Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

Loading...

Siapa sangka mknan Malaysia blh mengundang perkara yg pelik-pelik berlaku di luar negara. Selalunya kita baca kisah mengenai reaksi orang asing yg menikmati durian.

Kebanyakan orang asing agak takut nak merasai durian Malaysia disebabkan baunya yg menusuk ke rongga hidung. Bg orang yg tak biasa mkn durian, bau luar biasa itu sememangnya merimaskan.

Tapi kisah kali ini pelik sedikit. Ia bukan mengenai reaksi menakutkan orang asing terhadap durian tempatan sebaliknya ia mengenai belacan!

Menurut twitterer yg dikenali sbg Zulfo, kawan isterinya pernah diserbu oleh sepasukan polis Perancis yg ingatkan bau belacan yg dimasakknya itu adalah bau mayat manusia.

Belacan1 1 - Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

“Pengalaman kawan wife aku yg tinggal kat France, dia excited dpt belacan, lps tu grill belacan kat apartment sebab nak buat sambal belacan sekali polis ketuk pintu nak siasat sebab ada terima report dr kejiranan ada bau mayat,” ciapnya dlm kenyataan itu.

Menurut Zulfo lagi, jiran yg membuat laporan polis menyangka bau busuk yg terhasil dr belacan dibakar itu merupakan bau mayat yg telah lama disimpan.

Belacan2 - Bau Belacan Disangka Bau Mayat Manusia Sampai Polis Serbu Rumah..

 
“Let me clarify, sebenarnya kejiranan tu report pasal bau busuk yg pelik, yg tak pernah dieorg bau selama ni. So dieorang report kt polis as “bau busuk, could be mayat yg lama ditinggalkan” lebih kurang mcm tu la,” jelasnya lanjut. – 17 April 2019.

Loading...

Tags: #'Polis #BELACAN #Disangka #Manusia #Mayat #Rumah #Sampai #Serbu

author
Author: 
    Skim baharu pencen tidak bebankan kerajaan, tidak rugikan penjawat awam
    KUALA LUMPUR: Mekanisme baharu skim pencen akan mengelak bebanan kepada kewangan kerajaan tetapi
    CUEPACS minta kerajaan jangan abai kebajikan guru
    SEMPORNA – Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dlm Perkhidmatan Awam (Cuepacs) meminta kerajaan melihat kebajikan
    Lucinta Luna Alami Kecelakaan? Netizen: Curiga Jangan-Jangan Oplas Lagi!
    slidegossip.com – Artis sensasional Lucinta Luna dikabarkan mengalami kecelakaan sehingga membuat kepalanya harus
    Latih semula guru fahami Falasafah Pendidikan Kebangsaan – Rektor UIA
    PETALING JAYA: Rektor Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dzulkifli Abdul Razak berkata Malaysia perlu

    Comments are closed.