Cara Menguruskan Blog dan Sosial Media

Blog 1 - Cara Menguruskan Blog dan Sosial MediaAdakah anda mencari panduan blogging yg mudah, langkah demi langkah tentang cara memulakan blog?

Panduan percuma saya di halaman ini akan menunjukkan kepada anda cara membuat blog yg cantik dan berfungsi, semuanya dgn tutorial langkah demi langkah yg mudah.

Bersedia utk memulakan tutorial langkah demi langkah mudah? Klik di sini utk pergi ke Langkah # 1

Tutorial Blog tentang cara memulakan blog utk pemula
Saya akan menunjukkan kepada anda cara memulakan blog. Saya telah membina blog dan laman web sejak 2013. Pd masa itu saya telah melancarkan beberapa blog saya sendiri, dan membantu beratus-ratus orang lain melakukan perkara yg sama.

Saya tahu bahawa memulakan blog blh kelihatan hebat dan mengintimidasi. Panduan percuma ini adalah tentang blog utk pemula, dan akan mengajar anda bagaimana utk menjadi seorang blogger dgn hanya kemahiran komputer yg paling asas. Jadi sama ada anda 8 atau 88, anda blh membuat blog anda sendiri dlm masa kurang dr 20 minit.

Saya tidak malu mengakui bahawa ketika saya pertama kali belajar bagaimana membuat blog, saya membuat byk kesilapan. Anda blh mendapat manfaat drpada lebih drpada satu dekad pengalaman saya supaya anda tidak mengulangi kesilapan yg sama apabila anda membuat blog anda sendiri. Saya mencipta panduan percuma ini supaya sesiapa sahaja blh belajar cara blog dgn cepat dan mudah. Dan jika anda terperangkap pd bila-bila masa, sila hantar mesej kepada saya dan saya akan melakukan yg terbaik utk membantu anda.

Langkau seluruh pengenalan ini dan mula membina blog anda.

Sekiranya anda memulakan blog?
Langkah mudah utk membantu anda membuat blog dgn mudah
Salah satu salah tanggapan tentang memulakan blog adalah bahawa anda perlu menjadi seorang penulis yg hebat utk berjaya. Tidak ada yg lebih jauh dr kebenaran. Orang membaca laman web blog utk mendapatkan perspektif peribadi mengenai sesuatu, jadi kebanyakan penulis blog menulis dlm gaya yg sangat tidak formal dan perbualan.

Di samping itu, anda tidak perlu menjadi pakar dlm topik anda utk mempunyai blog yg berjaya. Sbg contoh, pembaca blog memasak tidak mahu membaca buku teks dr saintis mknan, mereka ingin mendengar pengalaman seseorang yg sebenarnya telah memasak beberapa mknan nyata, kesilapan dan semua.

Untuk berjaya sbg seorang blogger ada satu keperluan: semangat utk topik anda.

Di tengah-tengahnya, blogging adalah mengenai berkongsi pengetahuan anda dgn dunia. Memilih topik yg anda sukai membuat proses memulakan blog yg berjaya menjadi lebih mudah. Menulis tentang lebih drpada satu topik juga sangat baik. Selagi anda menulis tentang perkara-perkara yg anda benar-benar berminat, keghairahan anda akan bersinar dan menyimpan pembaca anda berminat.

Jadi mengapa anda pergi ke masalah blogging? Terdapat beberapa sebab:
Buat wang dr rumah. Blogging blh agak lumayan jika dilakukan dgn betul. Para blogger teratas di dunia jelas mendapat sedikit, tetapi bahkan seorang blogger paruh waktu blh mengharapkan utk membuat keuntungan bagus jika semuanya dilakukan dgn betul. Bahagian yg terbaik mengenainya ialah blogging adalah bentuk pendapatan pasif, kerana anda blh menghabiskan beberapa jam seminggu menulis blog post dan kemudian terus membuat duit dr itu lama setelah posting blog ditulis. Saya pergi ke lebih terperinci bagaimana utk blog utk wang kemudian dlm panduan ini.
Kongsi cerita anda. Sebuah blog membolehkan anda mempunyai suara dan didengar. Anda blh berkongsi cerita anda dgn seluruh dunia jika anda memilihnya. Salah satu cara yg paling umum digunakan blog adalah sbg buku harian di mana blogger menulis tentang pengalaman sehari-hari mereka supaya rakan-rakan, keluarga, dan lain-lain dpt menjadi sebahagian drpada kehidupan mereka.

Pengiktirafan utk diri sendiri atau perniagaan anda. Tidak, anda mungkin tidak akan mempunyai paparazzi yg mengikuti anda kerana pos blog terbaharu anda. Tetapi blog yg berjaya dpt memberi anda satu ton pengiktirafan dlm bidang masing-masing. Ramai penulis blog terkenal sbg pakar hanya kerana blog mereka, dan ada juga yg mendapat tawaran buku dan filem berdasarkan blog mereka.

Cari komuniti. Blogging di hatinya bersifat interaktif. Anda menulis catatan blog dan orang memberi komen mengenainya. Ini adalah cara terbaik utk berhubung dgn orang yg berminat dgn perkara yg sama seperti anda. Blogging membolehkan anda mengajar orang-orang ini berdasarkan pengalaman anda, dan memberi anda peluang utk belajar dr pembaca anda juga.

Berita baiknya adalah bahawa internet meletup dgn pertumbuhan sekarang. Lebih ramai orang berbanding sebelum ini adalah dlm talian. Letupan dlm pertumbuhan ini bermakna lebih byk pembaca berpotensi utk blog anda. Pendek kata, jika anda berfikir tentang memulakan blog maka tidak ada masa yg lebih baik drpada sekarang.

Jadi, bagaimana anda memulakan blog?

Bagaimana Memulakan Blog dlm 6 Langkah
Ketahui cara membuat blog dlm kira-kira 20 minit berikutan langkah berikut:

Pilih nama blog. Pilih sesuatu yg bersifat deskriptif.
Dapatkan blog anda dlm talian. Daftar blog anda dan dptkan hosting.
Sesuaikan blog anda. Pilih template percuma dan tweak ia.
Tulis & siarkan siaran pertama anda. Bahagian yg menyeronokkan!
Menggalakkan blog anda. Dptkan lebih ramai orang membaca blog anda.
Buat duit blog. Pilih drpada beberapa pilihan utk mengewangkan blog anda.

Alat pengurusan media sosial utk membantu anda mengurus suapan pengikut anda
Adakah akaun media sosial anda membuatkan anda Stress?
Dengan begitu byk platform yg berbeza, tinggal di atasnya semuanya menjadi letih. Dan itu sebelum anda mengambil sasaran khalayak, jenis pos, dan strategi pemasaran unik utk setiap platform. Bagaimanakah anda ingin mengurus semuanya sambil menjaga asas-asas seperti tidur, mkn, dan benar-benar menjual produk dan perkhidmatan anda?

Beruntung bg kami, alat pengurusan media sosial menjadikannya semua yg mungkin.

Apakah yg dilakukan oleh alat pengurusan media sosial?
Alat pengurusan media sosial seperti Buffer atau Agorapulse membantu anda menguruskan akaun media sosial anda. Tetapi apakah maksudnya sebenarnya?

Walaupun setiap alat mengambil pendekatan yg sedikit berbeza (lebih byk pd kemudian), alat media sosial yg pdt membolehkan anda melakukan beberapa perkara penting.

1. Kirim kepada semua rangkaian media sosial utama
Alat pengurusan media sosial yg paling byk akan membolehkan anda memautkan akaun anda ke Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+ dan Instagram (selepas perubahan API Februari 2018) dan pos ke halaman anda melalui antara muka alat.

2. Buat kandungan yg blh dibagikan terlebih dahulu
Anda akan dpt membina tweet, membuat siaran Instagram, dan menulis kemas kini Facebook yg hebat terlebih dahulu dan hantarnya kemudian supaya anda dpt memastikan akaun anda aktif tanpa menghabiskan semua masa anda masuk ke media sosial.

3. Kandungan curate dr web dan bgkannya
Gunakan sambungan atau aplikasi penyemak imbas alat utk berkongsi artikel sejuk yg anda dpti semasa menyemak imbas. Byk alat juga akan membolehkan anda memaut ke suapan RSS.

4. Jadual kandungan utk penerbitan
Menemui beberapa artikel yg mengagumkan tetapi tidak mahu mengatasi khalayak anda dgn menyiarkan semuanya sekaligus? Anda blh menjadualkannya utk kemudian – kebanyakan alat bahkan membolehkan anda menetapkan masa penerbitan tertentu.

5. Urus kandungan giliran
Buat kategori kandungan yg berbeza seperti “artikel”, “tip”, “kandungan berasaskan produk”, atau “mempromosikan diri.” Tambah beratur yg berbeza utk jadual anda supaya kandungan anda bercampur – ciri ini menjadikannya sangat mudah utk menjaga kandungan anda campurkan menarik dan elakkan drpada posting terlalu byk perkara yg sama berturut-turut.

6. Mengurus komuniti anda
Jawab komen dan melibatkan diri dlm perbualan dgn pengikut anda tanpa log masuk dan keluar dr pelbagai akaun anda. Ini sangat berguna utk pengurus media sosial atau sesiapa yg menguruskan berbilang akaun.

7. Buat tugasan utk ahli pasukan yg berlainan
Kebanyakan perisian penjadualan media sosial akan membolehkan anda memberikan tugas-tugas khusus kepada pelbagai ahli pasukan. Ini sangat berguna jika anda menggunakan media sosial sbg sebahagian drpada perkhidmatan pelanggan anda.

8. Memantau prestasi
Mengukur ROI dan kesan jawatan media sosial anda adalah penting. Alat pengurusan media sosial anda blh menghasilkan laporan terperinci yg membolehkan anda melihat apa yg berlaku.

Alat Penjadualan Media Sosial
Dengan pelbagai pilihan yg berbeza di luar sana, bagaimana anda blh mencari alat yg tepat utk keperluan anda? Utk membantu, kami telah menyempitkannya ke enam pilihan yg sangat baik.

NOTA: Kecuali jika kita katakan sebaliknya, setiap alat yg kita lihat mempunyai fungsi alat pengurusan media sosial asas yg kita sebutkan. Kami hanya akan memberi tumpuan kepada perkara yg mereka lakukan secara berbeza utk menyelamatkan anda drpada perlu membaca perkara yg sama berulang kali dan membuat penjadual media sosial yg hebat seperti setiap gaya posting, bajet, dan keutamaan.


Loading...

Tags: #Blog #Cara #Media #Menguruskan #Sosial

author
Author: 
  Di Desa Ini, Gadis Muda Wajib Menikah Sesana Jenis Dgn Wanita Tua! Tapi Mereka Bisa Punya Anak!
  slidegossip.com – Orang-orang asli Benua Afrika, kehidupannya dikenal masih kental dgn adat budayanya.
  Usai Nikah, Wanita Ini Baru Tahu Ternyata Suaminya Perempuan! Begini Caranya Menipu Keluarga dan Penghulu!
  slidegossip.com – Siapapun pasti menginginkan kebahagiaan bersama pasangan setelah menikah. Namun apa yg
  Begini Cara Reza Menipu Para Korbannya Hingga Si Wanita Rela Melepas Pakaian di Hadapannya!
  slidegossip.com – Apa yg dilakukan pemuda berusia 24 thn asal Jambi bernama M
  Artis Ini Melelang Keperawanannya Rp 2 Miliar Buat Pejuang Corona! Belum Dpt Uang, Malah Ini yg Terjadi!
  slidegossip.com – Artis dan selebgram cantik bernama Sarah Salsabila Keihl membuat heboh dunia

  Leave a reply "Cara Menguruskan Blog dan Sosial Media"