Cara Mendapatkan Iklan Teratas Hasil Carian Google

Mengenai Metrik Teratas dan Mutlak Iklan Google Carian Organik 

Artikel ini hanya terpakai utk pengalaman Iklan Google yg baru. Tentukan pengalaman Iklan Google yg anda gunakan.

GoogleBAdsBAverage - Cara Mendapatkan Iklan Teratas Hasil Carian Google
Cari kadar kesan tertinggi mutlak “Impr. (Abs atas)% “dan Cari kadar tera teratas” Impr. (Atas)% “memberitahu anda lokasi iklan anda pd halaman hasil enjin carian (SERPs).
Cari bahagian tera atas mutlak (Cari abs atas IS) dan Cari bahagian teratas teratas (Carian atas IS) membantu anda memahami jika terdapat sebarang kemungkinan utk iklan anda sampai ke atas (di mana sahaja di atas hasil carian organik) dan atas mutlak ( iklan pertama di atas hasil carian organik) halaman hasil enjin Carian (SERPs).

Tidak seperti kedudukan purata, metrik ini tidak mencerminkan susunan iklan anda berbanding iklan lain, tetapi lokasi sebenar iklan anda pd SERP.

GoogleBAds - Cara Mendapatkan Iklan Teratas Hasil Carian GoogleMetrik mengenai lokasi iklan anda
Anda blh menggunakan metrik ini utk memahami perubahan dlm kadar click-tayang (CTR) yg disebabkan oleh perubahan dlm lokasi iklan anda pd halaman hasil carian. Kami tidak mengesyorkan anda menggunakan metrik ini sbg sasaran utk menetapkan bida anda kerana, kadang-kadang, mereka mungkin menurun apabila peningkatan tawaran. Ini berlaku kerana tawaran yg lebih tinggi membolehkan anda memasukkan lebih byk lelongan yg lebih kompetitif di lokasi yg lebih buruk.

Cari kadar tera teratas
Cari kadar tera tertinggi “Impr. (Atas)% “ialah peratus drpada tera iklan anda yg dipaparkan di mana-mana di atas hasil carian organik.

Cari kadar tera teratas = Tera di atas / Tera

Cari kadar tera teratas yg mutlak
Cari kadar kesan tertinggi mutlak “Impr. (Abs.Top)% “ialah peratus drpada tera iklan anda yg ditunjukkan sbg iklan yg pertama di atas hasil carian organik.

Cari kadar tera teratas mutlak = Terangkan pd atas / Tera yg mutlak

Metrik yg blh anda bida utk memperbaiki lokasi iklan anda

Anda blh menggunakan metrik ini sbg sasaran utk menetapkan bida anda jika anda ingin meningkatkan peratusan iklan anda yg sama ada dipaparkan pd halaman atas hasil carian atas atau mutlak.

Cari bahagian tera atas mutlak
Cari bahagian tera atas mutlak “Search abs. IS atas “adalah tera yg anda terima di lokasi teratas mutlak (iklan yg pertama di atas hasil carian organik) dibahagikan dgn bilangan anggaran tera yg anda layak terima di lokasi teratas.

Bahagian tera tertinggi mutlak = Tera pd teratas  / layak mutlak di atas

Cari bahagian tera teratas
Cari bahagian tera atas “Carian atas IS” ialah tera yg anda terima di lokasi teratas (di mana sahaja di atas hasil carian organik) berbanding dgn anggaran tera yg anda layak terima di lokasi teratas.

Cari bahagian tera teratas = Tera pd teratas teratas / layak di atas

Cari kehilangan bahagian tera atas mutlak (anggaran)
Cari kehilangan bahagian tera tertinggi (anggaran) menganggarkan seberapa kerap iklan anda bukan iklan yg pertama di atas hasil carian organik disebabkan oleh anggaran yg rendah.

Cari bahagian yg tertera dan teratas yg hilang kedudukan ranking (anggaran)
Cari bahagian kesan teratas (anggaran) membantu anda memahami betapa kerap iklan anda tidak dipaparkan di mana-mana di atas hasil carian organik disebabkan oleh belanjawan yg rendah.

Carian yg kehilangan bahagian teratas (rank)
Carian yg kehilangan di bahagian tera atas mutlak (pangkat) menganggarkan beberapa kekerapan iklan anda bukan iklan yg pertama di atas hasil carian organik disebabkan Kedudukan Iklan yg buruk.

Cari bahagian tera teratas yg hilang (kedudukan)
Cari bahagian tera tertinggi (pangkat) menganggarkan seberapa kerap iklan anda tidak dipaparkan di mana-mana di atas hasil carian organik disebabkan Kedudukan Iklan yg buruk.

Adakah anda ingin mengetahui di mana penempatan iklan Google AdSense yg paling tinggi? Mengoptimumkan iklan Google AdSense tapak web anda adalah cara yg baik utk menghasilkan lebih byk hasil iklan. Lagipun, penempatan iklan anda hampir lebih penting drpada iklan itu sendiri.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda tempat peletakan iklan AdSense terbaik di tapak web mana pun agar anda dpt memaksimumkan tera dan click iklan tapak anda sendiri utk menghasilkan lebih byk wang.

1. Iklan Dlm Kandungan
Meletakkan iklan di tengah-tengah kandungan anda adalah cara terbaik utk menarik perhatian pelawat laman web anda dan mendapatkannya click. Lagipun, iklan di dlm kandungan blog anda meletakkan peralihan antara perenggan, memaksa pembaca melihat iklan.

Ia tidak terlalu mengganggu, yg meningkatkan peluang anda pengunjung pelawat akan mengklik pd iklan anda, dan membuat anda sedikit wang, atau terus terlibat dgn kandungan laman web anda.

Sebabnya penempatan iklan AdSense begitu berkesan adalah kerana ia berada di dekat lipatan laman web anda. Dgn cara ini pembaca blh tatal utk terus membaca jika mereka suka kandungan anda.

Atau, jika mereka tidak menyukai apa yg mereka baca, mereka masih akan melihat iklan anda, dan mungkin juga click pdnya. Ada kemungkinan mereka telah merancang utk meninggalkan laman web anda.

Lihatlah bagaimana Inspirasi Digital termasuk iklan AdSense tepat selepas pengenalan pos blog:

Hanya pastikan bahawa jika anda memilih penempatan Google AdSense ini, iklan yg anda jalankan kecil. Iklan banner atau iklan yg panjang tidak akan berfungsi dgn baik kerana mereka akan mengambil terlalu byk ruang runcit dan pergi di bawah lipatan, yg blh menyebabkan pelawat tapak melantun.

Sekiranya anda ingin tahu cara menyemak sama ada pelawat laman web terlibat dgn kandungan tapak anda, periksa tutorial kami tentang bagaimana utk mencari kadar lantunan iklan anda di Google Analytics.

2. Di bawah Menu Navigasi
Walaupun Google akan menghukum anda jika anda meletakkan terlalu byk iklan AdSense di bahagian atas laman web anda, dan menolak kandungan tapak anda di bawah lipatan, terdapat beberapa laman web tidak meletakkan terlalu byk iklan atau membuat iklan spanduk yg terlalu panjang.

Tanda-tanda yg telah muncul, yg secara rasmi. Google akan menghentikan pelaporan kedudukan purata dr Iklan Google akhir thn ini.

Apakah tanda-tanda itu? Kita blh menunjuk kepada dua perkara utama. Yg pertama dan paling penting: Pd bln November, Google memperkenalkan empat metrik kedudukan iklan baru utk menunjukkan peratusan tera dan bahagian teraan iklan anda diterima di atas dan mutlak (iklan pertama di bahagian paling atas halaman) dan bahagian atas halaman (di atas keputusan organik) slot iklan.


Loading...

Tags: #Cara #Carian #Google #Hasil #iklan #Mendapatkan #Teratas

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Cara Mendapatkan Iklan Teratas Hasil Carian Google"