Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu

Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu | Kalau pergi kebun ayah nieyl dekat cyberjaya tu memang ada pokok bunga kantan ni, kalau pergi memang kena ambil la kalau tak sayang .. Masalahnya bila dah bawa balik ke rumah, tak tahu cara nak simpan supaya bunga kantan tu tahan lama. Selalu kalau letak dlm peti sejuk tu, nanti dia akan jadi kering betul tak..lagi lah sayang bila nak guna. Kita bukan buat asam pedas hari-hari kan. 
Tadi nieyl ada terbaca cara nak simpan bunga kantan dgn lebih lama. Ilmu baru dapat ni nak share ngan korang yg baca blog nieyl ni..so, sama-sama kita kongsi ilmu dapur ya..

IMG 20190316 124136 1 - Cara Simpan Bunga Kantan Wajib Tahu
  1. Leraikan kelopak bunga kantan dgn tangan, sebolehnya jangan pakai pisau ya.kita tak nak dia akan jadi kehitaman nanti. Kita nak dia kekal cantik je..
  2. Masukkan kelopak tu kedalam bekas yg bertutup
  3. Dan simpankan dlm peti beku, jangan isi air..biarkan kering-kering camtu…
Nanti cuba korang try, nieyl nak try juga nanti..harapnya petua ini menjadilah..Sebab bunga kantan ni kadang-kadang bila musim dia tak ada, memang payah nak jumpa kan..selamat mencuba

Loading...

Tags: #Bunga #Cara #Kantan #SIMPAN #Tahu #Wajib

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Comments are closed.