Botol susu utk newborn Tommee Tippee.

Ibu bekerja macam kita cukup risau anak selesa minum pakai botol. Lepas tu dah tak nak direct feeding kan?

Botol susu tommee tippee newborn


Nak buat macam mana, kita kan ada tanggungjawab di pejabat. Berkorban juga pam susu utk bekalan si manja.


Jadi, pemilihan botol susu utk bayi baru lahir memang penting.

Supaya baby nak juga hisap terus susu dr ibu lepas balik kerja nanti. Barulah susu tak kering. Sedih tau!

Ibu faham semua ni sebab pengalaman menyusukan 2 orang anak. Memang mencabar, tapi dgn ilmu & kesabaran pasti blh.

Teruskan baca sampai habis agar kita dapat capai impian susu ibu 2 thn.


Di bawah ini Ibu kongsikan bagaimana botol jenama Tommee tippee membantu  utk anak kita yg newborn terus dapat susu ibu sehingga cerai susu semasa berusia 24 bulan.


Botol susu bayi baru lahir jenama Tommee Tippee.

Tak ramai orang suka beli botol mahal ni. Kecuali memang bagus produk ni.

Dan tak dinafikan, harga botol ni mahal. Lagi tak best, lepas 4 bulan kita disarankan tukar botol baru.

Jadi, bila masa yg sesuai utk cuba botol ni?

ibu dan anak gembira minum susu


Kebaikan botol Tommee Tippee utk anak baru bulan.

Antara kelebihannya ialah
  1. Rekabentuk puting yg mirip dgn bentuk payudara ibu. Jadi, anak tak terkejut masa bila kita mula latih guna botol ni sebelum mula bekerja.
    .
    Baby pun taklah menangis berlebih lebihan.
    .
    Lepas tu, pengalaman baby menggunakan botol ni pun hampir serupa dgn payudara sebenar. Mengelakkan anak tak suka hisap susu dr ibu.
    .
  2. Botol ini direka dgn teknologi anti-colic yg dapat mengurangkan udara masuk ke perut anak.
    .
  3. Puting yg fleksibel.
    .
  4. Dihasilkan dr bahan Polypropylene yg bebas BPA.
    .
  5. Rekaannya memudahkan dipegang ibu. Saiz botol kecil sesuai utk 1 sesi susuan. Dapat elak pembaziran.
    .

Ibu ada ulas dgn panjang lebar tentang kelebihan botol ini. Blh teruskan baca artikel di bawah.

Bacaan menarik: Tommee Tippee, botol susu terbaik utk anak kita!

Macam mana kita sbg Ibu nak pastikan, duit yg dibelanjakan benar benar berbaloi utk perkembangan si manja.

Kami faham situasi anda, ikut panduan mudah di bawah.

3 Langkah dapat manfaat penuh dr botol tommee tippee, baru puas hati!

  1. Kaji dulu harga, cara menggunakan & kelebihan botol susu ini.
    .
  2. Cari pembekal botol susu ini di pasaraya mahupun dlm talian. Bandingkan harga & pastikan kita dapat produk original.
    .
  3. Beli & guna sampai habis hayat botol. Baru tukar botol baru.
    .
Ibu sangat galakkan, sekiranya berkemampuan pakai saja botol ni semasa anak kita masih bayi.

Bila dah besar sikit, kita ada pilihan nak guna jenama yg sama atau tukar pd botol biasa.

Kebanyakan Ibu yg menggunakan jenama botol susu ini sangat berpuas hati kerana

  1. Sudah digunakan oleh ibu diseluruh dunia. Sangat diyakini dan ada banyak testimoni.
    .
  2. Rekaan botol & puting telah dipatenkan.
    .

Kita sbg Ibu ada misi yg besar dlm kehidupan anak anak kita. Susu ibu yg kita berikan

  1. Dapat membantu anak kita semasa demam & jatuh sakit. Susu kita mempunyai enzim, hormon & khasiat yg tak dapat di beli.
    .
    Tak ada susu premium yg blh lawan dgn khasiat susu badan.
    .
    Memang betul susah nak pam susu, dan habis banyak wang dan tenaga. Tapi, bila anak demam & tak sihat kerana susu formula yg kita beri pun kita penat juga.
    .
    Bacaan menarik: Pilihan susu tepung yg ada di pasaran!
    .
  2. Waktu “bonding” dgn anak sekiranya kita habiskan 2 thn menyusukan mereka tak ternilai tau.
    .
    Anak yg kita besarkan dapat masa yg cukup utk berkembang emosi dan fizikal mereka menjadi manusia yg berguna.
    .

Kesimpulannya.

Botol susu tommee tippee ni alat saja, kita gunakan utk memudahkan misi kita menyusu badan.

Jadi, kalau ada kemampuan wang ringgit, belilah utk anak kita. Insyaallah berbaloi.

Kalau susu badan tak ada, nak beri susu kambing utk bayi, baca artikel di bawah ni.

Bacaan menarik: Pilihan susu kambing yg paling best dijual di pasaraya!


Sampai juga kita di hujung artikel, kalau anda ada pengalaman nak dikongsi, atau pendapat nak diutarakan. Blh isi kotak komen di bawah.

Insyaallah, ramai ibu lain yg blh dapat manfaat dr ilmu dikongsikan. Dah dapat pahala jariah yg berterusan kan.

Jumpa lagi.


Loading...

Tags: #botol #newborn #Susu #tippee #tommee

author
Author: 
    Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat (LAGU RAYA BARU)
    Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat Lagu Raya Ayda Jebat 2019, Lagu
    Sinopsis Telefilem Tiga Lima; Cereka Ahad TV3
    SINOPSIS TIGA LIMA Halim, baru kematian ayahnya, Daud. Kini ibunya, Hasnah perlu menyara
    Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam
    Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam | Hai korang, aduh-aduh sejak bulan
    GOT7 Terbang Tinggi Ke Luar Angkasa Pakai Baju Astronot Di Dance Practice ‘Eclipse’!
    Sepertinya  GOT7 baru saja mendarat dr luar angkasa, dan terjun utk melapor kepada

    Leave a reply "Botol susu utk newborn Tommee Tippee."