Avengers: Endgame Filem Superhero Paling Popular 2019

Avengers - Avengers: Endgame Filem Superhero Paling Popular 2019


Avengers: Endgame adalah filem superhero Amerika 2019 berdasarkan kumpulan superhero Marvel Comics the Avengers, yg dihasilkan oleh Marvel Studios dan diedarkan oleh Walt Disney Studios Motion Pictures. Ia adalah skuel utk The Avengers 2012, Avengers: Age of Ultron, dan Avengers 2018: Perang Infiniti, dan filem ke-22 dlm Marvel Cinematic Universe (MCU). 

Ia diarahkan oleh Anthony dan Joe Russo, yg ditulis oleh Christopher Markus dan Stephen McFeely dan menampilkan penyanyi ensemble termasuk Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Paul Rudd, Brie Larson , Karen Gillan, Danai Gurira, Bradley Cooper, dan Josh Brolin. Dlm filem itu ahli-ahli Avengers dan sekutu mereka yg masih hidup bekerja bersama utk membalikkan kerosakan yg disebabkan oleh Thanos dlm Perang Infiniti.

Drift dlm ruang tanpa mknan atau air, Tony Stark menghantar mesej kepada Pepper Potts sbg bekalan oksigennya mula berkurang. Sementara itu, baki Avengers – Thor, Janda Hitam, Kapten Amerika dan Bruce Banner – mesti memikirkan cara utk membangkitkan semula sekutu mereka yg telah mengalami kekalahan utk pertarungan secara epik dgn Thanos – demigod jahat yg menghancurkan planet dan alam semesta.

Filem ini diumumkan pd bln Oktober 2014 sbg Avengers: Perang Infiniti – Bahagian 2. Saudara-saudara Russo yg datang dlm dewan utk mengarah pd April 2015, dan pd Mei, Markus dan McFeely menandatangani perjanjian utk membuat skrip filem itu. Pd bln Julai 2016, Marvel memecat gelaran, merujuknya hanya sbg filem Untitled Avengers. 

Penggambaran bermula pd bln Ogos 2017 di Pinewood Atlanta Studios di Fayette County, Georgia, menembak kembali ke belakang dgn Infinity War, dan berakhir pd Januari 2018. Penggambaran tambahan berlaku di kawasan Metro dan Downtown Atlanta dan New York. Judul rasmi diturunkan pd Disember 2018. Dgn anggaran anggaran $ 356 juta, ia adalah filem ketiga paling mahal yg pernah dibuat.

Avengers: Endgame di seluruh dunia dijangka, dan Disney menyokong filem itu dgn kempen pemasaran yg luas. Ia ditayangkan di Los Angeles pd 22 April 2019, dan secara teatrik dikeluarkan di Amerika Syarikat pd 26 April, 2019, di IMAX dan 3D. Filem ini mendapat pujian utk arahannya, bertindak, skor muzik, kesan visual dan berat emosi, dgn para pengkritik memuji kemunculan kisah 22-filem itu. 

Ia juga memecahkan byk rekod pejabat box dan telah melampaui lebih $ 2.6 bilion di seluruh dunia, melampaui keseluruhan teater Latihan Perang Infinity dlm masa hanya 11 hari dan menjadi filem tertinggi pd thn 2019 dan filem superhero paling hebat yg pernah ada, serta tertinggi kedua -melanjang filem sepanjang zaman.

Dua puluh tiga hari selepas Thanos menggunakan Infinity Gauntlet utk menghancurkan separuh drpada semua kehidupan di alam semesta, Carol Danvers menyelamatkan Tony Stark dan Nebula dr ruang jauh dan mengembalikannya ke Bumi. Mereka bersatu semula dgn baki Avengers-Bruce, Steve Rogers, Rocket, Thor, Natasha Romanoff, dan James Rhodes dan mencari Thanos di planet tak berpenghuni. Mereka merancang utk bergabung semula dan menggunakan Infinity Stones utk mengelakkan perpecahan, tetapi Thanos mendedahkan bahawa ia memusnahkan mereka utk mengelakkan penggunaan lebih lanjut. Thor yg marah memecat Thanos.

Lima thn kemudian, Scott Lang melarikan diri dr alam kuantum. Dia bergerak ke kompleks Avengers, di mana dia menerangkan kepada Romanoff dan Rogers bahawa dia hanya mengalami lima jam ketika terjebak. Munculnya realiti kuantum dpt memberi masa perjalanan, tiga meminta Stark utk membantu mereka mengambil Stones dr masa lalu utk membalikkan tindakan Thanos pd masa ini, tetapi Stark enggan membantu. 

Selepas bercakap dgn isterinya, Pepper Potts, Stark bekerja dgn Banner, dan sejak itu telah menggabungkan kecerdasannya dgn kekuatan Hulk, dan kedua-dua berjaya membina mesin masa. Banner memberi amaran bahawa mengubah masa lalu tidak menjejaskan masa kini dan sebarang perubahan, malah mewujudkan realiti alternatif bercabang. Dia dan Roket pergi ke rumah baru pelarian Asgardia di Norway – New Asgard – utk merekrut Thor, kini beralkohol berlebihan, merana atas kegagalannya utk menghentikan Thanos. Di Tokyo, Romanoff merekrut Clint Barton, kini seorang pengawal kejam berikutan perpecahan keluarga.

Banner, Lang, Rogers, dan Stark pergi ke New York City pd thn 2012. Banner melawat Sanctum Sanctorum dan meyakinkan Yg Purba utk memberinya Stone Time. Rogers berjaya mendapatkan Stone Mind, tetapi Stark dan Lang secara tidak sengaja membenarkan Loki 2012 utk melarikan diri dgn Stone Space. Rogers dan Stark pergi ke S.H.I.E.L.D. ibu pejabat pd thn 1970, di mana Stark memperoleh versi sebelumnya dr Space Stone dan menemui Howard Stark muda dlm proses itu, sementara Rogers mencuri beberapa Partikel Pym dr Hank Pym utk kembali ke masa sekarang. 

Rocket dan Thor pergi ke Asgard pd thn 2013, mengekstrak Batu Reality drpada Jane Foster dan mengambil semula tukul Thor, Mjolnir. Nebula dan Rhodes pergi ke Morag pd thn 2014 dan mencuri Batu Kuasa sebelum Peter Quill blh. Rhodes kembali ke masa kini dgn Batu Kuasa, tetapi Nebula tidak berupaya apabila implan syaitannya dikaitkan dgn orang-orang masa lalu beliau.


Loading...

Tags: #2019/ #Avengers #Endgame' #Filem #Paling #Popular #Superhero

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Comments are closed.