Dah sampai pun..

Presentation1v 1 - Dah sampai pun..
‘satu lagi utk koleksi’
Alhamdulillah, thumma innal hamdalillah.
Dah pun sampai. Tengahari semalam encik posmen menyerahkannya di hadapan pintu pagar. Teruja, gembira, besar hati dan bermacam-macam lagi perasaan yg positif. Buku ‘MAHKOTA RATU – Antologi Cerpen Karyawan Wanita’ telah berada di tangan saya. Hadiah drpada sahabat blogger yg sangat saya hormati dan kasihi iaitu akak Paridah Ishak. (http://karyaku-paridahishak.blogspot.com/
Buku yg setebal 188 mukasurat ini telah ‘digigihsempurnakan’ oleh 20 karyawan wanita terpilih termasuk akak Paridah. Diselenggarakan oleh Tunku Zarita Tunku Mohd Mokhtar dan Sabariah Nor Salleh dan diterbitkan oleh BAHTERA PUBLISHING. Manakala di kulit belakang antologi cerpen disenaraikan judul cerpen bersama penulisnya.    
Sememangnya ‘hantu buku’ seperti saya amat teruja apabila menerima hadiah buku drpada seseorang. Bg saya buku adalah harta yg tidak ternilai harganya. Justeru, saya telah menyediakan satu ruang utk dijadikan perpustakaan mini bg menyimpan koleksi buku yg telah pun mencecah ribuan naskah itu. Percaya atau tidak, buku di zaman bersekolah rendah dulu masih lagi tersimpan kemas, Teringat kata murabbi saya di zaman belajar dulu, “Biar miskin bercincin besi, bergadai buku tidak sekali”.
Buku hadiah akak Paridah belum sempat lagi dibaca sepenuhnya, cuma sepintas lalu saya membelek-belek dan membaca beberapa perenggan. Insya-Allah, akan saya cuba hadamkan secepat mungkin dr kulit ke kulit, dr huruf pertama sehinggalah ke titipan huruf terakhir. Akan saya cari apa erti dan makna yg tersurat dan tersirat di dlm buku ini.
Untuk akak Paridah, ucapan terima kasih ‘daun keladi’ di atas hadiah yg amat besar maknanya bg saya. Moga rahmat Allah SWT sentiasa tercurah buatmu akak Paridah.    

Loading...

Tags: #pun.. #Sampai

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Comments are closed.