Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

Siapa sangka mknan Malaysia blh mengundang perkara yg pelik-pelik berlaku di luar negara. Selalunya kita baca kisah mengenai reaksi orang asing yg menikmati durian.

Kebanyakan orang asing agak takut nak merasai durian Malaysia disebabkan baunya yg menusuk ke rongga hidung. Bg orang yg tak biasa mkn durian, bau luar biasa itu sememangnya merimaskan.

Tapi kisah kali ini pelik sedikit. Ia bukan mengenai reaksi menakutkan orang asing terhadap durian tempatan sebaliknya ia mengenai belacan!

Menurut twitterer yg dikenali sbg Zulfo, kawan isterinya pernah diserbu oleh sepasukan polis Perancis yg ingatkan bau belacan yg dimasakknya itu adalah bau mayat manusia.

Belacan1 1 - Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

“Pengalaman kawan wife aku yg tinggal kat France, dia excited dpt belacan, lps tu grill belacan kat apartment sebab nak buat sambal belacan sekali polis ketuk pintu nak siasat sebab ada terima report dr kejiranan ada bau mayat,” ciapnya dlm kenyataan itu.

Menurut Zulfo lagi, jiran yg membuat laporan polis menyangka bau busuk yg terhasil dr belacan dibakar itu merupakan bau mayat yg telah lama disimpan.

Belacan2 - Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

 
“Let me clarify, sebenarnya kejiranan tu report pasal bau busuk yg pelik, yg tak pernah dieorg bau selama ni. So dieorang report kt polis as “bau busuk, could be mayat yg lama ditinggalkan” lebih kurang mcm tu la,” jelasnya lanjut. – 17 April 2019.

Loading...

Tags: #'Polis #BELACAN #Disangka #Manusia #Mayat #Rumah #Sampai #Serbu

author
Author: 
    Idap Kanker Ginjal Stadium 3, Vidi Aldiano Siap Mati: Gue Ngerasa Dikasih Tahu Tuhan!
    slidegossip.com – Penyanyi muda Vidi Aldiano divonis dokter mengidap penyakit kanker ginjal stadium
    Pengertian Pendidikan Kewarganegaraan (Lengkap)
    Apa pengertian Pendidikan Kewarganegaraan? Pendidikan Kewarganegaraan bukan hal baru dlm sejarah pendidikan nasional
    Iodin: Fungsi dan Dampak Kekurangan
    Iodin atau yodium merupakan salah satu zat penting penyusun tubuh manusia. Kali ini
    Jawaban Bagaimana Proses Berdirinya Kerajaan Mataram
    Sebenarnya, bagaimana proses berdirinya kerajaan Mataram? Berdirinya kerajaan Mataram erat kaitannya dgn jasa

    Comments are closed.