Melepas Pakaian di Hadapannya!
    slidegossip.com – Apa yg dilakukan pemuda berusia 24 thn asal Jambi bernama M
    Artis Ini Melelang Keperawanannya Rp 2 Miliar Buat Pejuang Corona! Belum Dpt Uang, Malah Ini yg Terjadi!
    slidegossip.com – Artis dan selebgram cantik bernama Sarah Salsabila Keihl membuat heboh dunia

    Leave a reply "Dark Mansion 3D Glow In The Dark Museum, Penang"