Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

Yang Amat Muila Tunku Aminah Maimunah Iskandariah binti Sultan Ibrahim Ismail (dilahirkan pd 8 April 1986 (30 thn))merupakan puteri tunggal bagi pasangan Duli Yg Maha Mulia Sultan Ibrahim Ismail Ibni Sultan Mahmud Iskandar dan Yang Maha Mulia Raja Zarith Sofia. Beliau mempunyai enam orang adik-beradik dan mesra disapa sbg “Tunku Inah”. Beliau dilahirkan di Johor Bahru dan mendapat pendidikan awal di Tadika Hiltop, Sekolah Sri Utama Johor Bahru dan Sekolah Convent Johor Bahru. Pd thn berikutnya, beliau telah menyambung pengajian di peringkat A-Level di Kolej Salle dan Australian International School Singapore. Hasilnya, beliau telah mendapat lulusan “Higher School Certificate”. Selain itu, beliau juga telah belajar utk menunggang kuda ketika berumur 11 thn serta mewarisi bakat ibunya yg suka melukis.
Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah

 Tunku Aminah Maimunah Iskandariah
Penglibatan dlm bidang perniagaan

Beliau juga telah mengeluarkan rangkaian set penjagaan kulit iaitu “Luvins The Royal Art of Beauty” yg dibuat khusus bagi setiap wanita tanpa mengira had umur. “Luvins” adalah berasal drpada perkataan “Luv Ina”. Produk ini dicetuskan oleh beliau sendiri dan sbg tanda kasih dan sayang kepada para pengguna produk tersebut. Produk ini juga telah dikilangkan di Mum Bio-Cos Manufacturing di Johor Bahru.

Beliau telah memainkan peranan sbg pengarah dan pereka bagi Luvins serta mendapat banyak dorongan drpada kedua-dua ayahanda serta bondanya. Beliau juga menyatakan bahawa beliau amat meminati bidang perniagaan kecantikan selain drpada menjadi seorang pereka fesyen. Produk ini juga dipasarkan di spa dan salun selain drpada gedung membeli-belah. Salun rambut dan spa Luvins telah direka utk dibina di Johor Bahru. Di samping itu, beliau juga ingin mempelbagaikan produk ini kepada barangan solekan, wangian dan syampu

Loading...

Tags: #Aminah #BIODATA #Iskandariah #Maimunah #Tunku

author
Author: 
  Asing pelajar, pengetua sekolah diberi amaran
  KUALA LUMPUR 18 Mac – Jabatan Pendidikan Sabah mendapati aduan berhubung pengasingan pelajar
  Cikgu Sirhajwan terima anugerah antarabangsa kali ke 17
  MOHD Sirhajwan (tengah) bersama Norlyziah (kiri) dan Anita menunjukkan sijil yg diterima. Guru
  Sedapnya Menu Dodo Dim Sum & Bowls, Subang Parade
  Assalamualaikum guys, Nak share sikit cerita pasal mkn dim sum kat Dodo Dim
  Bagaimana Rakan Facebook Disyorkan Sebenarnya Berfungsi?
  Rakan Facebook Cadangan dan Disyorkan Berfungsi Facebook adalah laman jejaring sosial yg digunakan

  Leave a reply "Biodata Tunku Aminah Maimunah Iskandariah"