Bagaimana Utk Memintas Lock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan

whatsappB4 - Bagaimana Utk Memintas Lock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan


Sebab utama utk mewujudkan beberapa jenis keselamatan skrin kunci pd telefon pintar anda adalah utk memastikan orang asing (atau kawan) drpada menyemak mesej atau gambar peribadi anda. Selain itu, anda tidak mahu sesiapa yg berani utk mencuri telefon anda utk mendapatkan akses penuh ke mel anda, gambar atau data sensitif yg lain. Tetapi bagaimana jika anda orang yg tidak dpt mengakses telefon anda? Anda blh lupa PIN atau corak anda, bukan? Atau seseorang mengejutkan anda dgn mengganggu pattern kunci skrin dan hanya membuatkan anda pening bergelut dgnnya.

Walau bagaimanapun, terdapat penyelesaian yg mudah utk ini tanpa menghancurkan telefon anda terhadap dinding (atau muka rakan anda). Satu-satunya perkara yg anda perlukan adalah agar Pengurus Peranti Android dibolehkan pd peranti anda (sebelum anda mengunci diri anda dr telefon anda). Sekiranya anda mempunyai telefon Samsung, anda juga blh membuka kunci telefon anda menggunakan akaun Samsung anda.

Terlupa corak skrin kunci Android, PIN atau kata laluan anda? Inilah yg perlu dilakukan
Saya telah menguji kaedah berikut menggunakan corak skrin kunci, PIN dan kata laluan dan berjaya membuka kunci LG G2 Android 4.4.2 dgn berjaya.

Buka kunci peranti Android anda menggunakan Pengurus Peranti Android (ADM)
Seperti yg telah disebutkan, kaedah berikut hanya digunakan utk peranti yg membolehkan Pengurus Peranti Android berfungsi.

Pada komputer atau telefon bimbit lain, layari: google.com/android/devicemanager
Log masuk menggunakan butiran log masuk Google yg anda gunakan pd telefon anda yg terkunci.
Dalam antara muka ADM, pilih peranti yg anda perlukan utk membuka kunci (jika ia belum dipilih).
Pilih ‘Lock’
Dalam tetingkap yg muncul, masukkan kata laluan sementara. Anda tidak perlu memasukkan mesej pemulihan. Sekarang click ‘Lock’ sekali lagi.
Sekiranya berjaya, anda akan melihat pengesahan di bawah kotak dgn butang Ring, Lock and Erase.
Di telefon anda, anda kini harus melihat medan kata laluan di mana anda harus memasukkan kata laluan sementara. Ini harus membuka kunci telefon anda.
Kini, sebelum anda meneruskan hidup anda, pergi ke tetapan skrin kunci telefon anda dan matikan kata laluan sementara.
Itu sahaja.

WhatsappB6 - Bagaimana Utk Memintas Lock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan


Buka corak skrin kunci Android anda dgn Log masuk Google anda (hanya Android 4.4 dan ke bawah)
Jika anda belum mengemas kini firmware anda ke Android Lollipop (5.0), maka ada cara yg lebih cepat utk membuka kunci corak skrin kunci.

Masukkan corak skrin kunci yg salah lima kali (tidak sepatutnya sukar jika anda tidak ingat yg betul)
Pilih ‘Forgot Pattern’
Kini anda harus dpt memasukkan PIN sandaran atau log masuk akaun Google anda.
Masukkan sama ada PIN sandaran anda atau log masuk Google anda.
Telefon anda kini perlu dikunci.

whatsappB2 - Bagaimana Utk Memintas Lock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan


Bypass skrin kunci telefon Samsung anda menggunakan alat Find My Mobile anda
Ini adalah cara mudah utk membuka kunci peranti Samsung anda jika anda membuat akaun Samsung dan mendaftarkannya terlebih dahulu.

Pergi ke  Find My Samsung Mobile.
1. Log masuk menggunakan butiran log masuk Samsung anda.
2. Di dlm antara muka akaun Cari Mobil Saya, anda perlu melihat telefon berdaftar anda di sebelah kiri. Ini memberitahu anda bahawa anda telefon didaftarkan ke akaun itu.
3. Di bar sisi kiri, pilih ‘Unlock Screen’.
4. Sekarang pilih ‘Buka kunci’ dan tunggu beberapa saat utk proses selesai.
5. Anda perlu mendapatkan tetingkap pemberitahuan yg memberitahu anda bahawa skrin anda dibuka.
6. Itu sahaja. 
7. Telefon anda perlu dikunci.

WhatsappB3 - Bagaimana Utk Memintas Lock Pattern Android, PIN atau Kata Laluan


Lumpuhkan skrin kunci anda menggunakan pemulihan tersuai dan “Lindungi Kata Laluan Corak” (diperlukan kad SD)
Kaedah ini adalah utk pengguna Android yg lebih maju yg tahu apa istilah “rooting” dan “pemulihan adat” bermakna. Seperti yg dikatakan oleh tajuk, utk ini berfungsi, anda memerlukan apa-apa pemulihan adat yg dipasang dan telefon anda mesti mempunyai slot kad SD. Kenapa kad SD? Nah, kita perlu memindahkan fail ZIP ke telefon anda dan itu biasanya tidak mungkin apabila ia dikunci. Satu-satunya cara ialah memasukkan kad SD dgn fail. Sayangnya, slot kad menjadi jenis yg jarang berlaku di dunia telefon pintar, jadi ini hanya akan berfungsi utk sesetengah orang.

Inilah yg perlu anda lakukan:
Muat turun Kata Laluan Corak Matikan fail ZIP pd komputer anda dan letakkan pd kad SD.
Masukkan kad SD ke dlm telefon anda.
Reboot telefon anda ke pemulihan.
Flash fail ZIP pd kad SD anda.
Reboot.
Telefon anda perlu boot tanpa skrin terkunci. Sekiranya terdapat kata kunci atau skrin kunci gerak isyarat, jangan panik. Cukup ketik kata laluan atau isyarat rawak dan telefon anda harus dibuka kunci.
Lebih byk kaedah yg terbukti utk membuka kunci telefon anda yg diserahkan oleh pembaca.
Ada kemungkinan bahawa tiada pilihan di atas dpt anda lulus skrin kunci. Nasib baik, beberapa pembaca kami bergelut dgn masalah itu dpt mencari cara yg lebih kreatif utk memintas skrin kunci mereka dan sangat baik utk membagikannya. Kami sangat bersyukur kerana itu.

Kami tidak mengujinya dgn cermat pd pelbagai peranti atau versi Android, jadi kami tidak blh berjanji bahawa mereka akan bekerja utk anda. Walau bagaimanapun, beberapa orang berjaya mengakses telefon mereka sekali lagi dan kami berharap anda akan melakukannya juga.

Dihantar oleh starr:
Panggil telefon terkunci anda dr yg lain.
Terima panggilan dan tekan butang belakang semasa panggilan
Ini akan memberi anda akses lengkap ke telefon anda
Pergi ke tetapan keselamatan telefon anda dan cuba keluarkan pin atau corak. Utk berbuat demikian, anda perlu terlebih dahulu dimasukkan ke dlm keadaan semasa, yg anda tidak tahu lagi. Satu-satunya cara ialah meneka dan mencuba kombinasi yg berlainan sehingga anda dpt melakukannya dgn betul. Sekiranya anda sampai sejauh ini, maka anda blh mematikan pin atau menetapkan yg baru.

kaedah kreatif blh membantu anda sekiranya anda Wifi dan sambungan data kedua-dua dimatikan. Seperti yg disebutkan di atas, kaedah ini mungkin hanya berfungsi pd telefon LG, kerana ia bergantung pd apl memo cepat native LG.

Tekan dan tahan kekunci kelantangan, sehingga aplikasi Memo Pantas dilancarkan.
Lukiskan sesuatu secara rawak ke dlmnya.
Ketik butang perkongsian dan pilih SmartShare.
Memilih SmartShare harus mengaktifkan Bluetooth dan Wifi telefon anda (penting di sini ialah Wifi).
Pastikan anda hampir dgn rangkaian Wifi yg anda telefon bersambung secara automatik.
Kini, anda kembali dlm talian dan anda blh pergi ke hadapan dan cuba semua kaedah yg dibincangkan di atas yg memerlukan sambungan data.

Padamkan telefon anda (dan skrin kunci) menggunakan Pengurus Peranti Android
Jika semua kaedah di atas tidak berfungsi, anda perlu beralih kepada langkah-langkah yg lebih drastik. Sekiranya Pengurus Peranti Android didayakan pd telefon anda dan buka kunci ia tidak berfungsi, anda blh menggunakannya utk memadam semua data dgn memilih butang Pdm. Harap maklum bahawa ini akan memadamkan semua apl, tetapan dan data lain pd telefon anda. Perkara yg baik ialah, sebaik sahaja proses memadamkan selesai, anda blh menggunakan telefon anda sekali lagi (selepas menetapkan semuanya).

Tetapkan semula telefon anda ke tetapan kilang
Jika Pengurus Peranti Android tidak berfungsi sama sekali utk anda, jalan terakhir anda adalah utk membuat tetapan semula kilang pd peranti anda. Pd peranti Nexus, ini blh dilakukan dlm mod pemulihan, contohnya. Di bawah, kami membawa anda melalui proses penetapan semula yg berfungsi dgn peranti Nexus. Jika anda memiliki telefon Android yg lain, lihat laman web ini dan cari halaman sokongan pengilang anda.

Bagaimana utk melakukan tetapan semula kilang pd Nexus anda menggunakan mod pemulihan.

Nota penting: Jika peranti Nexus anda menjalankan Android 5.1 atau lebih tinggi, anda dikehendaki memasukkan nama pengguna dan kata laluan Google yg dikaitkan dgn peranti anda selepas selesai proses semula kilang. Ini adalah langkah keselamatan utk memastikan tiada orang asing yg menetapkan semula telefon atau tablet anda. Sekiranya anda gagal memasuki data tersebut, telefon tidak akan digunakan lagi. Betul pastikan anda tahu nama pengguna dan kata laluan Googel anda.

Tidak kira apa versi Android yg anda jalankan, anda perlu mempunyai sambungan internet dan jika anda hanya menukar kata laluan akaun Google anda, anda perlu menunggu sekurang-kurangnya 72 jam sebelum memulakan proses penetapan semula.

Matikan peranti anda.
Tekan kelantangan ke bawah DAN butang kuasa dan terus menekannya. Peranti anda akan bermula dan boot ke bootloader (anda harus melihat “Start” dan Android berbaring di belakangnya).

Tekan butang bawah ke bawah utk meneruskan pilihan yg berlainan sehingga anda melihat “Mod Pemulihan” (menekan kelantangan dua kali). Sekarang tekan butang kuasa utk memasuki mod pemulihan.

Anda harus melihat Android di belakangnya dan tanda seru merah.
Tekan dan tahan butang kuasa, kemudian tekan dan lpskan butang kelantangan. Kini anda harus melihat “Pemulihan Android” yg ditulis di bahagian atas bersama dgn beberapa pilihan.

Dengan menekan butang turun ke bawah, turun pilihan sehingga “Lap data / set semula kilang” dipilih. Tekan butang kuasa utk memilih pilihan ini.

Menggunakan butang bawah ke bawah sekali lagi, turun sehingga “Ya – pdm semua data pengguna” dipilih. Pastikan anda membaca nota di atas dan kemudian, akhirnya, tekan butang kuasa utk memulakan proses penetapan semula.

Setelah proses selesai, tekan butang kuasa utk memilih pilihan reboot. Peranti anda kini akan dimulakan semula dan memulakan proses persediaan inital peranti anda. Itu sahaja! Apa yg perlu anda lakukan sekarang ialah utk menyediakan segala-galanya dan memulihkan data anda.

Anda juga blh menyemak halaman rasmi Google dan ikut arahan di sana.

Seperti yg telah disebutkan sebelumnya, sedar bahawa menetapkan semula atau memadamkan peranti anda akan memadamkan semua data seperti apl, tetapan, video dan gambar.

Akhir Kata:
Sekiranya anda menyediakan PIN skrin atau corak kunci baru. Pastikan anda menulis nombor atau corak pd sekeping kertas atau dlm fail teks pd komputer anda utk mengelakkan kerumitan pd masa akan datang. Jika anda menghadapi sebarang masalah menggunakan kaedah di atas, jangan ragu utk meninggalkan komen.


Loading...

Tags: #Android #Atau #Bagaimana #Kata #Laluan #Lock #Memintas #Pattern

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Comments are closed.