Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

DESARUBCOASTBADVENTUREBWATERBPLAYPARKBJOHOR - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

Assalamualaikum ! Setelah dua thn berturut-turun meluangkan masa di LOTUS DESARU , Thn ni berbeza pula… Lisa luangkan masa bercuti ke Desaru Coast Adventure Water Playpark Malaysia , masih sama di Johor juga berdekatan dgn Lotus Desaru .  Masa Lisa datang ni water playpark dah dibuka sepenuhnya ,  berbanding masa bulan Oktober lepas yg masih belum blh naik The Tempest ( Alaa.. yg macam corong tu ha  ) 

LRM EXPORT 380879033975764 20181216 202249157 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

Perjalanan dr tempat Lisa memakan masa 2 jam , campur dgn berhenti mkn di Ayer Hitam . Disepanjang perjalanan , sekejap hujan sekejap tak .. hahaha. Main cak cak gitu … Arrgh Lisa tidur je bukan yg drive  pon  kah kah kah . Sampai sana dlm pukul 11 gitu .. lepas tu pusing-pusing nak cari jalan masuk . Tersesat sampai depan HardRock  Desaru Johor . Oh ya .. ada  Hotel ternama disekeliling Desaru Coast Adventure Water Playpark ni , iaitu Westin Desaru Coast Resort, Anantara Desaru Coast Resort and Villas, Hard Rock Hotel Desaru Coast, and an exclusive 6-star luxury Aman Resort and Villas. Senang kalau korang jauh and nak menginap disini . 

LRM EXPORT 380893013697908 20181216 202303136 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
Lisa datang utk berseronok jadi memang tinggal Handphone dlm locker yg disediakan la . Ada tempat penyimpanan barang , ofcoz la SEWA . Locker kecil seharga rm 20 dan locker besar seharga RM40.00 . Mesin tu nanti korang tekan-tekan je ikut arahannya . Perlu diingat ya , kena bagi duit cukup.. sebab tiada pemulangan baki . Kalau korang masukkan rm50 , maka telan la RM50 tu tiada baki rm10 lagi . Kalau ada masalah ke apa , blh minta staff tolong ye . Nah sedikit banyak yg Lisa akan share 5 Zone yg menarik dlm DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark . 
water park map new - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

ZONE 1 , PENAWAR FALLS 

Di penawar Falls korang blh menikmati permainan Swinging Ship . 

SWINGING SHIP . 

Pertama kali korang masuk dlm Desaru Coast Adventure Water Playpark ni korang akan nampak kapal besar dibelah kanan ni ha . Swinging Ship ,  kapal buaian yg bergerak ke udara mungkin sampai 180 darjah . Puas hati tapi Lisa naik sekali je , sapa yg ada penyakit jantung better takyah naik . Hahaha. Lisa naik ni pon dah tutup mata dah ,. jantung rasa macam nak tercabut . Tapi fun gila weih .,  yg lain pula naik sampai 3 ,4 kali . Hamboi seronok nau kan . 
LRM EXPORT 380957815110900 20181216 202407938 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

ZONE 2 , PENAWAR RIVER

Ada beberapa permainan yg korang blh nikmati disini , diantaranya :  Super Twister , Giant Water Slide – Wild Whirl , Riptide , & The Tempest . 

Penawar River Huts

Disini disediakan sekali pelampung dah life jacket ( tak tau eja betul ke tidak )  , yg ini utk budak budak sebab kalau masuk dlm pelampung tu agak besar utk size budak . Korang bersantailah atas pelampung tu ikut arus air mengalir , sambil bawa budak ( pakai life jacket ) , tak perlu risau terjatuh or tenggelam . Paras kedalaman dlm satu meter kot , agak-agak je . Di tepi penawar river ni disediakan cabanas economy , Sejenis locker juga tapi dia macam kemah yg lebih private . Blh simpan barang berharga juga tau sebab ada peti besi sekali . 

LRM EXPORT 380936526131223 20181216 202346649 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

The Tempest 

Yang ni ibarat meluncur dr atas dan kemudian jatuh menjunam ke corong besar , tak silap 55 kaki kot diameter dia . Jatuh kebawah tu dekat 45 darjah weih . Memang rasa sport jantung gila time ni . Lisa tutup mata tapi seronok la juga , kejap pejam mata dan kejap buka mata tup tup dah sampai ke bawah hahaha. Best.. tapi Lisa naik 1 Kali je . kahkahkah.. takut siot. Sejak dah mula tua ni kan dah tak berani dgn permainan macam ni . Nak naik lagi blh tapi kena dengna orang berbadan besar la , risau time tu Lisa melayang je . Nak naik permainan ni korang tak perlu bawa pelampung tu , sebab diorang dah sediakan diatas . 

RIPTIDE .  

Tempat naik permainan ni lebih sama tempat The Tempest tadi .  Bezanya kalau dah meluncur dr terowongan tu , korang akan lalui 3 corong yg berbeza lepas tu baru keluar ke kolam air di bawah tu . Lisa naik sampaii 3 or 4 kali gitu kot . Best weih. Tapiii.. sakit badan ke esokan harinya sebab duduk depan and terhentam dgn air tu , blh tahan sakit sebab badan ni bukan la besar mana pun hahaha. Time kena air tu memang tak rasa pape , rasa seronok je .. terbang ke kanan ke kiri kedepan .. ( Hampir terlepas pegangan tangan lisa dr pelampung ) … memang BEST la ! 
LRM EXPORT 380908223449551 20181216 202318346 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

SUPER TWISTER 

Super Twister, awal je terkawal… ikut flow  air yg berjalan dgn lengkung radius sebelum jatuh tak dijangka ke corong di mana mereka berayun ke belakang dan kemudian keluar dr terowong tertutup dan ke set seterusnya ikut lengkung & corong yg menarik lah . Utk naik Super Twister , korang kena bawa pelampung sendiri dr bawah dan angkat sampai naik ke atas ye , Nak dua orang blh .. nak singgle pon blh . 

Giant Water Slide -Wild Wirl 

Lebih kurang macam The Tempest , besanya yg ni korang masuk dlm2 orang je … tak blh digambarkan dgn kata-kata. Jerit la korang sepuasnya ye . Hahaha.. lau ada masalah jantung jangan berani-berani nak masuk permainan ni . Sama je macam Super Twister , korang kena bawa senndiri pelampung tu naik keatas . 

LRM EXPORT 380912194825971 20181216 202322317 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

Zone 3  ,  SHIPRECK REFF . 

Agak cukup lama tungu mereka buka utk permainan SHIPRECK REFF ni , sebab time Lisa dr awal masuk pon memang dah hujan . Sebab tu mereka tak nak ambil resiko kot kot jadi accident tergelincir tayar ke apa kang dah jadi naya dibuatnya , Tunggu dah tak hujan baru SHIPRECK REFF ni beroperasi . Lisa naik sampai 3 kali , hahaha seronok wooo. macam rooll coaster tapi terjunam dlm air . BEST BEST . Oh ya sebelum naik nanti korang akan diputarkan movie pendek , tentant gurita yg rosakkan kapal sampai terbelah jadi dua . Baru la naik ke train tu . SERONOK ! 
LRM EXPORT 380904942783399 20181216 202315065 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

ZONE 4 ; TIDAL WAVE BEACH 

TDAL WAVE BEACH Salah satu kolam gelombang terbesar didunia , berkeluasan sekita 3 ekar dan mengandungi tiga sampai empat juta gelen air . Memang betul besar dan luas weih , setakat 3 tempat yg Lisa pernah pergi .. TIDAL WAVE ni lah yg paling besar . korang blh bermain dgn air , disediakan dgn pasir juga sambil menunggu gelombang ombak . Nah blh tahan dlm juga air dekat sini . Korang perlu memakai life jacket utk keselamatan , dan juga kalau tak nak kena halau oleh safeguard pantai disana ye . Bukan hanya di pantai , tapi di tengah air situ pon ada juga yg jaga , utk elak dr pengunjung masuk kawasan larangan . Dlm juga woo air kt situ .. Ombak pun blh tahan kuat. Kalau duduk tepi tunggu pon blh kena sapu ombak , terguling-guling dibuatnya . 
LRM EXPORT 380961122661974 20181216 202411245 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

ZONE 5 , KIDS AHOY 

Zone ni disediakan khusus utk budak-budak kecil. Ada banyak permainan yg blh mereka nikmati . Main gelosor , main air terjun dan banyak lagi la .

Sebelah tu pon ada cafe , jadi kalau budak-budak atau korang lapar blh terus mkn . Menu yg dihidangkan seperti pasta , pizza , dan donut . Sedap , gebus , lembut weih Donut situ . 

LRM EXPORT 380943740149179 20181216 202353863 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
LRM EXPORT 380940180422220 20181216 202350303 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
Kalau korang baru first time nak datang and datang balik hari .., cari je tanda ni .. kat sini la dekat pintu utama nak masuk  Desaru Coast Adventure Waterpark . Nampak parking luas tu korang park , letak kereta and masuk ikut pintu sebelah kiri dr tanda atas ni . 
LRM EXPORT 380949975751405 20181216 202400098 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
LRM EXPORT 380918686761043 20181216 202328809 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

HARGA TIKET Desaru Coast Adventure Waterpark 

Sebelum masuk tu mesti lah kena beli tiket dulu kan , Nah utk desaru coast adventure waterpark ticket , ada beberapa pilihan yg korang blh pilih  .  Harga normal utk orang dewasa ialah RM151 , Kalau guna MYKAD blh dapatkan serendah RM121 , utk yg ada IC Johor blh nikmati tiket thnan unlimited masuk percuma sepanjang thn seharga RM 271 . ah menarik bukan  ? >> BOOK TIKET ONLINE DISINI <<
TIPS : Nak dapatkan tiket murah korang blh beli secara online , ada 20% Diskaun weih … lepas tu rerajin la pergi Mata Fair , situ lagi la murah .. silap silap blh dapat RM88 gitu . 
LRM EXPORT 380946703704331 20181216 202356826 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
LRM EXPORT 380943270764910 20181216 202353393 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

LRM EXPORT 380955779025709 20181216 202405902 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
Actually kitorang pergi sepuluh orang , and dua orang diantara kami  is singaporean . Haha terambik tiket dia dah . ala bukan diorang check pon sebenarnya , means bukan minta ic ke apa ke . Just time beli tiket je minta IC . tersalah tiket blh je masuk hahaha.. patutla pelik kenapa RM128 . baru perasan.. hamboi kan dah excited nak main jadi tak perasan terpakai orang punya tiket. 
LRM EXPORT 380901150489210 20181216 202311273 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

LRM EXPORT 380932496432303 20181216 202342619 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
LRM EXPORT 380896012312329 20181216 202306135 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark
LRM EXPORT 380928718460459 20181216 202338841 01 - Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark

REVIEW LISA ; 

Puas hati jelajah dan rasai permainan di DESARU COAST ADVENTURE WATER Playpark . Lisa pergi weekdays haritu so blh la jelajah merata semua permainan di sana sampai 3 – 4 kali naik permainan tu . Staff pun ramah dan sangat membantu , tandas bersih dan letak berdekatan dgn locker tempat menyimpan barang . 
Mungkin pihak Desaru blh letak papan tanda utk masuk dlm Desaru Coast Adventure Water Park tu , sebab first time kami datang tersesat pusing sampai ke HardRock Desaru Hotel , Pdhal awal kami tiba tu memang dah nampak parking yg masih kosong dan lenggang . Car Park tu luas gilos weih , sebab tu kitorang ingatkan yg tu utk Park Homestay situ . Kalau korang tidur di Hardrock tu tinggal turun je , tapi bagi yg datang tak menginap di Hotel situ memang agak susah nak cari jalan masuk .

Jangan Lupa datang dan nikmati sendiri permainan di DESARU COAST ADVENTURE WATER PLAYPARK . 

DETAIL : 

Location Desaru Coast
No. 4 Jalan Danau, Desaru Coast,
81930 Bandar Penawar, 
Johor Darul Ta’zim, Malaysia

CALL : +603-2203-9696
(Daily 9am – 6pm, Malaysia time)
FACEBOOK  : Desaru Coast Malaysia
Instagram : Desaru Coast Malaysia
Youtube : Desaru Coast Malaysia 

Carian Berkaitan

corong corong beach language:ms

Loading...

Tags: #ADVENTURE #Bercuti #Coast #DESARU #Playpark #Water

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Bercuti ke DESARU COAST ADVENTURE Water Playpark"