Berhenti Merunggut, Berhenti Membawang, Dah Tahu Susah Carilah Kerja EXTRA – Chef Wan Sekolahkan Anak Felda Kaw-Kaw..

Loading...

Sudah-sudahlah tu buat perkara tak mendatangkan hasil, itulah kenyataan Chef Wan bg mempertahankan pentadbiran Tun Mahathir dan Pakatan Harapan.

Menyifatkan Tun Mahathir sbg hero Malaysia, Chef Wan berkata sungguhpun kerajaan Pakatan Harapan tidak sempurna namun ianya tetap lebih baik dr kerajaan korup UMNO yg memerintah negara selama ini.

Kritikan ini hadir selepas Lokman Nor Adam dan pembangkang meraikan hari ulangtahun pertama Pakatan Harapan sbg kerajaan dgn Sambutan Hari Hitam 905. 

Sambutan itu bagaimanapun dilihat agak hambar dan tidak mendapat perhatian ramai pihak.

Tun 1 - Berhenti Merunggut, Berhenti Membawang, Dah Tahu Susah Carilah Kerja EXTRA - Chef Wan Sekolahkan Anak Felda Kaw-Kaw..


“Hee hee nak cakap apa sekali pun he is indeed our Malaysian Hero! Saving this country from bankruptcy!😂

Yes we might not have a perfect government to turn around so quickly our economy after what UMNO rule has done previously but indeed we are always better than having a corrupted government that steal everything from its rakyat that bring shame to orang-orang Melayu, Agama dan Negara! Enough is enough!


Now its time for all of us still be united as one new Malaysia, rebuilt our nation dan tebus maruah diri kita!
Depa nak pakai baju hitam ke nak telanjang bogel pun kita peduli apa?



We just walk away and don’t even have a second look at them behind us as di akhirat nanti Allah sendiri akan hukum semua manusia yg menzalimi manusia yg lain pun.


One thing for sure for this term we have make them loose their power and now they all must bark like a dog behind all those benches siang dan malam. Biap pi lah.


Kita yg sayang kan negara as i do with all my heart would stand up against them and go work very hard ourselves and rebuilt this country economy semula!


Paling tidak De.Wan 1958 yg mereka sibuk nak boycott hari ini mengaji kan hampir 45 rakyat malaysia dan some inmigrants to bring rezeki back to their family!


Yes we don’t waste time to bitch like them but kerja siang dan malam to proof to all Malaysian yes we can get up again and be a Tiger once more insyallah!


Jangan la kita buang masa kita menyalak mcm anjing di tepi jalan itu naik motor ke hulu ke hilir mau pun membawang di kedai kopi mengata hal orang lain tetapi satu sen pun tak masuk pocket worst masuk duit haram di gajikan oleh Umno utk buat kerja-kerja yg buruk ini menzalimi orang lain.


Even my Go shop make a huge profit to pay and keep so many staff on Astro every month dr dibuang kerja!
So don’t come and tell me i didnt have the right to speak out for this country!


Allah itu tak pendekkan rezeki kepada manusia-manusia yg mahu buat kebaikan di atas dunia ini.


Those people need to know that in the end i am the one who has the last laugh mau pun our beloved Tun M and his Pakatan cabinet trying so hard with little money left to run this country! Tak payah la susah sikit merungut!,”
katanya.


Chef Wan juga bertindak membahasakan pengkritik sbg manusia tiada tak ada sifat timbang rasa, kesabaran dan cepat nak senang sedangkan tak menyumbang apa-apa pun pd negara.

Malahan mempertikaikan anak-anak Felda yg merunggut mengenai kesusahan mak bapa namun tak berusaha utk membetulkan keadaan dgn mencari rezeki bg membolehkan menyara kehidupan mak bapa sendiri.

Chef Wan juga menyifatkan mereka sbg bodoh dan pentingkan diri sendiri.

“Hee hee dok gelak pagi ni dpt mcm-macam whatsapp entah siapa la yg creative mind ni kan.
 

Yes manusia yg tak ada sifat timbang rasa, kesabaran dan tamak nak cepat senang pdhal depa ini contribute nothing to this nation malahan kehidupan mereka ini kais pagi mkn pagi dan kais petang mkn petang pun ramai.
Let the government explained to them they real truth pun mereka tak akan peduli!



Yang penting biar pun Negara berhutang janji hidup mereka-mereka tak susah!


They are so stupid and selfish malahan dont care how the government is run janji hidup mereka mcm dahulu!

Bila susah sekarang mcm di Felda dah tu mula lah marah balik pd kerajaan pdhal orang yg mereka terus letak itu juga la yg menjahanam kan nasib mereka.

Itu pun tak serik, mkn hasutan blh dipaksa lagi mcm Cik Ani yg lurus bendul to pangkah mereka kononnya kita terhutang budi ada 13 ekar kelapa sawit!


Macam la kita dpt free tanah tu melainkan kita berusaha and paid for it almost 35 years to finally mendapat grant tanah dan lps dr hutang kerajaan dan Felda.


Manusia yg jenis tamak dan selfish ini memang ramai tidak blh melalui kesusahan sedikit mula lah bersuara.
Its like the government owe that to them to be spoon fed all the time.


Masa ada blh la. Masa tak ada tak kan la nak pi hutang duit bg depa senang!


Pi la kerja… minta la duit saraan dr anak-anak mereka utk membantu mak bapak mereka as i have done so for my own parent berpuluh thn 

Hi! Kita tak tadah tangan minta sedekah pun malahan berusaha cari rezeki yg halal utk menyenang kan mak bapak kita di Felda tu.

Yang anak-anak Felda pulak buta ke biji mata tu jika mak bapak susah pi la berusaha cari kerja extra nak bantu emak bapak tu!


I have gone through that experienced when i was young sampai cabut tinggal Felda waktu cuti Form 5 result by working in a Provision shop nama Ah Seng di Damansara Utama tu kukur kelapa dan cleaned up the kedai everyday staying at my uncle home disana.


3 bln before result keluar dpt gaji rm250.00
rm200.00 tiap-tiap bln saya sent back home to Sg Koyan dan rm50.00 buat duit mkn tengah hari dan malam.


Sometime tak cukup duit nak lunch mkn biskut Ah Seng tu aja cicah kopi janji malam ada duit mkn,”
katanya mengakhiri hantaran itu.

Loading...

Tags: #Anak #Berhenti #Carilah #Chef #Extra #Felda #KawKaw #Kerja #Membawang #Merunggut #Sekolahkan #Susah #Tahu

author
Author: 
    CUEPACS minta kerajaan jangan abai kebajikan guru
    SEMPORNA – Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dlm Perkhidmatan Awam (Cuepacs) meminta kerajaan melihat kebajikan
    Lucinta Luna Alami Kecelakaan? Netizen: Curiga Jangan-Jangan Oplas Lagi!
    slidegossip.com – Artis sensasional Lucinta Luna dikabarkan mengalami kecelakaan sehingga membuat kepalanya harus
    Latih semula guru fahami Falasafah Pendidikan Kebangsaan – Rektor UIA
    PETALING JAYA: Rektor Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dzulkifli Abdul Razak berkata Malaysia perlu
    Latih semula guru, pendidik mengenai Falsafah Pendidikan Kebangsaan – Rektor UIA
    PETALING JAYA: Rektor Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dzulkifli Abdul Razak berkata Malaysia perlu

    Comments are closed.