Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Yerrr kembali lagi dgn hidangan mknan Korea yg memang ramai orang Malaysia mesti suka. Kalau sebut jer K-Pop semua dah menjerit teruja tapi kat sini mereka menyajikan K-Food mknan dr Korea. Selalu restoran Korea ni mesti popular dgn ayam goreng pedas mereka. Tapi kat sini ia lain sikit ayam goreng yg disalut dgn cheese leleh. 
OJJU K Food Nu Sentral 21 1 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral

Kalau korang nak cuba mknan sini blh lah ke Ojju K-Food yg terletak di aras empat NU Sentral. Ini adalah cawangan pertama mereka di Malaysia dan baru sahaja buka tak silap Maha Oktober thn lps. Kata staff kat sini Ojju tu adalah nama dlm satu daerah di Seoul Korea dan ia diilhamkan drpada sana.
OJJU K Food Nu Sentral 23 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
OJJU K Food Nu Sentral 20 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Maha dah pergi mkn kat sini dan pasti korang yg suka kepada mknan Korea kena try semua kat sini. Paling menjadi tumpuan ramai orang utk datang mkn dan cuba adalah Chicken Rolling Cheese. Ayam goreng yg dimasak garing kemudian disalut dgn sos yg korang blh pilih iaitu nak BBQ Spicy, Honey Spicy dan Butter Orange. Mereka yg suka paling pedas blh pilih BBQ Spicy memang menganga korang mkn.
OJJU K Food Nu Sentral 6 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Chicken Rolling Cheese (Chicken Wing RM43.90 / Chicken Drumsticks RM49.90)

OJJU K Food Nu Sentral 7 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Ayam goreng ni juga ada dua jenis kalau korang nak yg bahagian Chicken Wings atau Chicken Drumstick. Cara nak salut ayam goreng tu dgn cheese mereka akan ajar kepada korang yg tak tahu mcm mana nak buat. Kena pastikan korang mkn waktu cheese tengah panas baru sedap kalau dah sejuk ia akan keras. Kalau korang order set ini korang blh add on Cheesy Korean Fried Rice utk mkn bersama ayam goreng ini. 
OJJU K Food Nu Sentral 8 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral

OJJU K Food Nu Sentral 16 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Tu yg ayam goreng lah tapi kat restoran Korea ni tak sah kalau tak ada mknan sihat. Ini adalah salah satunya iaitu Budae Jjigae. Ni mcm lebih kurang steamboat kat Malaysia lah dimana korang blh pilih nak set daging, ayam atau seafood. Yg Maha mkn hati tu adalah set seafood sebab tu ada ketam besar tu. Kemudian korang blh pilih nak add on Ramyeon atau Telur dlm sup tu. Sini ada satu sup sahaja tapi sayur tu ada lima jenis yg dimasukkan sekali iaitu cendawan, Tofu, Ricecakes dan byk lagi.
OJJU K Food Nu Sentral 1 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Budae Jjigae – Seafood (RM56.90)

OJJU K Food Nu Sentral 14 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Set ini adalah besar ok blh mkn utk empat orang tapi kalau nak yg set single atau couple ada juga korang leh order Set Ramyeon. Ni pun akan dimasak dan dipanaskan depan korang kemudian bila semua bahan dlm tu dah lembut dan cukup masak blh mkn panas-panas sangat best. 
OJJU K Food Nu Sentral 5 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral

OJJU K Food Nu Sentral 2 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Hari tu juga Maha ada order site menu lain iaitu Gyeran Jjim iaitu telur kukus yg lembut dan gebu kena mkn panas-panas juga tau. Masa telur ni sampai berasap lagi baru keluar dr pengukus kot hehehe. In utk tambahan jer tak kalau mkn ni sahaja tak kenyang sangat. 
OJJU K Food Nu Sentral 3 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Gyeran Jjim (RM7.90)
Jangan sekali-kali mkn di sini tanpa korang mencuba Bingsoo mereka. Kat sini mempunyai pelbagai pilihan Bingsoo yg menarik dan hari tu Maha telah mencuba satu drpadanya iaitu Tutti-Fruitti Generation. Dlm tu ada buah segar atasnya iaitu Manga, Kiwi dan Strawberry. Ni adalah mknan sejuk mereka yg menyegarkan dan memberi rangsangan kepada deria rasa korang. Wajib kena cuba ok.
OJJU K Food Nu Sentral 12 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Bingsoo – Tutti-Fruitti Generation (RM19.90)

OJJU K Food Nu Sentral 13 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Minuman kat sini ada yg special iaitu korang mesti nak try Corn Tea. Yg disediakan dlm jug besi unik ini minuman tea tanpa gula tapi dpt bau jagung bakar didalamnya. Betul korang kena try hidu sebelum rasa kerana tiada rasa apa sangat hanya seperti minum Chinese Tea. Tiada gula dan membersihkan perut lps mkn pedas kot. Selain tu juga ada Ojju Lemonade Series yang ada lima jenis minuman. Maha cuba adalah Manggo Lemonade dan juga Basil Lemonade
OJJU K Food Nu Sentral - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Corn Tea (RM11.90)

OJJU K Food Nu Sentral 11 - Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral
Basil Lemonade (RM8.90) dan Manggo Lemonade (RM11.90) 
Macam biasa restoran Ojju K-Food ni buka setiap hari dr pukul 10.00 pagi sehingga 10.00 malam waktu mall ni buka. So kepada pecinta pelakon Korea kena datang sini ok memang menarik dan juga pelbagai pilihan mknan yg ada. Harga pun blh tahan tak adalah mahal mana pun berpadanan tapi kalau sapa suka Kimchi sini pun ada memang tempat yg tepat utk anda. Selamat mencuba dan selamat menjamu selera. 
Promosi dan juga pertanyaan lain blh layari :
Facebook : https://www.facebook.com/OjjuMalaysia
Ranking Mahamahu :-
Kebersihan : 4/5
Kesedapan : 4/5
Harga : 3.5/5

Loading...

Tags: #Ayam #Cheese #GORENG #Istimewa #KFood #OJJU #Salut #Sentral

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Ayam Goreng Salut Cheese Istimewa Di OJJU K-Food NU Sentral"