Berdoala kepada ALLAH Agar Tidak Dipertemukan/Diperjodohkan Dgn Lelaki Yg Mempunyai 8 Jenis Sifat Ini

Loading...

x 121 - Berdoala kepada ALLAH Agar Tidak Dipertemukan/Diperjodohkan Dgn Lelaki Yg Mempunyai 8 Jenis Sifat Ini

Bercinta adalah masa yg tepat utk anda mengetahui sifat sebenar teman lelaki anda. Jika anda memang merasakan dia bukan orang baik, jangan rasa teragak-agak dgn prasangka itu dan menutupnya dgn cinta. Ini mengenai masa depan anda, jangan biarkan anda memilih yg salah.

Perhatikan, jika teman lelaki anda ada 8 sifat di bawah ini, indikasi kuat jika dia bukan lelaki yg baik dan anda tidak seharusnya berkahwin dgnnya. elak nikahi dirinya, lebih baik putuskan saja hubungan.

1. Tiada keyakinan diri

Sedikit demi sedikit dia rasa rendah diri dan menyalahkan dirinya. Anda memerlukan lelaki yg blh membimbing kita, bukan yg anda perlu urus seperti anakmu. Dia mesti percaya kepada dirinya sendiri utk dpt meneruskan kehidupannya dan membina hubungan dgn anda.

2. Tidak mempercayai anda

Dia tidak membenarkan anda pergi ke tempat yg anda mahu atau dgn kawan rapat dgn anda bukan kerana bimbang, tetapi kerana dia tidak mempercayai anda. Anda perlu memberi perhatian kepada ini sbg tanda bahawa dia tidak layak utk anda. Hubungan apa yg blh anda bina dgn seorang lelaki yg tidak mempercayai anda?

3. Dia tidak mempunyai cita-cita dan semangat

Ciri lelaki seperti ini akan menyebabkan dia menjadi malas dan akhirnya tidak mahu cuba. Lelaki yg tidak mempunyai tujuan blh membahayakan masa depan anda. Tidak kaya, tidak mengapa, jangan malas. Perhatikan tanda ini.

4. Dia tidak menjatuhkan anda, tetapi tidak juga mendorong anda lebih berjaya

Ini bermaksud dia tidak mahu ambil peduli mengenai dir anda dan fikirkan bahawa dia tidak perlu sakit kepala tentang apa yg anda lakukan. Dia tidak mempedulikan mengenai diri anda ketika anda down, dan tidak juga menyuntik kata semangat ketika anda memerlukannya. Sekiranya anda bersama seorang lelaki seperti ini, samalah saja anda berjuang dan mengharungi kehidupan bersendiri.

5. Dia suka complaint perkara-perkara remeh

Terlalu lambat, kerana anda lupa sesuatu, hal seperti ini sebenarnya blh difahami tetapi dia memilih utk bersuara melebih-lebih pula. Jangan abaikan perkara ini. Anda memerlukan seorang lelaki dewasa, bukan anak-anak yg terperangkap dlm badan lelaki dewasa.

6. Dia mempunyai tujuan dlm kehidupan, tetapi anda tiada di dlmnya

Dia merancang apa yg akan dilakukannya pd masa akan datang, tetapi tidak dgn anda. Dia tidak menetapkan had batasan. Dia terbuka kepada semua peluang termasuk peluang bersama peempuan lain selain anda di kemudian hari. Ini bermakna dia tidak begitu serius tentang anda, jadi dia masih blh memikirkan masa depan dgn orang lain.

7. Dia menggunakan anda seperti peralatan

Alat utk mempamerkan, alat utk mengelak dr bergelar single dan sbgnya. Anda manusia yg mempunyai perasaan, tidak mahu diperlakukan seperti anak patung.

8. Dia mudah bosan dan tidak blh membuat sebarang usaha utk mengatasi kebosanan

Setiap orang mesti mengalami titik ketepuan di dlm dirinya. Malah dlm hubungan, semua orang pasti menjadi bosan. Tetapi, semuanya bergantung pd setiap orang bagaimana mengatasi kebosanan itu. Jika dia tidak dpt mengendalikan kebosanannya, berapa lama anda mahu bergantung pd masa depan dan kehidupan anda?

Dari masih meneruskan hubungan anda yg kemudian hari blh membuat rasa cinta semakin pudar, lebih baik utk melepaskannya sekarang supaya anda tidak terlalu terluka. Jadilah seorang yg berhati-hati jika dia bukan yg terbaik, bukannya memaksa dan kemudian merugikan diri anda sendiri.

Wallahualam…

Loading...

Tags: #AGAR #Allah #Berdoala #Dipertemukan/Diperjodohkan #JENIS #Kepada #Lelaki #Mempunyai #Sifat #tidak

author
Author: 
  Craving Masakan Melayu Asli? Datang Je Restoran Sisik Ikan Bakar Klang
  Assalamualaikum & hi kawan-kawan.. Last week BBL pergi satu kedai masakan Melayu Asli
  Semua sekolah di Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya ditutup sehingga Jumaat
  PUTRAJAYA – Semua sekolah dan tadika di Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur dan
  Sebelum ‘Cendol Dawet’ Viral, Abah Lala Berjuang Mati-Matian Sampai Rela Dihujat!
  slidegossip.com – Para pecinta lagu dangdut, khususnya di Pulau Jawa pasti tahu dgn
  Alhamdulilah, Team BBL Menang Miss SHOPhia Shopping Hunt 2019!
  Assalamualaikum semua… Miss SHOPhia Shopping Hunt 3.0 kembali lg thn ni. Ni kali

  Leave a reply "Berdoala kepada ALLAH Agar Tidak Dipertemukan/Diperjodohkan Dgn Lelaki Yg Mempunyai 8 Jenis Sifat Ini"