Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

Loading...

LRM EXPORT 92080663696830 20181204 191841045 01 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

Cetaphil – Gentle Skin Cleanser Review 

Assalamualaikum ! Bukan semua orang punyai kelebihan kulit yg combinasi ni . Ya … kelebihan yg memeningkan kepala juga sebenarnya ,,, lebih lagi dlm pemilihan cleanser atau pencuci muka . Nak cari yg oily nanti takut pula jadi bertambah berminyak .. nak pilih yg dry  pula, Lisa baca tips-tips dr twitter ramai yg pakai Cetaphil . Ha.. mesti korang pun dah biasa dengar jenama ni kan ? baca sampai habis Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review dr Lisa .

Pengalaman Pertama Pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser 

Ini pengalaman pertama kali mencuba pakai cleanser Cetaphil Gentle Skin Cleanser  . Oh ya.. jenis kulit Lisa ialah sensitive pun ye juga , sebab kadang oily kadang kering kadang berjerawat kalau tak kena dgn produk tu . Bermula dr review kawan-kawan , jadi teringin juga pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser. Memula pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni , . Awalnya rasa macam tertanya juga la … kenapa takde buih… sebab dah biasa gunakan cleanser yg ada foam , bersih ke ? betul berkesan ke ? Dan banyak lagi soalan dlm fikiran .
IMG 20190114 105703 468 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

Bak kata pepatah , tak cuba tak tahu. Dah cuba… jatuh cinta pulak dgn Cetaphil GSC ni . Rasa macam WOW gitu dekat kulit, shoap-free, fragnance -Free , Lagi satu tak berbuih . Ni yg Lisa suka ni ha. Best… rasa macam kulit lebih sihat dan tak kering .  Mesti ramai lagi yg tak tau kan , semakin banyak sabun berbuih semakin mengeringkan kulit kita . 


Kelebihan Cetaphil Gentle Skin Cleanser 

Cetaphil Gentle Skin Cleanser adalah formula yg ringan dan non-iritation , yg melegakan kulit semasa ia dibersihkan. Malah, ia cukup lembut utk kulit lembut bayi. Direka dgn khusus utk bekerja utk semua jenis kulit, ia adalah cara yg mudah, namun sangat berkesan utk menjaga kulit korang . Seriusly Lisa dah try dekat muka Lisa setiap pagi dan malam sebelum tidur , dan kni kulit wajah lebih rasa lembut dan lembab  , AMAZING !!
Kelebihan Cetaphil Gentle Skin Cleanser :
  • Mengurangi kadar minyak di wajah 
  • Menjaga kebersihan kulit wajah secara menyeluruh 
  • Mencegah penyumbatan pori-pori
  • Melembabkan dan menjaga kandungan air kulit wajah
  • Mengurangi & Mencegah Jerawat di wajah 
  • Mengecilkan liang pori . 
  • Membersihkan tanpa mengeringkan kulit wajah.

CetaphilBreview - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

Apa yg menarik dr Cetaphil Gentle Skin Cleanser  : 

  • As gentle as it gets – menenangkan dan membersihkan, menjadikan kulit licin dan lembut
  • Ringan, formula bebas sabun membersihkan tanpa irritasi – ia tak akan menghalang kulit minyak pelindung semulajadi atau emolien
  • Melembap tanpa meninggalkan residu yg blh menyumbat liang pori. – Ia sesuai utk digunakan dlm mencuci solekan ringan, dan pembersih ini bersifat tidak comedogenic supaya ia tidak menyumbat liang-liang roma. 

Wash your face,  don’t use the very soapy one. its not good for the skin. i wash mine twice a day, do not wash it too often either.

SnapseedB252872529 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review 
Tahukah anda ; Jerawat keluar di banyak bahagian muka, dr dagu, dahi sehingga dlm telinga. Semua ini disebabkan oleh liang roma tersumbat.
Pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser mempunyai pH seimbang, jadi ia tidak memedihkan mata & juga membantu mengekalkan kelembapan kulit.
Produk ini dikatakan sesuai digunakan utk kulit :
  • Normal
  • Sensitif
  • Kering & sangat kering
  • Kulit bayi 
  • Mereka yg mempunyai masalah kulit seperti jerawat batu, ekzema, & psoriasis. 

Cara menggunakan Cleanser cetaphil gentle Skin cleanser.


IMG 7185 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

  • Dengan air – Sapukan pencuci ini pd kulit muka yg lembap terutama kawasan yg selalu naik jerawat seperti di dagu. Gosokkan perlahan dan bilas. 
SnapseedB252862529 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review
  • Tanpa air  : Sapukan pd kulit dan urut perlahan kemudian bersihkan dgn kapas

IMG 7188B252812529 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review
Langkah 1 : Sapukan Cetaphil Gentle Skin Cleanser pd kulit atau makeup 

IMG 7190 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review
Langkah 2 : Urut secara perlahan-lahan sapuan Cetaphil Gentle Skin Cleanser tadi  sampai la makeup tadi tertanggal . 
IMG 7189 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review
Langkah 3 . Sapu dgn kapas utk bersihkan kotoran sisa makeup tadi . dan Siap !

REVIEW LISA Semingu Pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Seminggu pakai Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni  dah nampak perubahan pd kulit wajah , wajah dah rasa moist je tak kering seperti sebelum ni , kulit  tak berminyak, jerawat pun dah kecut perut nak datang . Hahah.. Dah tak perlu risau dan pening nak cari cleanser lain , . Dulu sebelum ni kulit kalau kering akan jadi betul betul kering.. kalau tiba masa berminyak. jadi berminyak teruk sampai kurang confident . Sebab kulit yg sensitif agak susah utk cari cleanser yg sesuai . Korang cubalah ! blh dapatkan di mana-mana drugstore terdekat atau kedai e-comerse macam Shopee dan Lazada

IMG 7186B252812529 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

PSTHHH : 

99% of user agreed that cetaphil Gentle Skin Cleanser , Gently cleans and moisturizes , without stripping skins natural alls for all skin tyres . <3

LRM EXPORT 402731160895557 20190112 194901047B252812529 - Cetaphil Gentle Skin Cleanser Review

Loading...

Tags: #Cetaphil #Cleanser #Gentle #Review #Skin

author
Author: 
    Monty’s Alphabet Book in PDF
    Download: Monty’s Alphabet Book in PDF Click the cover page of the book
    Download Family and Friends Alphabet Book
    Click the cover page to download Family and Friends Alphabet Book
    Misteri Kematian Artis Cantik Desy Nurhakiki, Overdosis Suntik Putih atau Serangan Jantung?
    slidegossip.com – Belum lama ini publik dikejutkan dgn berita kematian artis cantik Desy
    JUMPA @ Sungei Wang : Tempat Mesti Pergi Dlm Kuala Lumpur
    Assalamualaikum guys.. Siapa tak pernah pergi Sungei Wang Plaza? Weh sini byk sangat

    Comments are closed.