Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan

Assalamualaikum semua, 

BBL nak share sikit tutorial cash out duit Paypal ke akaun bank tempatan korang tak kisah la Maybank, CIMB Bank and so on. Ada sesetengah job review/job dibayar dgn ke akaun Paypal. So mesti risau macam mana nak cash out kan. Sebenarnya senang je..

caraBtransferBduitBpaypalBkeBakaunBmaybank - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan

Step 1 : Link ke bank tempatan

Buka website www.paypal.com kemudian bahagian atas tu ada simbol setting (1). Kemudian tekan ‘Financial Information’ (2) dan tekan ‘Link a new bank account’ (3)

caraBlinkBakaunBbankBtempatanBdenganBpaypal - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan
Dah setel step tu, isi maklumat bank korang seperti nama bank, MEPS bank routing code (RUJUK LINK INIpilih swift code) dan no akaun bank. Kemudian dah setel.
caraBlinkBakaunBbankBtempatanBdenganBpaypalBmalaysia - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan


Step 2 : Withdraw Funds

Kembali ke bahagian ‘Summary’ dan tekan ‘Withdraw Fund’ bawah amount balance akaun Paypal korang.

caraBwithdrawBduitBpaypal - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan

Nanti akan keluar page macam bawah. Isi tiga form iaitu ‘jumlah duit dr akaun mana’, ‘ke akaun bank’ dan ‘jumlah nak withdraw’. Terpulang nak withdraw semua sekali atau sebahagian sahaja.

Biasanya process ini akan mengambil 2-3 hari bekerja namun instant transfer jika ke akaun RHB Bank.
caraBwithdrawBduitBpaypalBkeBbankBmalaysia - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan
Dah siap isi semua, akan keluar page ‘Review’ make sure semua maklumat tepat. Kan tak pasal-pasal masuk akaun bank orang lain. Caj RM3.00 akan dikenakan utk proses ini. 
caraBwithdrawBduitBpaypalBkeBbankBtempatan - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan
Dah puas hati tekan button ‘okay’ dan kembali ke ‘Summary’ korang blh tengok urusan tranksaksi yg dibuat. Check juga email utk make sure urusan withdraw ini telah disahkan. So tunggu jelah duit masuk dlm personal akaun.
caraBwithdrawBduitBpaypalBmalaysia - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan

Step 3 : check email

Untuk kes BBL ni Paypal bagitau duit akan diproses 3-5 hari dan dijangka dapat pd 31 Disember nanti. Mereput mkn meggi sementara tunggu duit masuk. Hehehe

caraBtransferBduitBpaypalBkeBakaunBmaybank 1 - Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan

Itu sahaja, semoga berjaya enjoy duit dr akaun Paypal. Jangan lupa share dgn kawan-kawan kat sosial media. Mana tahu ada mereka yg tengah buntu nak keluarkan duit dr akaun Paypal kan.

Loading...

Tags: #Akaun #Bank #Cara #Duit #Paypal #Tempatan #Withdraw

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Cara Withdraw Duit Paypal Ke Akaun Bank Tempatan"