Contoh Surat Permohonan Kerja Yg Mudah dan Ringkas

Loading...

Memohon perkerjaan didalam sektor swasta dan kerajaan memerlukan semangat yg kental berikutan persaingan yg tinggi pd masa kini,walaupun anda pemegang ijazah tertinggi didalam jurusan anda itu belum pasti anda dpt memiliki jawatan yg diinginkan tanpa sebarang usaha. Perkerjaan tidak mungkin mencari anda tetapi sebaliknya, sbg individu yg berpengetahuan anda haruslah mempelbagaikan ikhtiar utk mendapatkan perkerjaan yg diingini. Contoh Surat Permohonan Kerja berikut blh membantu anda sbg panduan utk menempatkan diri anda berdasarkan perkerjaan yg diingini.

Klik Di Sini Utk Surat Tidak Hadir Ke Sekolah

contoh surat permohonan kerja

CONTOH SURAT PERMOHONAN KERJA 1

Pengarah, Sumber Manusia
Jabatan Kesihatan Daerah
Daerah Kuala Berang 25600,
Kuala Berang,
Terengganu                                                                                                    20 Januari 2015

Tuan/Puan,

PERMOHONAN JAWATAN SEBAGAI PEMBANTU PERIBADI/SETIAUSAHA 

Perkara di atas dirujuk. Saya seperti yg bernama di atas, dgn sukacitanya ingin mengemukakan permohonan jawatan sbg Setiausaha di organisasi tuan/puan.

2. Utk pengetahuan tuan/puan, saya merupakan pemengang Ijazah dlm bidang Kesetiausahaan drpada Universiti Teknologi MARA Malaysia, UiTM, Shah Alam. Saya telah menamatkan pelajaran saya pd bln Julai 2014.

3. Buat masa ini, saya menggalas jawatan sbg Pembantu Tadbir di Kulim Sdn Bhd, sebuah syarikat swasta yg berkecimpung dlm bidang pembuatan dan juga hartanah. Jawatan yg saya sandang sekarang adalah merupakan jawatan sementara dan saya kini dlm usaha utk memohon jawatan secara tetap.

Saya berharap permohonan saya akan mendapat pertimbangan yg sewajarnya dr pihak tuan. Keprihatinan tuan terhadap perkara ini amat saya hargai. Sekian, terima kasih.

Yang benar.


………………………………….
SALMIAH BINTI AHMAD


CONTOH SURAT PERMOHONAN KERJA 2

Marina Binti Malek
No. 22279, Perumahan Rakyat,
Kampung Paya Baru,
71000, Port Dickson,
Negeri Sembilan

__________________________________________________________________________

Penolong Pengarah Perjawatan
Ibu Pejabat Amanah Ikhtiar Malaysia
No. 2&4, Jalan Medan Setia 2, Plaza Damansara,
Bukit Damansara,
50490, Kuala Lumpur

Tuan/Puan,

PERMOHONAN UNTUK JAWATAN SEBAGAI PEMBANTU PEJABAT

Merujuk perkara di atas, saya Marina Binti Malek (83………….66) dgn sukacitanya ingin mengemukakan permohonan jawatan sbg Pembantu Pejabat di organisasi Tuan/Puan sepertimana yg telah di iklankan oleh Amanah Ikhtiar Malaysia dlm sebuah akhbar tempatan.

2. Utk makluman Tuan/Puan, saya memegang jawatan sbg Pembantu Pejabat dan Juru Kira di Kimia Enterprise Port Dickson. Saya juga mempunyai pengalaman yg luas dlm urusan pentadbiran pejabat. Jawatan ini merupakan jawatan sementara dan saya kini dlm usaha utk mencari dan memohon jawatan secara tetap di organisasi Tuan/Puan.

3. Saya juga mempunyai kemahiran dlm menggunakan komputer dan mahir dlm membuat surat menyurat. Saya juga merupakan seorang individu yg sentiasa berdedikasi, jujur dan bertanggungjawab dlm apa jua bidang yg saya ceburi.

4. Pengalaman saya dlm bidang pengkeranian ini telah byk mengajar saya bagaimana utk bekerja lebih efisyen dan efektif serta membantu saya membina hubungan kerja yg harmoni dgn pelbagai manusia yg mempunyai latar belakang yg berbeza.

5. Utk memudahkan pihak Tuan/Puan, saya juga menyertakan butiran peribadi yg lebih terperinci serta lamipran sijil-sijil yg telah disahkan utk rujukan Tuan/Puan. Saya juga memohon agar Tuan/Puan menghubungi saya di talian 017-2…….8 bg mendapat tahu prospek dan peluang saya utk berkerja di salah sebuah organisasi kebajikan yg sangat prihatin kepada masyarakat.

Saya berharap permohonan saya akan mendapat pertimbangan yg sewajarnya dr pihak Tuan/Puan. Keprihatinan Tuan/Puan terhadap perkara ini amat saya hargai.

Sekian, terima kasih.
Yang benar.
………………………………..
( MARINA BINTI MALEK )

Klik Di Sini Utk Contoh Surat Rayuan

Loading...

Tags: #Contoh #Kerja #Mudah #Permohonan #Ringkas #surat

author
Author: 
  Lirik Lagu Ilir 7 ‘Entah Apa yg Merasukimu’ Langsung Viral di Media Sosial!
  slidegossip.com – Lagu berjudul ‘Entah Apa yg Merasukimu’ tiba-tiba saja jadi viral di
  KPM pantau jerebu, murid ikuti pembelajaran melalui dlm talian
  PUTRAJAYA – Sesi pengajaran dan pembelajaran (PdP) akan diteruskan secara dlm talian sekiranya
  5 Oktober diisytihar Hari Akademia – Menteri Pendidikan
  Kenyataan Media: Mesyuarat Jemaah Menteri pd 18 September 2019 telah bersetuju dgn cadangan
  (Video) Vocabulary Games For Kids In The Classroom
  1. AnagramsThe teacher writes preferably an 8-letter word or longer on the board

  Leave a reply "Contoh Surat Permohonan Kerja Yg Mudah dan Ringkas"