AYAT AL – QURAN UNTUK “MEMUNTAHKAN” PENYAKIT

ASSALAMUALAIKUM..

                      

AYAT AL – QURAN UNTUK “MEMUNTAHKAN” PENYAKIT || Video ni dah lama tersimpan dlm galeri phone 3 thn dah rasanya, sampai sekarang pun simpan lagi.. Nak delete sayang. Sebenarnya, ada sharing kat group wassap family, abah suruh amalkan, Ayat Al – Quran ini ada banyak keajaiban kalau kita sendiri amalkan. Walaupun terlalu banyak ayat – ayat lain kan. Wani pun macam tak terlarat nak hafal banyak sangat. Alhamdulillah yg ini ayatnya mudah dan pendek senang nak ingat. Kalau dulu, belek – belek phone jugak sambil tonton sambil hafal. Sekarang dah ingat dah. Kalau dah tekad nak hafal dan ingat, Allah akan bagi. Bila – bila masa kita nak baca pun blh. 🙂

Baca sambil buat apa yg Ustaz Sharhan Safie. Blh tonton video kat atas macam mana. Siapa kenal beliau ? Ustaz ni rasa macam pernah masuk tv la jugak. dan memang merawat orang – orang yg terkena sihir dan gangguan yg memang tak dapat dirawat oleh doktor. Sbg seorang muslim, dunia ghaib pun kita kena percaya. Bukan manusia sahaja yg menetap atas muka bumi ni kan

Berbalik kepada ayat Al – Quran tadi, dr surah Al – Anbiya. Petikan ayat tersebut, macam mana kisah Nabi Ayub berdoa kepada Allah utk sembuhkan kesakitan yg dialaminya. Maka, Allah terus kabulkan permintaan Nabi Ayub.. Kadang – kadang kita nak mencari penawar sedangkan ayat Al Quran dah pun penawarnya.

Sharing is caring. Ayat tak panjang mana pun, semoga dapat jadi amalan utk kita semua. Kalau selalu buat insyaAllah selalu ingat. Wani selalu baca lepas setiap kali solat.

Loading...

Tags: #Ayat #MEMUNTAHKAN #Penyakit #Quran #untuk

author
Author: 
    Dek Perbincangan Inkues Adib, Ia Menimbulkan Salah Faham Baru Di Sosial Media..
    GOSIP SOSMED | Sembang gosip netizens di sosial media sekarang ialah mengenai seorang
    Live Streaming Sepahtu Reunion Live 2019 Minggu 9
    Live Streaming Sepahtu Reunion Live 2019 Minggu 9.  Malam ni seperti biasa akan
    Drama Encik Imam Ekspress Episod 9 – Episod 12
    Drama Encik Imam Ekspress Episod 9 – Episod 12 : Drama terbaru yg akan

    Leave a reply "AYAT AL – QURAN UNTUK “MEMUNTAHKAN” PENYAKIT"