Biskut Lapis Cheese

Assalamualaikum wbt…

Entry seterus nya ibu nk kongsi resepi biskut lapis cheese..sedap tau biskut ni..masa hari raya baru ni,ibu buatkan utk tetamu yg datang,masing2 ckp sedapppp…:)) ibu juga terima tempahan biskut lapis cheese ni..so sape2 yg rasa nk order tu..dipersilakan lah ye..hehe

Resepi biskut lapis cheese ni ibu dapat dri kawan fb,nama nya Ct Zarith..terima kasih ct..:))
jum kita tgk resepi biskut lapis cheese :-

IMG 5369 1 - Biskut Lapis Cheese

IMG 5377 - Biskut Lapis Cheese

IMG 5372 - Biskut Lapis Cheese
IMG 5378 - Biskut Lapis Cheese

BHN2:

250gm cream cheese (jenama apa pun)
1/2 tin susu pekat manis yg tinggi tu
2 bungkus/paket biskut saltcheese (saya guna biskut cheese jenama julie’s yg bulat2 kecik tu)
nestum/milo

cara2nya:

~ cream cheese yg di biar suhu bilik pukul dgn susu sampai sebati…
~ susun biskut cheese tu dlm bekas yg di lapik plastik atau aluminium foil…
~ ratakan cheese atas biskut td…
~ taburkan nestum/milo td…
~ ulang lagi proses dgn menyusun biskut td dan sapu cheese…
~ setiap lapis tabur milo/nestum utk rasa yg lebih umphhh…
~ ulang proses sampai habis…
~ sejukkan dlm peti sejuk semalaman…
~ selepas itu blhlah di potong n ngappp!!! :))
** blh je nk tabur milo ke,horlicks ke,oat ke..ikut selera masing2…**

Loading...

Tags: #Biskut #Cheese #Lapis

author
Author: 
    MEE GORENG UDANG KERING
    My take on Spicy Shrimp Fried Noodles. Mee Goreng Udang Kering. If you
    EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA
    EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA Rating video: /5
    Mini Tuna Pizza – Resepi Dough Gebu & Senang
    FULL RECIPE: http://www.gulasage.com/soul-meal/mini-tuna-pizza-recipe-resepi-pizza-mini-tuna Facebook: https://www.facebook.com/gulasage/ Website: http://www.gulasage.com/ Instagram: https://www.instagram.com/gulasage/ Email: gulasage@outlook.com Rating video:

    Leave a reply "Biskut Lapis Cheese"