Bagaimana Utk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dlm Talian

Blogger Store Online = eCommerce Sederhana

TemplateBshoppingBonline - Bagaimana Utk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dlm Talian
Menjual produk anda sendiri tidak perlu rumit, terutamanya jika anda menggunakan laman web seperti Blogger. Cuma perlu menjaga beberapa perkara yg mudah dan diselaraskan, anda pun blh menjual pelbagai produk dgn mudah.


Sebelum lebih lanjut bagaimana utk melakukannya, mari kita lihat beberapa produk yg anda blh buat dan jual. 

Ini mungkin termasuk:

 • Produk Digital seperti eBook, tutorial video pengajaran, muzik, webinar, Photoshop, perisian, dan sbgnya.
 • Produk-produk fizikal seperti karya seni, pakaian, barang kemas, beg, kasut, dll.
 • Perkhidmatan seperti pembinaan, reka bentuk web, latihan peribadi, dll.

Anda tidak perlu mengehadkan diri anda hanya dgn satu jenis produk. Menjual perkhidmatan yg blh anda lakukan pd premium adalah cara yg baik utk kedua-dua menjana pendapatan dan mengewangkan blog anda. Dgn cara yg sama, menjual barangan fizikal kecil yg telah anda buat dpt membantu anda memanfaatkan pasaran khusus yg akan menghargai kerja anda.

TemplatBKedaiBDalamBTalianBBlogger - Bagaimana Utk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dlm Talian


Baca: Cara Mencipta Kandungan yg Tukar kepada Penjualan
Berikut adalah 3 pilihan mudah utk membuat kedai dlm talian Blogger dgn Selz:

Sila download template, widget, button blogger di Selz

1. Tambah Butang Beli atau Widget Produk
Salah satu cara paling mudah yg blh anda jual dr halaman Blogger anda adalah utk membenamkan butang atau widget yg menghubungkan terus ke produk anda dlm halaman atau catatan blog.

Pertama, anda perlu membuat produk anda di Selz. Ok cuma perlu pergi ke Selz dan buat akaun. Anda blh mula menambah produk terus dgn mengklik pd ‘Tambah item’. Item anda secara automatik akan masuk ke kedai anda, yg blh anda akses dgn mengklik pd ‘Simpan’ dan ‘Pratonton’ di menu sebelah kiri. Anda akan melihat semua produk anda duduk di URL tersuai anda sendiri.

Untuk mencari pilihan butang dan widget anda, pilih “Butang dan Widget” dr menu kiri. Dari sana anda akan dpt menyesuaikan warna dan melihat butang anda sebelum menyalin kod yg dijana.

2. Benamkan (Embbed) Store Blogger Online
Satu lagi cara mudah utk menambah produk ke laman Blogger anda adalah utk membenamkan seluruh kedai anda ke platform. Dgn Selz, ini adalah menambah butang membeli dan widget mudah.

Pertama, pastikan semua produk anda dimasukkan ke dlm papan pemuka Selz anda dgn menggunakan pilihan “Item” dlm menu anda. Selanjutnya, semak imbas pilihan “Butang dan Widget” di papan pemuka Selz anda dan cari pilihan “Simpan”. Di sini, anda akan dpt menyesuaikan gaya kedai anda agar sesuai dgn jenama Blogger anda.

Luangkan sedikit masa menyesuaikan rupa kedai anda, kemudian salin dan tampal kod HTML ke dlm editor html di Blogger. Mudah, kan?

3. Navigasi ke Kedai Dlm Talian anda
Cara lain utk menjual melalui kedai dlm talian Blogger adalah utk memaut ke Selz Store anda melalui pautan navigasi di laman Blogger anda. Selz mempunyai tema yg direka secara profesional dan editor kedai yg sangat mudah digunakan utk pengguna yg ingin membuat kedai dlm talian berasingan sepenuhnya utk mengarahkan trafik.

Untuk menetapkannya, click pd ‘Save,’ Pasang aplikasinya, kemudian click ‘Theme’ di bahagian atas halaman. Di sini anda blh pratonton, demo, dan memasang tema utk kedai anda.

Sebaik sahaja anda telah memilih tema utk kedai Selz anda, anda blh menavigasi ke ‘Simpan’, dan kemudian ‘Editor’ utk mula menyesuaikan rupa laman web eCommerce anda yg baru! Di dlm editor kedai baharu, anda blh menambah blok kandungan utk mengatur kedai anda bagaimana yg anda suka, menukar warna dan fon utk dipadankan dgn jenama produk anda, dan mencipta kedai dlm talian Blogger yg menarik yg akan merayu dan menarik prospek anda.

Nota: Sebaik sahaja anda berpuas hati dgn reka bentuk kedai anda, kembali ke papan pemuka anda dan click kembali ke ‘Butang dan Widget’. Kali ini, anda akan memilih ‘Butang Simpanan’. Di sini anda blh menyesuaikan paparan butang navigasi anda, kemudian salin dan tampal ke kedai dlm talian Blogger anda apabila anda sudah bersedia.


Loading...

Tags: #Bagaimana #Blogger #kedai #Memuat #Naik #TALIAN #Templat

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Bagaimana Utk Memuat Naik Templat Kedai Blogger dlm Talian"