Astro Shaw Keluarkan Kenyataan Media Berhubung Isu Bonus ‘Hantu Kak Limah’

Loading...

Berikutan pelakon Hantu Kak Limah, Awie yg menyuarakan ketidakpuasan hatinya terhadap bonus yg diterima pelakon dan kru filem tersebut, Astro Shaw dan Infinitus Gold tampil memberikan kenyataan rasmi berhubung dgn isu ini yg hangat diperkatakan. Kenyataan ini diharap akan menjernihkan semua persoalan yg berbangkit. 
image 1 - Astro Shaw Keluarkan Kenyataan Media Berhubung Isu Bonus 'Hantu Kak Limah'

Industri perfileman tempatan telah lama mendapat sokongan padu dr pelbagai pihak , antaranya studio produksi, pihak pawagam, barisan pelakon, kru, pelabur dan peminat. Sehingga awal November 2018, sebanyak 43 buah filem telah diterbitkan oleh pelbagai produksi di Malaysia, ada diantara filem yg mendapat pulangan (Gross Box-Office) GBO yg baik. 

Hantu Kak Limah (HKL) adalah salah satu filem yg telah melangkau jangkaan sekaligus berjaya mencipta fenomena tersendiri. Pihak kami amat berterima kasih kepada rakyat Malaysia yg telah memberi sokongan pd filem ini. 

Di dlm penerbitan filem, pihak penerbit perlu berdepan dgn pelbagai risiko sebelum sesebuah filem mendapat kutipan yg tinggi. Tambahan lagi, pembahagian keuntungan harus ditolak dgn 25% melalui cukai hiburan. Dari jumlah baki tersebut, ia harus dibahagikan dgn pihak pemamer sebanyak 40:60. Dgn jumlah 40% itu, penerbit akan menolak segala kos produksi, pemasaran dan pengedaran sebelum jumlah keuntungan dicapai. 

Kebiasaannya barisan pelakon dan kru telah ditetapkan jumlah bayaran dan tiada pemberian bonus seperti di dlm kontrak. Namun begitu, penerbit HKL berbesar hati memberi bonus buat barisan pelakon dan kru atas tanda penghargaan dan budi bicara.

Jadi, dgn kenyataan media ini, maka dapatlah menjernihkan keadaan dan menjelaskan kenapa bonus itu hanyalah sejumlah amaun yg ditetapkan sahaja. Apapun, Hantu Kak Limah masih lagi hangat ditayangkan di Astro First.

LIKE DAN FOLLOW KAMI DI FACEBOOK


Loading...

Tags: #Astro #Berhubung #Bonus #hantu #Keluarkan #kenyataan #Limah #Media #Shaw

author
Author: 
  Jatuh cinta sungguh dengan material & corak terbaru square shawl dari ni…..
  Jatuh cinta sungguh dengan material & corak terbaru square shawl dari @galeriariani ni..
  Ini Video Rasmi Majlis Perkahwinan Sultan Muhammad V dan Oksana Voevodina
  Beberapa keping foto rasmi majlis perkahwinan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V kembali tersebar
  “Dia Ada Dua Ibu, Doa Ibu Yg Hebat.” – Rata-Rata Puji Erra Fazira Sambut Hari Lahir Anak Bersama Laudya Cynthia Bella.
  Puteri tunggal kepada aktres jelita Erra Fazira, Engku Aleesya baru saja menyambut ulang
  Alamak! Misai Dah Tumbuh La. Ini Jawapan Bersahaja Dari Nur Sajat Apabila Ditanya Tentang Bulu Halus Di Atas Bibir Montok Beliau.
  Ramai peminat terkejut,Jutawan kosmetik dan penyanyi Nur Sajat baru-baru in, dilaporkan mengidap peny4kit

  Leave a reply "Astro Shaw Keluarkan Kenyataan Media Berhubung Isu Bonus ‘Hantu Kak Limah’"