Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

Loading...

Yang Amat Muila Tunku Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim Ismail (dilahirkan pd 8 April 1986 (30 thn))merupakan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yg Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia. Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sbg “Tunku Inah”. Beliau dilahirkan di Johor Bahru dan mendapat pendidikan awal di Tadika Hiltop, Sekolah Sri Utama Johor Bahru dan Sekolah Convent Johor Bahru. Pd thn berikutnya, beliau telah menyambung pengajian di peringkat A-Level di Kolej Salle dan Australian International School Singapore. Hasilnya, beliau telah mendapat lulusan “Higher School Certificate”. Selain itu, beliau juga telah belajar utk menunggang kuda ketika berumur 11 thn serta mewarisi bakat ibunya yg suka melukis.
Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

 Tunku Aminah Maimunah Iskandariah
Penglibatan dlm bidang perniagaan

Beliau juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” yg dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur. “Luvins” adalah berasal drpada perkataan “Luv Ina”. Produk ini dicetuskan oleh beliau sendiri dan sbg tanda kasih dan sayang kepada para pengguna produk tersebut. Produk ini juga telah dikilangkan di Mum Bio-Cos Manufacturing di Johor Bahru.

Beliau telah memainkan peranan sbg pengarah dan pereka bagi Luvins serta mendapat banyak dorongan drpada kedua-dua ayahanda serta bondanya. Beliau juga menyatakan bahawa beliau amat meminati bidang perniagaan kecantikan selain drpada menjadi seorang pereka fesyen. Produk ini juga dipasarkan di spa dan salun selain drpada gedung membeli-belah. Salun rambut dan spa Luvins telah direka utk dibina di Johor Bahru. Di samping itu, beliau juga ingin mempelbagaikan produk ini kepada barangan solekan, wangian dan syampu

Loading...

Tags: #Aminah #BIODATA #Iskandariah #Maimunah #Tunku

author
Author: 
  Nikita Mirzani Siap Bayari Tiga Setia Gara Pulang ke Indonesia, Tapi Jawabannya Malah Begini!
  slidegossip.com – Artis asal Indonesia, Tiga Setia Gara yg kini tinggal di Amerika
  Pelajar Tingkatan 2 cipta peranti tangani kes dera, strok haba
  Ariff Amir Ali (kanan) bersama guru Mohd Razif Abdul Razak (tengah) dan rakannya
  Barbie Kumalasari Ngaku Tarif Endorse nya Ratusan Juta, Netizen: Siapa yg Mau Bayar?
  slidegossip.com – Barbie Kumalasari seolah tak ada hentinya membuat sensasi. Setelah heboh dgn
  Lucinta Luna Dimaki-Maki Raffi Ahmad Sampai Nangis Gara-Gara Rambutan! Settingan?
  slidegossip.com – Kabar mengejutkan datang dr Raffi Ahmad dan Lucinta Luna. Seperti dilansir

  Leave a reply "Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah"