Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini

Bunga telur pahar terkini 2017/ 2018. Gambar gubahan hiasan bunga telur cantik utk tetamu di majlis perkahwinan. Koleksi idea gambar bunga telur moden. Bagi yg sedang mencari idea membuat gubahan bunga telur diy, blhlah rujuk koleksi gambar bunga telur dan bunga pahar dlm artikel ni. Ada dikongsikan gambar idea bunga telur pengantin, bunga telur gantung, bunga telur moden, bunga telur Kristal, bunga telur diy, bunga pahar dip terkini, bunga pahar stokin, bunga telur rose crepe, bunga telur kertas tisu, bunga telur pengilan / bunga telur kenduri, hand made flower from crystal dan bunga telur buatan sendiri (rujuk dlm link video di bawah).
Bermacam idea kreatif mendekorasi bunga telur. Lihat ↓↓↓

KOLEKSI BUNGA TELUR TERKINI & BUNGA PAHAR DIY***

Maksud Bunga Pahar Dan Bunga Telur

Bunga telur ialah buah tangan yg diberikan kepada para hadirin. Bunga pahar adalah kuntum bunga diikat telur dan dipacak pd pulut kuning di kiri dan kanan mempelai. Bunga telur/pahar ini biasanya diberikan hanya pd sanak saudara terdekat, yg dijemput merenjis air mawar dan menabur bunga rampai ke atas kedua mempelai.

Sejarah Bunga Telur

Bunga telur merupakan satu alatan yg penting dlm persandingan orang Melayu. Dlm adat Melayu, telur yg terdapat pd bunga telur mewakili kesuburan. Oleh itu ia dianggap sbg mendoakan agar pasangan tersebut subur dan mendapat zuriat dlm masa terdekat. Sehingga kini, bunga telur popular ketika adanya majlis pernikahan.

Memandangkan majlis perkahwinan memerlukan belanja besar, ramai pasangan yg terfikirkan tentang bunga telur murah. Jadi, kalau nak yg murah kena buat sendiri. Jom cuci mata melihat idea kreatif bunga telur, cantik-cantik dlm artikel ni. Memberi ilham cara membuat dan menggubah bunga telur pengantin diy sendiri. Nak lebih banyak design gubahan bunga telur pahar? Rujuk dlm link video koleksi gubahan bunga telur di atas.

 Kalau macam saya sendiri, saya suka melihat hasil kerja orang lain, dr situ blh dapat idea membuat bunga pahar utk majlis perkahwinan. Malahan dapat ilham mendekorasi bunga telur buatan sendiri. Kalau malas buat sendiri, blh menempah bunga telur dr mereka yg pakar. Ada banyak yg menjual servis membuat bunga telur sbg ole-ole tetamu masa majlis berlangsung nanti.

Pssst! Yg nak explore bunga telur utk majlis pernikahan, blh lihat gambar hiasan bunga pahar bawah ni. Belajar sendiri tutorial cara menghias dan membuat bunga telur diy, banyak dikongsikan kat blog-blog dan di YouTube. Jom lihat kreativiti mereka dlm membuat gubahan bunga telur pahar terkini. Kreatif!

bunga telur kristal 1 - Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini
Bunga telur kristal
bunga telur gantung - Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini
Bunga telur gantung
bunga pahar dip terkini - Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini
Bunga pahar dip terkini
Berpandukan video koleksi bunga telur pengantin di atas, harap ianya menambah ilham anda utk membuat hiasan bunga telur anda. Tak pun blh tunjukkan pd pengambil upah buat bunga telur, nak design gubahan bunga telur macam ni, macam tu. Selamat mendekor bunga telur utk majlis istimewa anda.


Loading...

Tags: #Bunga #Pahar #Pengantin #TELUR #Terkini

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Bunga Telur Pengantin & Bunga Pahar DIP Terkini"