Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

Yang Amat Muila Tunku Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim Ismail (dilahirkan pd 8 April 1986 (30 thn))merupakan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yg Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia. Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sbg “Tunku Inah”. Beliau dilahirkan di Johor Bahru dan mendapat pendidikan awal di Tadika Hiltop, Sekolah Sri Utama Johor Bahru dan Sekolah Convent Johor Bahru. Pd thn berikutnya, beliau telah menyambung pengajian di peringkat A-Level di Kolej Salle dan Australian International School Singapore. Hasilnya, beliau telah mendapat lulusan “Higher School Certificate”. Selain itu, beliau juga telah belajar utk menunggang kuda ketika berumur 11 thn serta mewarisi bakat ibunya yg suka melukis.
Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

 Tunku Aminah Maimunah Iskandariah
Penglibatan dlm bidang perniagaan

Beliau juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” yg dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur. “Luvins” adalah berasal drpada perkataan “Luv Ina”. Produk ini dicetuskan oleh beliau sendiri dan sbg tanda kasih dan sayang kepada para pengguna produk tersebut. Produk ini juga telah dikilangkan di Mum Bio-Cos Manufacturing di Johor Bahru.

Beliau telah memainkan peranan sbg pengarah dan pereka bagi Luvins serta mendapat banyak dorongan drpada kedua-dua ayahanda serta bondanya. Beliau juga menyatakan bahawa beliau amat meminati bidang perniagaan kecantikan selain drpada menjadi seorang pereka fesyen. Produk ini juga dipasarkan di spa dan salun selain drpada gedung membeli-belah. Salun rambut dan spa Luvins telah direka utk dibina di Johor Bahru. Di samping itu, beliau juga ingin mempelbagaikan produk ini kepada barangan solekan, wangian dan syampu

Loading...

Tags: #Aminah #BIODATA #Iskandariah #Maimunah #Tunku

author
Author: 
  Download Ramadhan Penuh Berkah
  Download ramadan penuh berkah ramadhan, download ramadan penuh berkah energi, download ramadan penuh
  During Ramadan Quotes
  During ramadan, during ramadan muslims, during ramadan muslims fast, during ramadan most muslims,
  Hukum Puasa Syawal Bg Wanita
  Hukum puasa, hukum puasa di hari jumat, hukum puasa nazar, hukum puasa rajab,
  Lagu Lebaran Tiba
  Lagu tiba, lagu tiba tiba kau minta maaf pd ku, lagu tiba saatnya,

  Leave a reply "Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah"