Bagaimana Mengoptimalkan SEO Youtube

Cara Mengoptimalkan Video SEO Youtube

YoutubeBSEO - Bagaimana Mengoptimalkan SEO Youtube


Anda juga telah menghabiskan masa ini dan membuat strategi, menghasilkan, dan mengedit video anda, tetapi ia tidak mendapat ranking. Apa yg sedang berlaku? Tetapi bagaimana dgn video SEO? Ia tidak sama seperti dulu, bukan?

Mula-mula, benar bahawa video SEO tidak sama dgn SEO biasa. Video SEO juga telah berubah dgn ketara dlm beberapa thn kebelakangan ini, oleh itu saya telah mendaftarkan pakar SEO video, Phil Nottingham, utk berkongsi nasihatnya.

Youtube 4 - Bagaimana Mengoptimalkan SEO YoutubeApakah itu SEO Video?
Video SEO hanya mengoptimumkan video anda utk diindeks dan pangkat pd halaman hasil enjin carian utk carian kata kunci yg berkaitan. Terdapat byk strategi pengoptimalan utk memberikan video anda peluang yg lebih tinggi kedudukan dlm search ranking, yg akan digariskan beliau dlm artikel ini.


Youtube 5 - Bagaimana Mengoptimalkan SEO YoutubeBagaimana video SEO berubah?
Dalam beberapa thn kebelakangan ini, pemasaran video telah menjadi semakin popular dgn perniagaan. Sekali pemasar mula mendapatkan kamera DSLR pd lewat thn 2000, ia menjadi lebih mudah utk menghasilkan video dan mendapatkannya dlm talian (terima kasih kepada YouTube) tanpa mendapat ijazah dlm videografi.

Sekarang kita tidak dpt melayari internet tanpa melihat video, dan kita semua berjalan dgn telefon bimbit dlm kantong kami yg mempunyai keupayaan utk menembak video berkualiti  tinggi yg baik di mana saja. Dgn letupan video, ia menjadi lebih sukar utk mendapatkan ranking dlm hasil carian sejagat, menurut Phil.

“Semua laman web blh ditarafkan dlm tab video, tetapi tidak semua blh berpangkat dlm carian sejagat dgn video,” kata Phil. “Ia menjadi lebih sukar utk mendapatkan daftar putih drpada kira-kira 3 thn yg lalu, tetapi lebih mudah utk mendapatkan video anda diindeks pd tab video (gambar di bawah).”

Seperti yg baru-baru ini sedekad lalu, pemasaran masuk adalah idea baru. Pemasar belajar bahawa mereka tidak blh hanya menerbitkan kandungan kandungan yg tinggi. Ia juga perlu berkualiti tinggi dan dioptimumkan dlm cara yg menjadikannya dpt ditemui sebaik mungkin melalui enjin carian.

Kandungan itu sekali sahaja terhad kepada perkataan bertulis. Hari ini, itu tidak lagi berlaku.

Hari ini, strategi kandungan komprehensif termasuk kerja bertulis seperti blog dan ebook, serta media seperti podcast, aset visual, dan video.

Bahagian terakhir – video – terus meningkat. Menurut laporan Inbound State 2018, 45% pemasar melabur lebih byk di YouTube sepanjang thn ini – lebih byk drpada saluran pemasaran lain yg tersedia utk mereka.

Buka kunci satu sumber yg anda perlukan utk mula mengembangkan saluran perniagaan YouTube anda. Dan dgn peningkatan format kandungan lain datang keperluan utk mengoptimalkannya utk carian. Satu tempat yg semakin penting utk dilakukan adalah di YouTube, laman web pengedaran video yg digunakan oleh orang ramai.

Tetapi bagaimana SEO SEO berfungsi? Apakah langkah-langkah yg anda perlukan utk mengoptimumkan saluran YouTube anda utk carian? Kami telah menggariskan beberapa petua dan alat utama di bawah.


Loading...

Tags: #Bagaimana #Mengoptimalkan #YouTube

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Bagaimana Mengoptimalkan SEO Youtube"