Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini

Loading...

Bunga telur pahar terkini 2017/ 2018. Gambar gubahan hiasan bunga telur cantik utk tetamu di majlis perkahwinan. Koleksi idea gambar bunga telur moden. Bagi yg sedang mencari idea membuat gubahan bunga telur diy, blhlah rujuk koleksi gambar bunga telur dan bunga pahar dlm artikel ni. Ada dikongsikan gambar idea bunga telur pengantin, bunga telur gantung, bunga telur moden, bunga telur Kristal, bunga telur diy, bunga pahar dip terkini, bunga pahar stokin, bunga telur rose crepe, bunga telur kertas tisu, bunga telur pengilan / bunga telur kenduri, hand made flower from crystal dan bunga telur buatan sendiri (rujuk dlm link video di bawah).
Bermacam idea kreatif mendekorasi bunga telur. Lihat ↓↓↓

KOLEKSI BUNGA TELUR TERKINI & BUNGA PAHAR DIY***

Maksud Bunga Pahar Dan Bunga Telur

Bunga telur ialah buah tangan yg diberikan kepada para hadirin. Bunga pahar adalah kuntum bunga diikat telur dan dipacak pd pulut kuning di kiri dan kanan mempelai. Bunga telur/pahar ini biasanya diberikan hanya pd sanak saudara terdekat, yg dijemput merenjis air mawar dan menabur bunga rampai ke atas kedua mempelai.

Sejarah Bunga Telur

Bunga telur merupakan satu alatan yg penting dlm persandingan orang Melayu. Dlm adat Melayu, telur yg terdapat pd bunga telur mewakili kesuburan. Oleh itu ia dianggap sbg mendoakan agar pasangan tersebut subur dan mendapat zuriat dlm masa terdekat. Sehingga kini, bunga telur popular ketika adanya majlis pernikahan.

Memandangkan majlis perkahwinan memerlukan belanja besar, ramai pasangan yg terfikirkan tentang bunga telur murah. Jadi, kalau nak yg murah kena buat sendiri. Jom cuci mata melihat idea kreatif bunga telur, cantik-cantik dlm artikel ni. Memberi ilham cara membuat dan menggubah bunga telur pengantin diy sendiri. Nak lebih banyak design gubahan bunga telur pahar? Rujuk dlm link video koleksi gubahan bunga telur di atas.

 Kalau macam saya sendiri, saya suka melihat hasil kerja orang lain, dr situ blh dapat idea membuat bunga pahar utk majlis perkahwinan. Malahan dapat ilham mendekorasi bunga telur buatan sendiri. Kalau malas buat sendiri, blh menempah bunga telur dr mereka yg pakar. Ada banyak yg menjual servis membuat bunga telur sbg ole-ole tetamu masa majlis berlangsung nanti.

Pssst! Yg nak explore bunga telur utk majlis pernikahan, blh lihat gambar hiasan bunga pahar bawah ni. Belajar sendiri tutorial cara menghias dan membuat bunga telur diy, banyak dikongsikan kat blog-blog dan di YouTube. Jom lihat kreativiti mereka dlm membuat gubahan bunga telur pahar terkini. Kreatif!

sejarah bunga telur, maksud bunga pahar, bunga telur murah, bunga telur pengantin, bunga telur gantung, bunga telur moden, bunga telur Kristal, bunga telur kertas tisu, bunga telur diy, bunga pahar dip terkini, bunga pahar stokin, bunga telur rose crepe, bunga telur buatan sendiri
Bunga telur kristal
sejarah bunga telur, maksud bunga pahar, bunga telur murah, bunga telur pengantin, bunga telur gantung, bunga telur moden, bunga telur Kristal, bunga telur kertas tisu, bunga telur diy, bunga pahar dip terkini, bunga pahar stokin, bunga telur rose crepe, bunga telur buatan sendiri
Bunga telur gantung
sejarah bunga telur, maksud bunga pahar, bunga telur murah, bunga telur pengantin, bunga telur gantung, bunga telur moden, bunga telur Kristal, bunga telur kertas tisu, bunga telur diy, bunga pahar dip terkini, bunga pahar stokin, bunga telur rose crepe, bunga telur buatan sendiri
Bunga pahar dip terkini
Berpandukan video koleksi bunga telur pengantin di atas, harap ianya menambah ilham anda utk membuat hiasan bunga telur anda. Tak pun blh tunjukkan pd pengambil upah buat bunga telur, nak design gubahan bunga telur macam ni, macam tu. Selamat mendekor bunga telur utk majlis istimewa anda.


Carian Berkaitan

bunga pahar pengantin, bunga pahar terkini, bunga telur gantung, idea kreatif bunga telur
Loading...

Tags: #Bunga #Pahar #Pengantin #TELUR #Terkini

author
Author: 
    Diminta Jadi Ketua Umum Partai, Awkarin: Saya Gak Akan Ditunggangi Pihak Manapun!
    slidegossip.com – Selebgram kondang Awkarin kembali menyita perhatian publik. Setelah sebelumnya ia sempat
    Lucinta Luna Ketahuan Lagi Bernama Asli Muhammad Fatah dan Abash Adalah Wanita Bernama Dian Ayu?
    slidegossip.com – Nama Lucinta Luna sudah lekat dgn imej artis yg tak kenal
    Ketua Juri Debat Bahasa Inggeris Piala Tun Razak akan diambil tindakan – KPM
    Putrajaya, 15 Okt – Isu debat Bahasa Inggeris yg tular di media sosial
    Apa Itu Deepfake dan Inilah Bahayanya
    Aplikasi kamera saat ini sudah sedemikian canggih. Para pengguna sekarang bisa membuat kaki

    Leave a reply "Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini"