Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Siapa sini yg tak sukan mkn Nasi Briyani kalau ada tu memang dia hilang satu nikmat dunia. Ye lah mknan yg sangat sedap dan semua orang nanti-nantikan setiap kali dihidangkan pd majlis keraian atau majlis tertentu sahaja. Tapi kini blh nikmati setiap hujung minggu sahaja di Restoran Barnana Leaf.
Briyani at Barnana Leaf 4 1 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Korang mesti tak tahu kat manakan restoran ni sebab Maha sendiri mula-mula tak jumpa juga tapi kalau korang search kat Google Maps akan jumpa restoran ni terletak di Jalan Kamunting, Chow Kit. Paling senang nak cari korang tengok jer Hotel Red by Sirocco kat bangunan tu bahagian bawah adalah nampak restoran ni. 
Briyani at Barnana Leaf 8 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Briyani at Barnana Leaf 5 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Briyani at Barnana Leaf 7 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Maha pergi hari tu mencuba mereka punya menu istimewa iaitu Briyani yg hanya blh didapati pd hujung minggu sahaja. Kalau hari Ahad korang tak tahu nak mkn apa blh lah datang restoran ni dah nikmati Briyani Sri Lanka. Briyani mereka ini ada dlm 3 jenis iaitu Mutton Briyani harga RM24, Chicken Briyani harga RM18 dan Vegetable Briyani harga RM12
Briyani at Barnana Leaf 1 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf
Mutton Briyani harga RM24

Briyani at Barnana Leaf 2 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf
Chicken Briyani harga RM18 

Briyani at Barnana Leaf - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf
Vegetable Briyani harga RM12
Kalau korang tanya Maha antara 3 ni yg paling suka adalah Chicken Briyani mereka memang dpt rasa ayam yg lembut dimasak dlm nasi dan rempah ratus resepi asli dr Sri Lanka. Pulak tu dihidangkan dlm periuk tanah liat yg terus mengekalkan kesegaran dan kepanasan nasi tu. Cuma hidangan yg asal utk seorang mkn adalah seperti dlm gambar bawah ni tau. Yg atas tu adalah utk mkn beramai-ramai sebab hari tu Maha datang dgn kawan-kawan blogger yg lain jadi mereka hidangkan dlm talam besar. 
Briyani at Barnana Leaf 3 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf

Briyani at Barnana Leaf 11 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf
Pada yg suka Briyani blh cuba disini nak rasai kelainan antara Briyani Sri Lanka dan juga Briyani Malaysia sangat berbeza. Dihidangkan sekali dgn kuah kari dan juga kuah Dhal serta bawang hiris seperti dlm gambar tu. Layan mkn tengah hari kat restoran ini. Ini kerana Briyani ni hanya dihidangkan Hari Ahad sahaja dr pukul 12.00 tengah hari sehingga 4.00 petang

Briyani at Barnana Leaf 6 - Briyani Hari Ahad Dlm Periuk Tanah Liat Hanya di Restoran Barnana Leaf
Sini korang tak perlu nak booking hanya datang walk-in dah ia konsep first come first serve jadi kalau habis tak sempat tu kena tunggu minggu seterusnya lah. Restoran ni kecil jer tak besar mana pun takut tak cukup tempat kalau datang lambat. Maha dan cuba korang bila lagi. Cuba jangan tak cuba ok. Selamat menjamu selera semua. 
Info lanjut layari :
Facebook : https://www.facebook.com/barnanaleaf
Laman web : https://redbysirocco.com/barnana-leaf.html 
Loading...

Tags: #Ahad #Barnana #Briyani #Hanya #Hari #Leaf #liat #periuk #RESTORAN #Tanah

author
Author: 
    Tuntutan Bayaran Semula Insurans Persendirian Ke Luar Negara Oleh Penjawat Awam
    KETAHUI HAK ANDA! Sekiranya anda adalah penjawat awam, tahukah anda bahawa kerajaan memperuntukkan
    90% sekolah daif di seluruh negara sudah dibaik pulih – Maszlee
    Menteri Pendidikan Maszlee Malik berkata, keutamaan diberikan kepada sekolah daif yg diisytiharkan tidak
    16 Sentence Examples To Help Weak Pupils To Write Pertaining To The BM Word – “ADA”
    Malaysian English Teacher…hopefully these will help.. Every time our pupils begin to write,
    Dipastikan Menikah Hari Ini, Richard Kevin Sudah Pindah Agama Sebelum Nikahi Cut Tari?
    slidegossip.com – Pasangan artis Cut Tari dan Richard Kevin sudah dipastikan akan melangsungkan

    Comments are closed.