Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu

Loading...

Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu | Kalau pergi kebun ayah nieyl dekat cyberjaya tu memang ada pokok bunga kantan ni, kalau pergi memang kena ambil la kalau tak sayang .. Masalahnya bila dah bawa balik ke rumah, tak tahu cara nak simpan supaya bunga kantan tu tahan lama. Selalu kalau letak dlm peti sejuk tu, nanti dia akan jadi kering betul tak..lagi lah sayang bila nak guna. Kita bukan buat asam pedas hari-hari kan. 
Tadi nieyl ada terbaca cara nak simpan bunga kantan dgn lebih lama. Ilmu baru dapat ni nak share ngan korang yg baca blog nieyl ni..so, sama-sama kita kongsi ilmu dapur ya..

IMG 20190316 124136 1 - Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu
  1. Leraikan kelopak bunga kantan dgn tangan, sebolehnya jangan pakai pisau ya.kita tak nak dia akan jadi kehitaman nanti. Kita nak dia kekal cantik je..
  2. Masukkan kelopak tu kedalam bekas yg bertutup
  3. Dan simpankan dlm peti beku, jangan isi air..biarkan kering-kering camtu…
Nanti cuba korang try, nieyl nak try juga nanti..harapnya petua ini menjadilah..Sebab bunga kantan ni kadang-kadang bila musim dia tak ada, memang payah nak jumpa kan..selamat mencuba
Loading...

Tags: #Bunga #Cara #Kantan #SIMPAN #Tahu #Wajib

author
Author: 
    Jadi Sarang Hantu, Anang Hermansyah Ingin Jual Rumahnya Seharga Puluhan Miliar?
    slidegossip.com – Rumah yg ditempati Anang Hermansyah dan Ashanty bersama anak-anak mereka yg
    Kunjungi Korban Gempa di Ambon, Nikita Mirzani Tuai Pujian, Jokowi Malah Kena Sindiran!
    slidegossip.com – Artis sensasional Nikita Mirzani kembali jadi perbincangan publik. Namun kali ini
    Guru ditahan terlibat aktiviti pengganas LTTE
    GURU sebuah sekolah di Banting, Selangor, Ahli Majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri
    GPK HEM maut selepas rebah daki gunung
    LELAKI tiba-tiba rebah sebelum disahkan meninggal dunia ketika mendaki Bukit Beruang, Melaka hari

    Comments are closed.