Bila Anak Tak Sihat

20161119 203114 wm255B1255D 1 - Bila Anak Tak Sihat

Jumaat lepas Amni demam. Dia kalau demam tak main la 37 atau 38 celcius. Terus shoot 39.4 celcius hari tu. Biasanya Amni ni demam sehari semalam je. Tak pernah melarat seingat aku.  Tapi kali ni demam dia melarat sampai 3 hari. Aku siap ambil emergency leave lagi isnin tu sebab susah hati nak tinggal kat pengasuh. Takut berjangkit dgn anak orang lain sebenarnya. Lagipun kerja pun tak tenang kalau anak sakit kan?

Hari Selasa tu demam dah kebah, cuma batuk dan selsema je masih bersisa.

20161120 224643 wm255B1255D - Bila Anak Tak Sihat

Kemudian si Aira pulak berjangkit batuk dan selsema. Mana taknya, Amni yg berhingus tu selalu mintak cium adik dia. Bila larang dia punya mengamuk sakan giler. Mood orang tak sihat la katakan. Mkn berselsema dan batuk la 2 beradik tu. Amni tu dah la culas mkn ubat. Kalau demam pun masuk ubat bontot tu je la. Huhu.

Aira punya selsema dah kurang, cuma batuk yg masih teruk sampai takde suara. Korang bayangkan dia menangis pun terasa seksanya sampai kat kita tau. Rasa macam kalau blh alih sakit tu, nak je alih kat kita. huhu.

Selama dorang batuk selsema ni aku cuma sapukan Krim Tropika ni je kat dada dan belakang badan. Alhamdulillah, tak de la teruk sangat terutamanya masa tidur. Korang kalau ada anak kecik better simpan sorang satu krim ni kat rumah tau.

download 2 - Bila Anak Tak Sihat
gambo pinjam google. 🙂

Mood maknya pun swing je minggu ni sebab tak cukup tidur dan penat sebab lama tak kerja kan. haha.


Loading...

Tags: #Anak #bila #Sihat

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Bila Anak Tak Sihat"